Forum » Strojna oprema » Voltaze na procesorju AMD
Voltaze na procesorju AMD
giztok ::
Imam Thunderbirda 900 na MSI-KT7-PRO-2-A.
V stanju mirovanja se mi procesor segreje na 45 stopinj! Se mi zdi veliko zato sem pogledal voltaze
(imam 1.82V)
Kaksna mora biti pravilno nastavljena voltaza za ta procesor?
Stripy ::
V stanju mirovanja? Kaj pa je potem z njim, ko kaj dela.
Mislim, da je voltaza 1.7V. Kateri hladilnik pa imas gor. Ce imas gor originalno termalno snov, kot je na orbih, potem ti priporocam, da jo odstranis z alkoholom in namzes s kaksno termalno pasto.
Mislim, da je voltaza 1.7V. Kateri hladilnik pa imas gor. Ce imas gor originalno termalno snov, kot je na orbih, potem ti priporocam, da jo odstranis z alkoholom in namzes s kaksno termalno pasto.
Boogy ::
No ni te treba pretirano skrbet. Baje da vecina duronov dela pr mal visjih temperaturah. Men pa se dvema kolegoma brez OC dela pr temp 45(idle) pa do maks 50 pr polni obremenitvi. Sm se pozanimu, pa so mi rekl da ni vecje skrbi.
msmiha ::
Thunder Brdi delajo na voltaži 1.7v Duroni pa na 1.6v. Če nimaš proca nič overclockanga potem jo lahko mirne duše znižaš na enih 1.65v, ker bi se ravnotako moral zbuditi. Če pa maš overclockanga ga pa daj na najnižjo voltažo pri kateri se ne sesuva in dela popolnoma normalono!
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Stripy ::
Nimajo vsi TB enake osnovne napetosti. Tisti do 850MHZ imajo 1.7V, od 900MHZ naprej pa 1.75V (hmm, ocitno bi bil to tvoj. Giztok). Pri duronih pa je tako, da imajo tisti, izdelani do 31 tedna, osnovno voltazo 1.5V, naprej pa 1.6V.
jRk0 ::
Hmm.Jaz mam Durona 700, pa mi v biosih pise, da je voltaza 1,7V (nic je nisem spreminjal, ker se niti ne da). Procesor je OC na 750MHZ (107Mhz fsb), ker me nekaj jebejo L1 mostički. Temperatura pa je zdaj trenutno 26,7°C,, tako da res ne vem, zakaj se vam tako grejejo. Najvišja temp. (po 3 urah igranja iger kot so Q3a in podobnih) je bila pa 35°C. Pa je originalno sranje na orbu gor.
TylerDurden ::
Da ti slucajno ne gledas temperature ohisja? Ker z zracnim hlajenjem bolj tezko to dosezes, razen ce nimate 10 stopinj v hisi.
zabec ::
Ja sam na enih platah mas napetost za 0.5V visjo, kot jo narekujejo mosticki L7. Recimo ce bi naj mel 1.75V bo mel 1.80, zato da lahk voltazo dvignes do 1.90, ko das na 1.85. Tako da ce je to to, potem lepo das v biosu na 1.70 pa bos mel to kot naj bi itak mel 1.75, lahk pa tud malo manj ce ne navijas.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Baza AMD-jevih steppingov (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Navijanje | 43809 (16593) | peter_ki |
» | Barton 2500+@200x10.5 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4411 (3454) | EvilK|NG |
» | Navijanje barton 2500 problemi (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4669 (3695) | s5cougar |
» | Default napetost za Athlona 850MHz?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1059 (943) | AtaStrumf |
» | Temperatura T-birdaOddelek: Navijanje | 1389 (1273) | birdy |