» »

Zvok iz TV na hišni kino

Zvok iz TV na hišni kino

Vanadium ::

Pozdravljeni.

Zanima me ali je kdo ve kako naštimat da zvok iz TV se predvaja na 5.1 hišnem kinu?

Gre se za tale Philips 46PFL4208D

Ter tale hišni kino Philips HTS3164 HDMI

Vse bi bilo ql če bi TV in DVD player imel optični izhod ampak ga nažalost ga nima. Sem probal z HDMI priklopit na HDMI 1 izhod in cec povezava deluje BP in TV tudi BP zazna hišni kino zvoka pa ne pošlje :| Kakršen koli predlog je zaželjen.
  • spremenilo: Vanadium ()

hooger ::

Za ARC je potreben hdmi 1.4? To že imaš?

Vanadium ::

Huh misliš 1.4 kabel?

hooger ::

Vanadium ::

Evo nabavili 1.4 kabel in nic. Bom direkt na philips pisal ker zgubljam ideje. Zanimivo pa je da cec deluje bp in z daljincem od tv normalno kontroliram jakost zvoka na hisnem kinu.

All ::

Nikjer v navodilih ni omenjeno da se zvok prenaša prek HDMI-ja nazaj na hišni kino....se pa prek scart-a

Anney ::

Ljudje smo 2014 in pozabite na skart. Zvok se lepo prenaša tudi po HDMI kablu seveda pa mora biti ARC, kar pa ima danes že skoraj vsaka TV.

http://download.p4c.philips.com/files/4...
-HDMI features: Audio Return Channel

Nikonja ::

arc mora podpirat tv in hišno kino, tvoje hišno kino žal tega ne podpira in edini način glede na konektorje je da ih povežeš z navadnim činč kablom, seveda na 5.1 zvok lahko pozabiš v tem primeru.
In ne obstajajo hdmi 1.4 kabli ampak je to standard, vsi hdmi kabli so enaki, tisti od 2 eura in tisti od 50 eur ker je signal digitalen, enako kot ne obstaja sata1 sata 2, sata 3 kabel......

Anney ::

@Nikonja, zdaj pa še 3x preberi svoj post, da se boš sploh zavedal kakšne bedarije govoriš.
HDMI kabli so seveda na zunaj enaki, vendar niso po funkcionalnosti. Malo si osveži zanje TUKAJ.

Lepo poveži oboje skupaj s HDMI kablom in bo zadeva funkcionirala.(malo preglej nastavitve v enem in drugem,(TV in HK) lahko, da moraš kje nastavit kaj)

http://www.p4c.philips.com/cgi-bin/cpin...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

All ::

:-)))))
tale hišni kino ne podpira ARC...pika.....
iz tv-ja ma tko al tko stereo zvok.....tko da ni neke prednosti (razen audiosync-a)tud če bi hdmi delu...
še scart je vprašljiv, če bo prek njega dobil zvok it digitalnih programov v analogni obliki
workaraund je uporaba izhoda za slušalke
tud če smo leta 2014...marskej ni samoumevno.....sploh je pa philips v marsikaterem pogledu špartanski

Anney ::

Sam predvajalnik ne rabi ARCA, saj mu je dovolj HDMI OUT, povratnega kanala pač ne rabi, saj predvaja preko njega. Tudi ostali predvajalniki imajo tako, in noben nima ARCA. Za TV priklopit nan bo pa rabil kakšen drug kabel, vse ostalo kar pa gleda preko playerja pa mora delati z zvokom.

Aha zdaj šele videl :) Da rabi samo TV zvok preko playerja. Se posipam s pepelom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Anney ()

kratos ::

Si bom pa kar tole temo še jaz izposodil... Računalnik sem povezal prek HDMI-ja (iz grafične seveda) v TV in zvok povezal z optičnim kablom v TV ter zvočnike. Zdaj pa ne dobim dolby digital zvoka ko gledam filme (prej sem v recimo VLC-ju izbral avdio output S/PDIF in mi je na konzoli izpisalo dolby digital, sedaj pa te opcije nimam več in nevem kako bi sedaj lahko dobil dolby digital na zvočnike ? Ni druge varjante kot da ponovno povežem optičen kabel iz računalnika v zvočnike če hočem DTS ?

Vanadium ::

Skratka na TV je arc vklopljen, hdmi je povezan na tv na arc izhodu, na hišnem kinu pa na edinem hdmi kateri je. CEC povezava deluje BP in se komot tv in player zaznata ter z enim daljincem pojačam tv in hišni kino torej dvosmerna komunikacija deluje, probal vse možne nastavitve in na hišnem kinu ter na TV in ništa. Probal preko scarta in nič. Vse bi bilo rešeno če bi dumbass tv mel optični priklop.

Očitno je problem ker hišni kino nima ARC ;((

Anney ::

Tako je, jaz sem sprva mislil da hočeš obratno, nisem prav prebral prvotne teme.
Reši te kakšen reciver z bolhe, se najde kaj za majhen denar.

billy ::

Da si še jaz malce sposodim tole temo.

Sem ravno v fazi kupovanja novega TVja in tudi 5.1 zvočnikov. Ne iščem nič fancy, ampak le nekaj da je malce bolje, kot zvok iz TVjev. Pred mnogo leti sem imel logitech Z-5300 in so bili več kot dovolj primerni. Je pa sedaj pogoj, da so zadnji zvočniki wireless, ker ni variante da se žice lepo speljejo, novega stanovanja pa ne mislim narediti gršega z nekimi kanali.

Žal pa opažam, da samo 5.1 wireless zvočnikov skoraj ni, torej bi moral kupiti komplet - hišni kino. Kar mi sicer ne diši, ker mi je potem blu ray player popolnoma odveč, ampak če ni druge opcije, potem pač to.

Povezave bi potekale takole: PC - hdmi - TV - "nekaj" - zvočniki. Nimam interesa priklapljati zvočnikov direktno na PC, tako da mora vse delovati "preko TVja".

Na kaj naj bom pozoren, kateri standardi se morajo podpirati, da bo delovalo vse tekoče in če mogoče kdo priporoča kakšne zvočnike/hišni kino komplet za normalnega denarce?

HeiJack ::

Priporočam sounbar od Yamahe - http://www.ebay.co.uk/itm/YAMAHA-YSP-50...

Sem imel v prejšnjem stanovanju vseh pet zvočnikov, sub, RX-V620, ... pa moram rečt, da je sound projektor od Yamahe TOP. Edini pogoj je, da ga dobro umeriš z mikrofončkom - zavoljo optimalnega odboja; pa da nimaš tepiha po steni :)

billy ::

Se ti da malo več napisat o tem, kaj sploh to je, ker ne poznam.

Al je to kao "več zvočnikov v enem" ki se montirajo pod TV in potem na račun odboja od sten "projicirajo" prostorski zvok, itd?

HeiJack ::

Tako je, evo link malce za prebrat: http://www.audio-ideas.com/reviews/ht_l...

billy ::

Super, to je potem to kar rabim :)

Me pa malce bega, kako to, da si mi ponudil rabljen izdelek, saj vem...novi so veliko dražji, ampak obstajajo tudi takšni od yamahe ki so nekje v rangu 200 eur. Pa še nastavi se jih enostavno preko aplikacije na telefonu, medtem ko tega, ki si predlagal moraš kar orenk nastavljat, eni celo priporočajo dokup mikrofona v ta namen.

Kaj pa ostali soundbari, recimo od philips, pač mislim v rangu 200 eur.

billy ::

Anney ::

Verjetno veš kako pravi rek: Malo denarja, malo muzike. To v takšnih zadevah še posebej velja.

billy ::

To je res ja, ampak rabljena zadeva par let pa je OK? A ni tako da lahko zvočniki z leti izgubijo "kvaliteto"?

Amdforce ::

Obratno, dobri zvocniki rabijo kar nekaj casa da se pokaze pravi karakter...razen ce jih je kak smrkavc zlorabljal na polno....

billy ::

aha, kul kul, potem eno rabljeno yamaho.

Pa se zadevo res ne da umerit brez mikrofona, pa še kako je z njim, je potem avtomatsko ali je vseeno kar zajebano?

billy ::

A lahko soundbar, seveda dober, deluje OK v pogojih, ko gledatelj ni v centru sobe? Nekaj prebiram navodila in je priporočeno, da se sedi "kar nekaj vstran od stene". Ker pa se gre za manjše stanovanje bo pozicija za gledanje zelo blizu zadnje stene. Tam od oka bi rekel da max 30-50cm. Poleg tega je na eni stranski steni kar veliko okno (ima to vpliv na odboj?), na drugi "steni" pa je kuhinja. Sicer je velikost prostora 4 x 7m.

Če gledam tole fotko:
je kaj takega nemogoče v mojem primeru, zato me skrbi če bi lahko sploh prišlo do primernega odboja, predvsem pri virtual zadnjih zvočnikih? Zdaj ko malo razmišljam o tem me mogoče še bolj kot zadnji skrbijo stranski...ker kuhinja in jedilna miza...

Kaj menite?

billy ::

Še nekaj me zanima, kje izvedeti kakšen output ima TV preko digitalnega optičnega izhoda, je to že prostorski zvok in potem soundbar samo "prenese" to v pravilno razporeditev, ali je to kak kompresiran zvok, ki ga potem mora SB dekodirat? Ker ti stari soundbari, tam iz leta 2009, majo sploh zmožnost dekodirat vse te nove formate, predvsem ripane zadeve?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Hišni kino sistem - Kaj kupiti ? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Zvok in slika
12230681 (22220) p|X|
»

Hišni kino ali navadni 5.1 sistem

Oddelek: Zvok in slika
314919 (3857) Anney
»

kako dati zvok iz tv na hisni kino??? Prosim za pomoc

Oddelek: Zvok in slika
165075 (4667) krepki
»

Zvok iz TV na hišni kino preko HDMI kabla

Oddelek: Zvok in slika
167324 (7085) Zvezdica27
»

ARC (audio return chanel)

Oddelek: Zvok in slika
112829 (2629) oblogo

Več podobnih tem