» »

FIFA 13

FIFA 13

«
1
2

IL DIAVOLO ::

Čeprav je še ni med nami, se FIFA 13 že zdi kot nova uspešnica največje nogometne franšize, ki navdušuje svoje privržence že od daljnega leta 1993. Kljub temu, da bo najnovejši del franšize izšel šele konec septembra, pa se bo igra FIFA 13 držala visokih standardov njenih predhodnic, prav tako pa bo s sabo prinesla še nekaj novosti. Igra med igranjem deluje gladko in nič ne deluje pokvarjeno ali pa slabo narejeno. FIFA 13 bo v primerjavi s prejšnjimi deli nekoliko bolj realistična, med posameznimi igralci pa se bo izboljšala kvaliteta umetne inteligence.



Posledice prekrškov so sedaj realistični, nepredvidljivi in lepo animirani padci, ki ne izgledajo "štorasto". Ko boste igrali z eno izmed najboljših ekip, bodo vaši soigralci delali pametne poteze (npr. vtekali v prazen prostor, se odkrivali, itd.), namesto da samo postopajo in stojijo na igrišču, medtem ko vi želite organizirati uspešno akcijo za zadetek. FIFA13 se je izkazala kot naravna in intuitivna igra, ki je v veliki meri brez računalniške "Božje roke".



Igra na prvi vtis deluje kot očitna izboljšava, ki omogoča težje, ampak tudi realistično obvladovanje igre. Slabi oziroma povprečni nogometaši (v igri) bodo sedaj imeli več možnosti, da narobe sprejmejo močnejšo podajo in posledično tudi izgubijo žogo, prav tako pa bodo njihove podaje manj natančne. Njihovo nasprotje so vrhunski igralci, kot so npr. Rooney, Robben ali pa Messi, ki z njihovo odlično kontrolo žoge lahko ustvarijo razliko na igrišču.
Napadalna umetna inteligenca je bila nekoliko izboljšana in dodelana. Sedaj se ne boste več jezili na svoje računalniško kontrolirane soigralce, češ, kaj stojijo pri miru, medtem ko vi organizirate napad. Soigralci bodo namreč sami od sebe stekli v prostor, diagonalno "šprintali" in izvajali natančne podaje. Svojo predelavo bo doživelo tudi preigravanje v igri.
Svoje nasprotnike boste z boljšimi igralci lažje premagali v bitki ena na ena, tako kot je npr. pri igri FIFA Street, posledično pa boste imeli tudi večjo kontrolo nad žogo v zadnji tretjini igrišča. Z uporabljanjem različnih trikov boste nasprotnika zmedli in osvojili nekaj prostora zase ter za svojo ekipo. Zelo pogosto se to samodejno izvede glede na situacijo (t.j. avtomatsko), glede na postavitev igralca in videli boste, da to dobi več smisla, ko boste že odigrali nekaj tekem.




Prekrški so bolj prijazni do uporabnika, saj prepozno pritisnjen gumb ne povzroči, da bo branilec nerodno "zaplaval" v prazno in omogočil napadalcu neovirano pot do gola. Ne glede na to, trki so izjemno nepredvidljivi. Močni igralci, kot je npr. Puyol, so favoriti v dvoboju, ampak to je vse odvisno od potrpežljivosti in postavitve igralca. To ustvari manj predvidljivo, oz. avtomatizirano igro, kjer je hitra reakcija na izgubljeno žogo ključna. Potemtakem ima vsak igralec enako možnosti, da osvoji žogo v zračnem dvoboju.



Trailer:

  • zavaroval slike: Tilen ()

Pesimist ::

Vsak dan spilam z veseljem, dokler ne izgubim zivcev pa fuknem gamepad v televizijo. :))

folfy ::

Ve kdo če bo mogoče igrat prek LAN in ne samo prek MP tako kot 12?

jizzer ::

Bi mi lahko prosim kdo svetoval kje jo dobiti čim ceneje ? Škatlasta al pa samo CD Key nima veze, lani vem da sem gledal iz UKja 25-30€ in po taki ceni bi jo kupil, ker to v naših trgovinah mi je 100% predrago.

Pesimist ::

Jaz sem jo tu nabavo. http://cdkeyshere.com/fifa-13-cd-key.ht...

Sicer Ultimate Edition za 32€ ampak se nisem dobil. Sem pa ze prednarocil 15tega. In upam da bom dans dobo.

Sem dobo key tak da je safe tu vzet.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Jebac18 ::

kako si plaču s kartico ?

Pesimist ::

Paypal. Zaj sem lih vido da se ni relesano za EU. Tak da se nemrme niti downloadat. Ahrg.

IL DIAVOLO ::

Jaz sem pa vzel na igabibi za 45 evrov...upam, da dobim jutri 8-)

Pesimist ::

Jutri ob 00:00 je baje release v Evropi. V Petek pac medtem ko americani ze v torek meli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

Pesimist ::

Upam samo da bo letos PC vsej 1Miljon prodanih kopij stegno. Verjetno so to mokre sanje, saj lani ni niti Wiija premago. Wiiii? ORLY?

hdmi ::

jst sm jo narocil v mimovrste 44.70 eur
:)

Pesimist ::

Sem spilo dans celo noc sicer samo proti AI na pro. Prvo sem probal navadni match day. Ok priblizno tak kot demo. Pol sem probal Career na pro. Se mi zdi malo lazje. Potem sel sel turnament pa sem vse zgubo. Zadna igra pa je bla brutalna 1:9 sem zgubo. Wtf Ze prvi gol ko so dali je bil instantni ping pong proti golu in not. To se nisem vido v fifi niti na world class. Ok res da sem ze zmatran samo vseeno.
First touch je tudi brutalni mislim lol, zogo zgubim ze pri navadnem obracanju ali podaji ker se mu odbioje.
Najbol brutalni so pa streli na gol. Same stange zadeval. Ce to ni skriptirano te pa tudi nevem.

Jebac18 ::

https://ssl.gamerush.cc/en/import-en/pc... ... nekaj me zanima jaz nisem našel zanima me ali si to sam preko origina zloudaš ali jo prou dobiš škatlo na dom ?

hdmi ::

OMGGG DUBU FIFO 13 OMMGGG KAJ TI DELA
:)

Jebac18 ::

kaj je razlika pri ultimate edition in standard samo to,da imaš tam svojo ekipo in tiste žetone

IL DIAVOLO ::

Jebac18 je izjavil:

kaj je razlika pri ultimate edition in standard samo to,da imaš tam svojo ekipo in tiste žetone


Ja, dobiš tistih 24 paketov, mislim da dobiš vsaki teden 6 paketov. Mislim, da se ne splača ;)

kriko07 ::

kaj treba plačat al kaj :O

SG_101 ::

Mogoče kdo ve, kje je najnižja cena fife 13 za PS3? Gledam nekatere UK trgovine pa je cena 53€, tako kot v SLO.

koyotee ::

Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

SG_101 ::

Dvomim da je to za PS3, drugače pa nisem slep, hvala.

kriko07 ::

to ni za ps3

P.S Najnižja cena pa je 46 €

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kriko07 ()

SG_101 ::

Kje pa?

IL DIAVOLO ::

Na amazon.co.uk je cena 44 evrov ;)

Link:

http://www.amazon.co.uk/Electronic-Arts...

Zgodovina sprememb…

SG_101 ::

jup to sem videl, samo škoda ko je poštnina okoli 10€

flameir ::

mnenja o fifi 2013?
se splača kupit?
boljše od pes 2013?
hvala in lp

Pesimist ::

bolj realisticno je. Pri PES si lahko podajas zogo ko ping pong pred nasprotnim golom. Pri fifi pa se odbija random ker nimajo perfektnega sprejema vec. Tak da ja. In Ultimate game mode, ceprav malenkost bolj arkadni kot navadna fifa te zasvoji hitro. Sploh mini igra z kartami in marketom ko kopujes playere in gradis team.
To je mene predvsem potegnili. Doma spilam, v sluzbi pa sem na marketu nonstop. :))

kriko07 ::

Pes ma edino prednost ker so bolši komentatorji pa CL je

Pesimist ::

Jaz sem probal oba igrati. PRi 12 verzijah se gre ok. Pri 13tki pa je nemogoce. Povrhu tega bi kontrole morale biti identicne, ker se zaj fife ne obvladam cisto. Da sploh ne omenjam skillzof.

Trenutno sem se spravo na Singleplayer zaradi nestabilnega multiplayera in spilam turnament na profesional. Se mi ni uspelo zmagati. Ponavadi prvo igro in povratno zmagam easy. Drugo pa nekje do polovice predno se spravijo na counter attack in me tako dolgo napadajo da ne izenacijo. Ampak jaz nisem any good tak da to ne jemat nevem kak big. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

IL DIAVOLO ::

kriko07 je izjavil:

Pes ma edino prednost ker so bolši komentatorji pa CL je


To pa si mimo ustrelil, pes ima 10x slabše komentiranje tekem, sploh ne zaznajo nevarnosti, skoz eno in isto čvebljanje.

Pes letos ni dal niti domačih lig...majmuni glupi :P

Fifa ga zowna ;)

bdoxx ::

se da to solidno špilat na tipkovnico?

Pesimist ::

Da nebojo samo pohvale se nekaj kritike.

- selektanje playerov je katastrofalno slabo. Govorim o knofu za manual select in ne avtomatsko. V middlefildu bos htel selectat najblizjega runnera ki mu sledi, sej se je cas za center backe, vendar ti da takoj center backa zato moras z desnim stikom manualno desno klocnit in zgubis dragocene sekunde. Ce probas z CBjem in failnas imas se samo 2 branilca. V primeru back runnera pa bos jih imel +2 pred golom, ce ga ze prej ne ustavis.
Ko si pa ze pred golom pa ti selecta runnera odzadi, tu pa bos htel CBja ker z back runnerom si nimas vec kaj pocet ce noces da prosto na gol strela.

- Attack intelegence kaj reklamirajo je neobstojeca. Sem testiral vsaj 10x v poziciji ki bi bila idealna za run na gol. AI se ni niti enkrat odloco da bo steko. Tako da je to random nakljucje bol kot kaj druga. Vcasih se celo igro ne zgodi en Attack intelegent run in moram strelat long shoote.

- Ce ti tik pred golom selekta napacnega in ti z njim za zogo laufas, se zgodi to.
http://www.ea.com/soccer/videos/ugc/137...
Selectan je bil eden od zadaj. Pujo se je odloco da bo zogo spremljal v gol. Zakaj? Ker ce tvoj selektan player izvaja kakersnokoli akcijo z zogo. V tem primeru auto laufa za njo, se doben drugi AI player ne dotakne le te. Takih situacij je vec da je kaki zraven zoge pa al leti mimo, al pa jo le gleda. Ze v fifi 12.

- passiranje je idjotsko. Redko kdaj dobi zogo zeljen player. Ze v skill games se vidi ko je prakticno nemogoce passat po diagonalah pricizno. V Pro evo socceru ni takih problemov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

deninho1989 ::

ja selectanje je res mal mimo... sicer pa večino ostalih stvari ki si jih naštel, se da odpravit s sliderji.. samo pa neki časa traja da si jih idealno naštimaš..pač stvar okusa ;)

jizzer ::

Pri Ultimate edition je treba še kaj zraven dokupovat z € da lahko igralce v igri potem kupuješ, al samo enkrat plačaš pa je pol vse igralni denar?

IL DIAVOLO ::

Pesimist

Saj zato pa je tactical defending. Jaz na začetku nisem poznal tega in sem na online dobil po 5 golov na tekmo, zdaj pa dobim max 2 gola. Uporabit moraš pravi čas, da napadalci ne uidejo offside zanki in tudi če ti uidejo, se da rešit situacijo, to pa je že stvar feelinga.

Glede attacking intelligence, boljša kot kdajkoli, morda ti dela preglavice passing, ker jaz si ustvarim veliko priložnosti, posebej iz kontre, kjer so to najbolj opazi.

Glede passa, po mojem nimaš nastavljeno na assisted, jaz imam vse na assisted, ker drugače je nemogoče zmagat tekmo proti najboljšim online skillsom. Pri meni gre večina podaj na pravega igralca, veliko je odvisno od moči podaje. Torej, če daš močnejšo podajo, bo igralec, ki je blizu tebe, spustil žogo soigralcu.

Veliko pozornost bi dal nastavljanju strategije, s simulacijo tudi pokaže, kaj naredi vsaka nastavitev...pač, kakšen stil ti bolj ugaja

Si PES fan, kaj?

Zgodovina sprememb…

Pesimist ::

Ma kaki idi skill game passing se enkrat mi ni uspelo brez napake vsem podat. To me stanhe igre vbistvu najvec.

Pesimist ::

first touch smrdi totalno. Se ronaldo nezna simple direkt passa sprejet ob pocasnem premikanhju brez da nonstop LB jahas. Najvaznhejsi knof v igri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

deninho1989 ::

to so vse novosti če ne prej bo v 14 boljše, bo pa v kur*u spet nekaj novega :) sicer pa na manual je zakon, je pa res: practice, practice, practice

Pesimist ::

Po pravici povedano, upam da bo nasledne leto PES prevzel krono, ker mi EA ze gre posteno na k___c. 12tke skoraj nisem mogel online spilat zarad konstantning sync errorjev. Pri 12tki sem moram hack program uporabit da mi je gamepad delal. Tudi v 13tki moram isti program nucat.
Kaj je ta spil res samo za logitech gamepad narejen?

jizzer ::

Men neki poceni Speedlinkov dela :)

Pesimist ::

jaz tudi ovega crnega na kabel za 9€. Vendar dela ze ampak ti dela desni stick za trike?
http://www.speedlink.com/?p=2&cat=4132&...

Imel sem tudi enga prozornega rdecega z bigbanga. Ista zgodba. Pred tem sem pa imel nekega logitecha chill. Tisti pa je delal out of box 100%. Obadva druga nista.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

IL DIAVOLO ::

Meni PS2 kontroler vredu dela.

Jebac18 ::

kakko je z kupovanjem na onlinekystore danes kupil kdaj bom lahko pol igrau oziroma kako gre to ?

Pesimist ::

Ko ti key poslejo I guess. Ponavadi v roku 1 ure ali majn.
Kolko slisim je ze puno cheaterjev v PC verziji. Tak da have fun. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

zigazandar ::

zdravo mene samo zanima če kdo ve zakaj mi fifa 13 šteka komp je dovolj dobr in težava je taka če zaženem kot skrbnik šteka ampak lahko naredim profil. če pa zaženem kot navadni uporabnik pa nič ne šteka samo profila nemorem narediti če kdo ve kaj naj naredim mi prosim naj to sporoči hvala lp

Realovc10 ::

Zanima me zakaj FIFA 13 ne dela na windows 8. Fifa se mi zažene in pokaže začetni zaslon, potem pa se usuje. Prosim za pomoč.

jizzer ::

Meni dela.

manniac ::

Pozdravljeni,
s tremi prijatelji bomo naredili klub(pro club) na PC.
Vsak ki bi se rad pridružil naj napiše tukaj.
Lp, za informacije kontaktiraj mene.

diative ::

Živijo,

Že kakšen mesec se mi dogaja, da ko igram fifo 13 preko interneta (season), imam za nasprotnika zmeraj eno in isto ekipo. Prej je bilo to bolj mešano sedaj pa skozi ista ekipa.
Ima kdo kakšen odgovor zakaj je temu tako?

Hvala.

Realovc10 ::

Zanima me ali se lahko igra ta FIFA 13 tudi preko neta. Ali je pogoj, da lahko igraš preko neta, da jo kupiš. In pa zanima me če zna kdo nastavit, da se lahko igra FIFA 13 z dvema tipkovnicama.

thebaloh ::

Dragi kolegi in kolegice. Mi zna kdo pomagati pri tem: ko zaženem fifo13 traja do prvega menija cca od 3-5 minut? Ni potrebe po vprašanju ali imam dovolj zmogliv računalnik, saj ga brezdvoma imam!
Naj povem da se je to začelo dogajati kar naenkrat, imam občutek po nekei nadgradnji....ki se je ne da izogniti.
Poizkusi ki sem jih naredil:

novi driverji za grafično
nov bios
vsi driverji za matično
kompletni sistem navil za cca 25% ( vse komponente so kompatibilne za navijanje)
reinstall fifa 13
instal Framework, directx, vse tisto kar mi našreje fifa pred začetkom ko se downlovda iz neta
+ morda sem kako malenkost pozabil
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FIFA (strani: 1 2 )

Oddelek: Igre
718831 (2460) oo7
»

FIFA 17 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Igre
18320340 (11480) kajetan
»

Fifa 14 original key

Oddelek: Igre
131588 (1139) Pesimist

Fifa 13 error

Oddelek: Pomoč in nasveti
6848 (771) _Denny_
»

FIFA 12 ali PES 2012?

Oddelek: Igre
9970 (834) jizzer

Več podobnih tem