Forum » Pomoč in nasveti » Polnilec za prenosnik,izhodne vrednosti
Polnilec za prenosnik,izhodne vrednosti
zan126 ::
Zdravo, za prenosnika acer se mi je skuril polnilec, kateri ima izhodne vrednosti:19v (4, 74a), 90 watt.
Zanima me ali morajo biti te vrednosti pri nakupu novega biti čisto enake staremu adapterju, ali pa so lahko tudi nižje oz. Višje(npr. 100w, 18v... )
ali bi prišel v poštev univerzalni polnilec 100w, kateremu se lahko nastavi gumb tudi na 19 voltov, vendar pa me skrbi, ker nikjer ne piše kakšen je izhod moči toka pri določeni nastavitvi voltaže?
Hvala vam za pomoč lp.
Zanima me ali morajo biti te vrednosti pri nakupu novega biti čisto enake staremu adapterju, ali pa so lahko tudi nižje oz. Višje(npr. 100w, 18v... )
ali bi prišel v poštev univerzalni polnilec 100w, kateremu se lahko nastavi gumb tudi na 19 voltov, vendar pa me skrbi, ker nikjer ne piše kakšen je izhod moči toka pri določeni nastavitvi voltaže?
Hvala vam za pomoč lp.
- polepsal: Mavrik ()
ian wolf ::
Napetost mora biti enaka (19V) amperaža je lahko večja (A). Paziti še moraš na velikost "banane" oz. vtikača in polarizacijo slednje (+ in - oznaki na vtikaču). Oznako najdeš pri OUTPUT vrednostih na napajalniku.
Errare humanum est...
antonhac ::
Napetost (V) morajo biti vedno enaki, tok (A) in s tem moč (W) pa so lahko večji, ne pa manjši od predvidenega, ker naprava ne bo delala, ali se bo napajalnik zelo grel ali celo "zgorel".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Je 2250watt za eno vticnico?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4724 (3768) | negotiator |
» | ATX napajalnik- stabiliziran usmernik (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 8879 (7216) | h25 |
» | izbira ojačevalca - TutorialOddelek: Zvok in slika | 3876 (3476) | čuhalev |
» | Računalniška poraba električne energije (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 33385 (26934) | oemdzi |
» | Polnenje prenosnika v avtu?Oddelek: Strojna oprema | 2666 (2238) | Damjan Jagar |