» »

Debian in problemi

Debian in problemi

Rias Gremory ::

Pozdravljeni,

zadnjih par dni uporabljam Debian in me zanima nekaj stvari:

1. Zakaj Debian ne uporablja novejšega kernela? Zadnji stabilni je 3.5.3, na mojem sistemu pa je 2.6.32-5. ;((

2. Malo me tudi moti, ker ni FF že privzeto nameščen ampak Iceweasel (ki mi za razliko od Chromiuma normalno prikaže facebook). Na Chromiumu youtube vmesnik zgleda tudi starejši.

3. Na skrajno levi stranici zaslona je približno 1 mm debela (po celi levi stranici zaslona) vijolična/pink črta, če naredim print screen se te črte ne vidi. Potrebujem zaprte gonilnike za grafično?

4. Ima kdo izkušnje z Linux Mint distribucijo? Če mi Debian ne bo všeč bom zamenjal za Mint (ali Ubuntu) za nekaj časa.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

dzinks63 ::

Mintov imaš cel kup, če imaš bolj podhranjen računalnik namesti LXDE različico, če imaš boljšega pa vseeno katerega, lahko tudi Ubuntu. Malo si poglej po YouTubu za previev, oziroma kar live različico iz cd-dvd preizkusi, vsak ima svoj okus, nekomu je všeč to, drugemu malo drugače.

N4g4c3N ::

1. Debian ima 3 "vrste" distribucije: stable/testing/unstable. Po defaultu je nameščena stable, kar pomeni nekoliko starejše major verzije v zameno za večjo varnost in stabilnost. Če želiš najnovejše verzije, greš na testing ali unstable. Kakšne točno so razlike in kako zamenjaš iz stable v testing/unstable boš brez težav našel na googlu.

2. Brez problema lahko namestiš FF namesto Iceweasel ali Chrome namesto Chromiuma. Kar ti srce poželi :)

3. Težko rečem, ampak za začetek poskusi namestiti gonilnike.

4. Nimam izkušenj z Mintom.

panteist ::

1: Debian je pač Debian - ciljajo na najbolj preverjene različice kernela in programja. Lahko si na njihovi strani prebereš filozofijo in ti bo malo več jasno. Drugače pa si še vedno lahko repo zamenjaš iz stable na Sid - unstable, ki bi naj bil nekje na ravni Ubuntuja, čeprav bo pa verjetno kdaj malce požokat po sistemu, ko bo kakšen problem. Testing je nekje vmes, stabilnejši od Sida-unstable in novejši od Stable.

2. Iceweasel je v bistvu firefox, le z drugim imenom in ikono, ker so imel nekaj nesoglasij - je pa seveda stara verzija in zato tudi izgleda tako kot izgleda :) Vsi buildi na Stable so pač stari.

3. Mogoče ne. To se je meni nekaj časa nazaj naredilo in je v bistvu ekran začel crkovati. Tako so se mi pojavljati začele te črte in jih je že čez 100. Screenshot jih ne naredi, ker je sam v ekranu problem - tako tudi dodatni ekran bi moral delovati brez problemov, torej brez te črte...tako boš vedel, da je kriv ekran in ne grafični gonilnik.

4. Imam. Naveličal sem se zelene barve in želel nekaj boljšega. Vsekakor ni zamanj Mint eden izmed najbolj uporabljenih distrotov, ker je kvaliteten, pa še njegov Mate in Cinnamon zgledata kul. Mi je pa nekoliko ljubši še Arch linux, ker je rolling release, imaš ves čas najnovejše knjižnice, kernel,... Njihova stran včasih opozori na kakšno manual posredovanje pri updejtu, drugače pa je stabilnost super.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
6611952 (9541) Hayabusa
»

Debian Gnu/Linux kot workstation (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Operacijski sistemi
1960118723 (34397) RedDrake
»

Pekel, pardon, Sarge je zmrznil! (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
556558 (5128) MrStein
»

Debian server VS. Gentoo server (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
585023 (4192) Nerdor
»

Debian Server

Oddelek: Operacijski sistemi
251985 (1648) Matri[X]

Več podobnih tem