» »

Prenosnik brez OS zavrne vse diske :(

Prenosnik brez OS zavrne vse diske :(

Robi :P ::

torej za naložit imam računalnik ( HP 620, Pentuim dual core,4GB ram,intel hd... ) tu pa rata problem da mi diskov ne zazna ( Windows 7, Vista ) tut Xp ne gre.... windowsi so orginal probal sem spečti že 3 diske vsak verziji ( imam msdnaa dostop prek sole ) ampak nobene ne zagrabi... Zanima me kako naj namestim naj sistem če ne zagrabi ničesar kar mu dam... Ustavi se tukaj : Windows is loading files... in potem sledi reset kompa ali pa pri windows 7 error: winload.exe missing or corrupt ... googlal našel nič kar bi dejansko delovalo prosim za pomoč ker bi naj laptop ju3 vrnil :(

Janac ::

crknil disk, sem imel enak problem.

ni prej je delal komp normalno use win7... zdej mi je ratal celo u vista screen prit ampak ne morm namestit

ja in kaj pol če je prej delal? A pol praviš da je nemogoče da je zdaj crknil?

tega nisem rekel... fak prenosnik ni moj ... :/ pm disk sem dal tut checkat prej pa ni blo errorjev (hd tune) tko da bi lahk zdej umes crkno? je kaka možnost da disk prikolim na moj PC stacionrac in prek mojga naložim ali so konekotrji in napetosti druge?

seveda lahko če je sata. sata je sata.

zihr?

ja seveda? Priklopi pa bo.

http://www.google.si/imgres?um=1&hl=sl&... kaj pa tole?

win xp mi je naloadal še to probam kaj bo

nope ne gre

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Robi :P ()

ja probaj ane, pizda kaj rabiš spraševat za taka osnovna vprašanja, katera bi človek na tvojem mestu pričakoval da poznaš.

Sem pa 100% da je disk crkno.

nism reko da ni hin sam jeba je ko ni moj komp drgač bi jst že davnj naraz uzel use tko me je pa strah ker komp ni moj...

priklopi ga v komp, boš takoj vedel na čem si.

ne bom se igral s tujim kompom bom ju3 poklical če še ma u garanciji pa da vidima na čem smo... hvala janac če še kdo kaj ve prosim naj pove

dzinks63 ::

Za foro poizkusi instalirat linux, npr: Kubuntu, pa boš videl pri čem si.

techfreak :) ::

Pri HP prenosnikih so taki diski zamenljivi s strani uporabnikov. Poišči na Googlu navodila za ta prenosnik, odvij tistih 6 vijakov (ali koliko jih je) in ga priklopi na stacionarni računalnik.

SplitCookie ::

Včasih linux zezne disk. Neka tabela s particijami se polomi in potem ne dela več nič, četudi particije pobrišeš

Probaj narediti 0 fill diska.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

evo prek pcja naložil windows 7 skeniral diskk še enkrat pc ga zaboota normalno in windowsi delujejo v laptopu pa nalietim na napis da naj vstavim disk z nekim os oz. bootable disk in ga ne boota

torej disk dela?

ja

napiše non-system disk

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Robi :P ()

connel ::

Verjetno ti tole sporoči ko si poskušal inštalirat OS?
http://www.tomshardware.co.uk/forum/687...

Če sem si pravilno zapomnil imaš ali nepravilen boot order ali pa napačne nastavitve v biosu za sata.

mogoče maš narobe NTFS ali FAT32?

panteist ::

Robi :P je izjavil:

evo prek pcja naložil windows 7 skeniral diskk še enkrat pc ga zaboota normalno in windowsi delujejo v laptopu pa nalietim na napis da naj vstavim disk z nekim os oz. bootable disk in ga ne boota

To se mi je pred leti zgodilo na laptopu, ko sem formatiral računalnik. Čeprav jaz sem takrat poskusil še z Linuxom, ki se mi je normalno inštaliral in tako se je začela celotna moja linux zgodba :) Drugače pa res nimam pojma zakaj noče prepoznati diska.

žal ne deluje da dam iz achi na IDE
connel :: včeraj, 22:25:48
Verjetno ti tole sporoči ko si poskušal inštalirat OS?
http://www.tomshardware.co.uk/forum/687...

Če sem si pravilno zapomnil imaš ali nepravilen boot order ali pa napačne nastavitve v biosu za sata.

ne žal ni to :(

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

BIOS nenadoma ne prepozna več SATA pogonov

Oddelek: Pomoč in nasveti
191210 (794) Han
»

Nov 3TB disk ampak uporabno samo 2TB!

Oddelek: Pomoč in nasveti
71211 (799) metalhead71