Forum » Omrežja in internet » Prenosnik se ne poveže brezžično
Prenosnik se ne poveže brezžično
rokas ::
Zdravo!
Imam sledeč problem. Dobil sem prenosnika od kolega malo rabljenega. Na njemu je bila naložena Vista in, ko sem jaz to prinesel domov in se hotel povezat preko wi-fi se mi ni hotelo povezat. Povezavo je zaznalo se povezalo vendar ni bilo internetnega dostopa. Potem sem na novo naložil WIN7 in spet se je ponovila ista zgodba. Zanimivo je tudi to da mi samo doma ne poveže, ko grem pa drugam se poveže na wi-fi brez problema.
Doma imam še en računalnik povezan preko wi-fi in tudi dela brez problema. Je pa res, da ko se hočem povezat z tem prenosnikom mi NOD32 javi napako kao da sta dva računalnika v istem omrežju z istem IP naslovom. Sedaj me pa zanima kaj lahko storim, da se bom lahko doma povezal na wi-fi?
Hvala!
LP!
Imam sledeč problem. Dobil sem prenosnika od kolega malo rabljenega. Na njemu je bila naložena Vista in, ko sem jaz to prinesel domov in se hotel povezat preko wi-fi se mi ni hotelo povezat. Povezavo je zaznalo se povezalo vendar ni bilo internetnega dostopa. Potem sem na novo naložil WIN7 in spet se je ponovila ista zgodba. Zanimivo je tudi to da mi samo doma ne poveže, ko grem pa drugam se poveže na wi-fi brez problema.
Doma imam še en računalnik povezan preko wi-fi in tudi dela brez problema. Je pa res, da ko se hočem povezat z tem prenosnikom mi NOD32 javi napako kao da sta dva računalnika v istem omrežju z istem IP naslovom. Sedaj me pa zanima kaj lahko storim, da se bom lahko doma povezal na wi-fi?
Hvala!
LP!
NeMeTko ::
Če pridobivaš IP preko dhcp, naprej preveri IP range, ki ga imaš nastavljenega na dhcp strežniku (najbrž routerju?).
Če ročno nastavljaš IP, si skonfiguriraj drugo IP adreso.
Če ročno nastavljaš IP, si skonfiguriraj drugo IP adreso.
Reycis ::
Dve možnosti sta. Ali nekako dobiš že dodeljen IP ali pa če maš wireless N standard potem je verjetno problem v fat kanalih (40MHz channel width). To je bolje imeti na 20.
rokas ::
kaj pa če z kakšnemu programu baje se neki IP shifterji dobijo ko menjajo IP-je mislite da bi delovalo?
amigo_no1 ::
You have no idea what you are talking about...
Lokalne ip-je posameznega pcja nastavljaš tu:
http://www.dslreports.com/faq/2725
start meni, run , cmd -> ipconfig/all
na vseh pcjih.
Lokalne ip-je posameznega pcja nastavljaš tu:
http://www.dslreports.com/faq/2725
start meni, run , cmd -> ipconfig/all
na vseh pcjih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 567939 (4768) | c23po |
» | tp-link TL-WA730RE kot Wireless Range ExtenderOddelek: Omrežja in internet | 5327 (4008) | Mikec17 |
» | Čuden problem z nihanjem WIFIja - TL-WR1043NDOddelek: Omrežja in internet | 7157 (5988) | krop |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3036 (2052) | Cervantes |
» | SecureW2; Žična in brezžična povezava na istem laptopu (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 7807 (7153) | ArchNem |