» »

wi-fi oddajnik

wi-fi oddajnik

leonmseries ::

Pozdravljeni, v vasi imamo vaški brezžični internet. Imam USB wi-fi adapter alfa awus036h in mi deluje zelo dobro, signal je zelo dober na namiznem računalniku. Zdaj pa rabim wi-fi ODDAJNIK ali ruter z vhodom usb, ker bi prek alfa adapterja sprejemal signal, ruter bi pa koristil kot oddajanje brezžičnega signala za prenosnik. wi-fi alfa adapter ima USB priključek, tako da iščem ruter z usb vhodom da bi te dve napravi povezal. Ali če pa obstaja usb wi-fi odajnik npr. kot usb ključek, da ga priklopim na namizni pc in oddajam brezžični signal za prenosnik... no kaj predlagate ali imate kakšo boljšo rešitev.. hvala!

jest10 ::

Ne rabiš tega!
Rabiš le router, ki se zna povezati na drugo wlan omrežje. Eden cenejših je TP-Link WR741ND

krop ::

Ja fajn bi blo, da bi alfa usb priklopu na router. Ampak zadeva ne obstaja. @jest10 predlog ali tale stvar http://uk.tp-link.com/products/details/...

barakus ::

Komot lahko priklopiš alfo na openwrt, se boš pa precej namatral, če nisi v tem doma. Poleg tega alfa prek usbja na teh routerjih po mojih izkusnjah dobro lovi, sem pa imel tezave ali je prenos bil dokaj pocasen (~1.5mbit) ali pa je kurilo veliko CPUja. Delalo pa je.

krop ::

barakus je izjavil:

Komot lahko priklopiš alfo na openwrt, se boš pa precej namatral, če nisi v tem doma. Poleg tega alfa prek usbja na teh routerjih po mojih izkusnjah dobro lovi, sem pa imel tezave ali je prenos bil dokaj pocasen (~1.5mbit) ali pa je kurilo veliko CPUja. Delalo pa je.


Na katerem routerju?

barakus ::

npr. wl-500gp

j3rn3jk ::

Pozdravljeni,
imam podoben problem. V študentskem domu imam internet preko UTP kabla (zaščiteni s WSecure), zdaj bi pa še rad imel v sobi wifi na katerega bi se povezal s telefonom in koristil internet. Torej rabil bi usb wifi oddajalnik katerega bi priklopil v prenosnik. Koliko gledam spletne trgovine, so ti usb wifi mišljeni kot sprejemniki, ali se jih lahko koristi tudi kot oddajnik wifi signala? Mi prosim lahko kdo razloži, če je sploh to možno?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: j3rn3jk ()

NeMeTko ::

Poglej si tole, če je to tisto, kar iščeš.

j3rn3jk ::

Zanimivo, bom probal :) Hvala

blblb ::

Oziroma veliko lazja stvar za Windows 7: Virtual Router

lp, blblb

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: blblb ()

nightbird ::

se opravičujem, da malo crasham v tole temo ampak se spopadam s podobnim problemom.

nabavil sem: http://www.techtradecenter.si/165_Mrezn... z namenom deljenja internetne povezave z smartphonom.

probal sem več načinov in sem le delno uspešen. najprej sem probal z zgoraj omenjenim virtual ruterjem, vendar ni nikakor hotelo vzpostaviti brezžičnega omrežja (sem bral rešitve kaj bi bilo lahko narobe vendar ni nič koristilo :/)
potem sem probal connectify-me pri katerem je zadeva sicer delovala, vendar vedno prihaja do nekih prekinitev in delayev (recimo pri pogovoru preko Viberja)
nato sem zaj na koncu namestil originalen TP-Linkov utility za to kartico in poskusil ustvariti SoftAP, kar mi je sicer uspelo, vendar se zatakne pri dodeljevanju IP-jev, ker mobitel ga ne uspe dobiti. če se poskusim z laptopom povezati preko tega SoftAP zadeva deluje, le mobitel se ne more povezati. kaj bi lahko bil problem?

mobitelu deluje normalno wi-fi povezava, stestirano preko normalnega routerja in connectify-me (s to kartico). torej telefon normalno najde AP, opravi avtentifikacijo in ne dobi IP-ja. nekje vmes se zalomi. mi lahko kdo namigne kje bi lahko bil problem in kaj naj še sprobam?

lp

Zgodovina sprememb…

Spajky ::

Probaj še nastavit SoftAP na B-Only mode, pol pa še enkripcijo izklopit ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

SkyEye90 ::

Vprašanje, da ne odpiram nove teme:
..torej obstaja ali ne obstaja wi-fi oddajnik za omrežje v obliki USB ključa, ki bi ga priklopil v USB računalnika in delil povezavo naprej kot wi-fi?

NeMeTko ::

V bistvu ne (vsaj ne da bi vedel).

Obstajajo pa programi za PC, ki ti omogočajo, da PC s pomočjo navadnega USB WiFi ključka deli mrežo z drugimi računalniki. Kaončni rezultat je dokaj podoben temu, kar ti iščeš. Razlika je le v tem, da stvar ne moreš preprosto vtakniti v drug računalnik in bi že delalo.

lenart0 ::

mislim da bi se sigurno kaj dobilo.. podobno foro ma ze marsikater telefon vgrajeno, galaxy ace npr. ima moznost uporabe kot dostopne tocke, se pravi, da internet signal, ki ga sprejema lahko oddaja v obliki wifi signala.
pomojem bi tako lahko dobil anteno wifi, ki oddaja.
moznost je naprimer tudi modem, (mislim da je ze wrt56gl imel to funkcijo) povezati prek kabla na omrezje, ta ti pa oddaja wifi, ima pa tudi moznost "preposiljanja" signala, se pravi da sprejme wifi signal, ga nekako ojaca in poslje naprej na novo kot wifi.
poglejte malo na spletno trgovino conrad, tam se najde nesteto moznosti. :)
drugac je pa pomoje bolje speljati vse skupaj mimo racunalnika, bo racunalnik potem sprejemal posebej, modem pa posebej.
upam da sem prav razumel vprasanja :D lp.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri poceni zunanji wifi adapter za maksimalni doseg v kampih

Oddelek: Kaj kupiti
51370 (1122) fosil
»

kateri zunanji wi-fi USB adapter?

Oddelek: Kaj kupiti
234661 (3444) Spajky
»

Slab WiFi signal

Oddelek: Omrežja in internet
61897 (1643) Bakunin
»

Wifi USB Adapter Alfa

Oddelek: Kaj kupiti
202194 (1971) Daniel
»

WiFi oddajnik iz PCja?

Oddelek: Omrežja in internet
122827 (2516) urosh

Več podobnih tem