» »

Western Digital bo dobil novega šefa

Western Digital bo dobil novega šefa

The Wall Street Journal - Diskovni gigant Western Digital, ki obvladuje približno polovico trga trdih diskov, bo dobil novega šefa, so sporočili iz uprave družbe. Dosedanji izvršni direktor John Coyne se bo s koncem leta upokojil, tako da ga bo 2. januarja nasledil Steve Milligan. Bistvenih novosti vsaj v kratkem ni pričakovati, saj je Milligan dobro seznanjen s podjetjem, v katerem trenutno opravlja funkcijo predsednika.

Milliganova karierna pot je zanimiva, saj je bil že v letih 2004-2007 finančni direktor v Western Digitalu. Diplomiral je iz računovodstva na Ohio State University, nato pa je delal v Dellu in Price Waterhousu. Western Digitalu se je pridružil leta 2002 kot finančni podpredsednik, nato pa je napredoval na mesto finančnega direktorja. Kasneje je odšel h konkurenci, in sicer je bil v letih 2007-2009 pri Hitachiju finančni direktor, nato v istem podjetju predsednik in naposled še izvršni direktor. Ko je Western Digital prevzel Hitachi, se je Milligan spet znašel v starem podjetju na položaju predsednika.

Trgi niso pokazali posebnih mnenj o novici, saj je delnica Western Digitala ostala približno tam, kjer je bila v petek. V letošnjem letu je sicer pridobila že tretjino vrednosti, saj se je podjetje več kot odlično pobralo po lanskih poplavah in zabeležilo celo konkreten dobiček.

2 komentarja

medenko ::

njegova prva naloga znižati cene diskom :D

3p ::

Hehe, stari direktor si je izračunal, da zdaj ko je ppdvojil (ali kaj že) dobiček na račun "katastrofalnih poplav", pardon, duopolnega dogovora, podjetju več nikoli ne bo šlo tako dobro. In je verjetno temu primerno njegov penzion paket optimalen. Še meni. >:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zaradi nizkih cen bo Western Digital krčil proizvodnjo NAND-a, DRAM se ne bo cenil

Oddelek: Novice / Diski
144713 (2830) starfotr
»

Western Digital prevzema SanDisk

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
179574 (8324) 66speeder66
»

AMD-jev novi izvršni direktor Rory Read

Oddelek: Novice / Ostale najave
216028 (4922) Machiavelli
»

Western Digital kupuje Hitachi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
5214587 (12924) driver_x
»

Western Digital pohrustal SiliconSystems

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
83940 (3102) ender

Več podobnih tem