Forum » Zvok in slika » Domači kino sistem in ogromna težava
Domači kino sistem in ogromna težava
menjalnik ::
Pozdravljeni,
Imam Sony DAV-S400 Home cinema in imam težavo, da mi kar naenkrat predvaja glasbo samo preko slušalk zvočniki enostavno ne dajo nič od sebe tudi na displayu se mi skos izpisuje nekaj v smislu "headphone" sem pritiskal že praktično vse in še vedno zvok slišim le, če priključim slušalke kaj naj naredim?
ps: edino tole sem našel pa ne razumem
1) Remove top cover
2) Remove circuit board that has Audio In/Out phono scockets (to get access to Amplifier Circuit Board)
3) Remove Amplifier circuit board (has the speakers attached)
4) Turn it over and remove copper heat shield
5) Resolder joints where the big brown capacitor is and where the wires go to the front headphone socket...and any other dodgy joints that you find
6) Reassemble.
L.p
Imam Sony DAV-S400 Home cinema in imam težavo, da mi kar naenkrat predvaja glasbo samo preko slušalk zvočniki enostavno ne dajo nič od sebe tudi na displayu se mi skos izpisuje nekaj v smislu "headphone" sem pritiskal že praktično vse in še vedno zvok slišim le, če priključim slušalke kaj naj naredim?
ps: edino tole sem našel pa ne razumem
1) Remove top cover
2) Remove circuit board that has Audio In/Out phono scockets (to get access to Amplifier Circuit Board)
3) Remove Amplifier circuit board (has the speakers attached)
4) Turn it over and remove copper heat shield
5) Resolder joints where the big brown capacitor is and where the wires go to the front headphone socket...and any other dodgy joints that you find
6) Reassemble.
L.p
Janac ::
Ja probaj a ne. Meni se tole zdi kot da je crknila glavna enota, ta headphone bi se mogle pokazati ko PRIKLJUČIŠ slušalke in ne PREJ. Verjetno ojačevalni del fuč.
Tudi sam mislim, da je nekaj hudo narobe, ko sem prišel domov sem priklopil nanj mp3 predvajalnik in je parkrat vn vrglo v headphone mode zdej pa ostaja v tem, sranje
pi pawr ::
Glavna enota?
Pol ne bi nič delalo
Samo headphone jack je šel...pač tisto stikalo v vtičnici
Pol ne bi nič delalo
Samo headphone jack je šel...pač tisto stikalo v vtičnici
Odprl sem vse skupaj pa vse izgleda v redu še varovalka je cela. Ja pomoje škatla misli, da so skos slušalke priključene in jamra bom razdrl na prafaktorje, če mi ne rata bom obdržal vsaj 100w woofer
Očitno je tole serijska napaka, če vpišeš v google sony dav-s400 headphone theater
Očitno je tole serijska napaka, če vpišeš v google sony dav-s400 headphone theater
Odprl sem vse skupaj pa vse izgleda v redu še varovalka je cela. Ja pomoje škatla misli, da so skos slušalke priključene in jamra bom razdrl na prafaktorje, če mi ne rata bom obdržal vsaj 100w woofer
ne uničit!
Lahko ti jaz zamenjam ;)
SUB ti pa brez ojačevalnika ne bo delal.
Veš kaj je čudno da četudi odklopim tale modul s jack priključkom še zmeri teži pa opazil sem da je en kondenzator napihnen?
Mogoče... maš pri roki kakega podobnega z istimi karakteristikami za zamenjat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
Kaj pa recimo, da ni kriv kondenzator, da zamenjam in bo stvar enaka, s čim naj spucam jack vtikač?
Mi je pa čudno kot sem zgoraj napisal, da če izklopim tale modul s priključkom stvar ostane enaka
Mi je pa čudno kot sem zgoraj napisal, da če izklopim tale modul s priključkom stvar ostane enaka
pi pawr ::
Če odklopiš tisti del z jackom je isto zato, ker ko slušelke niso vklopljene, gre audio signal "mimo" jacka, ker je tisti kontakt sklenjen. Če ugotoviš katere, lahko ustrezne pine brikaš in bo delovalo.
A lahko nalepiš kako boljšo sliko zelene strani pri jacku (samo ploščico)?
Kondenzator je pa od napajalnega dela (nima veze z jackom), ga pa je vseeno dobro zamenjat.
Kondenzator je pa od napajalnega dela (nima veze z jackom), ga pa je vseeno dobro zamenjat.
floyd1 ::
Ko kdo omeni aceton mi gredo kar lasje pokonci. Aceton je dober samo za nohte, zapomnite si to.
Kondenzator pa imajo v kakem HTE (MB, LJ) ali Čipu (MB) . Mojemu fotru je en mali kondič v avto klimi tudi ful sranje delal (je avtomatsko preklapljala ON/OFF , na koncu sploh več nisi mogel vklopit, zdaj pa 3 leta po menjavi še vedno dela kot šus. Nova elektronika pa je bila nekje med 400 in 500 EUR. Za 10 let star avto...
Kondenzator pa imajo v kakem HTE (MB, LJ) ali Čipu (MB) . Mojemu fotru je en mali kondič v avto klimi tudi ful sranje delal (je avtomatsko preklapljala ON/OFF , na koncu sploh več nisi mogel vklopit, zdaj pa 3 leta po menjavi še vedno dela kot šus. Nova elektronika pa je bila nekje med 400 in 500 EUR. Za 10 let star avto...
Če odklopiš tisti del z jackom je isto zato, ker ko slušelke niso vklopljene, gre audio signal "mimo" jacka, ker je tisti kontakt sklenjen. Če ugotoviš katere, lahko ustrezne pine brikaš in bo delovalo.
Škoda, da sem šele zdaj zalaufal računalnik in videl tole, včeraj sem delal pozno v noč prispajkal sem min. 3 kondenzatorje, ki so se prosto premikali(Ah Sony) ja bom popoldan slikal tisti del pa če mi boš lahko pomagal, da zvežem skupaj in da audio boarda ne bo več prepoznalo, lahko mi pa tudi v ZS sporočilo napišeš epošto pa ti pošljem večje slike, bom pa tudi tukaj objavil slike, drugače pa zaenkrat hvala
Izvedel sem tudi, da je bila to serijska napaka tega modela hišnega kina Sony
Zanima me še kaj mislijo s tem, če mi kdo pomaga prevajati
1) large brown capacitor on the amp output board.
2) dry joints on the rear headphone socket (the one that has the connecting lead from the front headphone socket)
3) Then one of the surround channels didn't work so I soldered further dry joints on all the coils (white vertical rectangular blocks)
I tested all surround chanels before putting the lid back on (careful, watch the mains) and found all was now working ok.
This goes to show the poor Sony build quality on this model - don't buy for the name buy for the build quality & sound quality - thumbs down to Sony for this very poor QA.
1) large brown capacitor on the amp output board.
2) dry joints on the rear headphone socket (the one that has the connecting lead from the front headphone socket)
3) Then one of the surround channels didn't work so I soldered further dry joints on all the coils (white vertical rectangular blocks)
I tested all surround chanels before putting the lid back on (careful, watch the mains) and found all was now working ok.
This goes to show the poor Sony build quality on this model - don't buy for the name buy for the build quality & sound quality - thumbs down to Sony for this very poor QA.
Juhuhu uspelo mi je, ploščo sem gledal z lupo in lučko in polotal ponovno lote, ki so bili slabi(13 lotov sem našel) in sedaj dela, le baterijico, ki skrbi da se stvari ne pozabi sem uničil v totalko tako, da moram sedaj zmeraj nastavljat, kar pa me niti malo ne moti važno da špilaLepo se imejte, jest grem pa muziko poslušat
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bo iPhone res brez 3,5-mm stereo priključka in kaj to pomeni (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 51689 (44900) | matobeli |
» | Problem s Headphone jackomOddelek: Pomoč in nasveti | 1002 (848) | SloBiscuit |
» | mikrofon kot dodatek za smartphoneOddelek: Loža | 3165 (2966) | einstein :P |
» | Creative Soundblaster Z seriesOddelek: Zvok in slika | 1429 (1127) | Skyman |
» | 32LG2000-no headphone output-kaj zdaj??Oddelek: Kaj kupiti | 2920 (2711) | MonkeyHead |