» »

Težave z GTX 560

Težave z GTX 560

XS!D3 ::

Na bolhi sem kupil rabljeno grafično kartico Inno3D Geforce GTX 560 OC. Grafično imam sicer namen uporabiti za en drug projekt (kot eGPU za laptop), vendar sem jo najprej zmontiral v desktopa, da jo potestiram, če vse deluje. Uporabil sem kar računalnik, ki ga imam sicer za strežnik (G530, HM61, 8GB rama).
V sistemu je za test zgolj matična, proc, ram, SSD in nova grafična, vse skupaj pa napaja Enermax Liberty 500W.

Najprej sploh nisem dobil slike na zaslon, vendar sem nato ugotovil, da deluje le en DVI port, ko sem taprvič probal drug port, pa je bilo očitno nekaj drugega (slab kontakt,...).
Sedaj grafična sicer deluje. Naredil sem svežo inštalacijo Win7 in zadnjih Nvidia driverjev. Vse izgleda na prvi pogled OK, celo MultiCH zvok gre preko DVI-HDMI. 3DMark Vantage se normalno izvede in dobim cca 11k pik (vrjetno se precej pozna švoh procesor, drugače bi bilo vrjetno več). Na hitro sem preizkusil tudi F1 2012 in špil deluje, temperatura je med igranjem okoli 60 stopinj, bi pa moral izvesti še kak daljši stress test.

Moti pa me predvsem to delovanje DVI portov. Nekaj sem bral, da naj bi bila ponekod oba DVI izhoda namenjena za 1 Dual DVI zaslon, vendar če prav vidim v specifikaciji piše, da ima GTX560 2x DualLink DVI in bi po logiki morala oba delovati. Dejstvo pa je, da deluje le sredinski (desni), na levem pa zaslona niti ne zazna, ne glede na to, kdaj ga priklopim. Poleg dveh DVI portov je na kartici še mHDMI, ki pa ga trenutno ne morem sprobat, ker nimam ustreznega kabla.

Odkril sem pa še eno čudno stvar, in sicer kartica naj bi bila OC izvedba z
Graphics Clock (MHz)880
Processor Clock (MHz)1620MHz
Memory Clock (MHz)4100MHz
pri meni pa GPU-Z kaže naslednje frekvence:
 frekvence

frekvence

Je možno, da je z mojo grafično kaj narobe oziroma, da se je z njo kdo kaj preveč igral, po možnosti jo odvil ker ni bila več stabilna ali kaj podobnega, predvsem pa kaj je z DVI portom. Mi zna kdo razložiti to delovanje, ali je pač en DVI port fuč.

Te stvari moram čimprej razjasniti, ker mi je vse skupaj sumljivo in če grafa ni OK, bi se rad s prodajalcem čimprej zmenil, da jo vrnem.

SplitCookie ::

'Samodejno navitje' je mogoče možno le s tovarniškimi driverji

Vsekakor pa grafo vrni.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

Riff ::

jaz pa mislim da je frekvenca rama prava evo en primer: http://www.pcadvisor.co.uk/reviews/pc-c...

potem se pa ta frekvenca množi glede na vrsto v tem primeru gddr5 rama pa potem dobiš potem 4000 MHz

http://www.legionhardware.com/articles_...

še tukaj si preber proti koncu spodaj o ramu

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Riff ()

XS!D3 ::

To ja, samo ta OC verzija naj bi imela več... možno, da je zato potreben še dodaten SW, se nisem preveč ukvarjal s tem, ker me je bolj mučilo nedelovanje DVI.
Uglavnem grafično sem vrnil, bom poiskal kaj drugega.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Grafična kartica (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
516722 (5209) Gibbs007
»

Katero grafično do 200€?

Oddelek: Kaj kupiti
433980 (3026) nendzi
»

Namizni računalnik za odbelavo video-audio (strani: 1 2 3 )

10014699 (13179) fuzia
»

crknila grafična 8800gt, rabim zamenjavo

365323 (4352) Dragi
»

Samsung 226bw+utripajoča slika

Oddelek: Pomoč in nasveti
151914 (1692) gor13azd

Več podobnih tem