»

Intelov izvršni direktor gre maja v pokoj

Guardian - Intel je objavil, da jih bo maja zapustil njihov dolgoletni sodelavec in v zadnjih letih izvršni direktor Paul Otellini. Odločitev je nepričakovana, saj so vsi pričakovali, da bo Oteliini ostal še tri leta (v Intelu se upokojujejo s 65 leti), zato je dvignila precej prahu.

Otellini se je podjetju pridružil leta 1974 in je po izobrazbi ekonomist z MBA. V letih 1994-1996 je bil podpredsednik in menedžer za prodajo in trženje, v letih 1996-1998 pa je bil vodja te enote. V letih 1998-2002 je bil izvršni podpredsednik in vodja enote, ki je razvijala mikroprocesorje in vezne nabore. V upravni odbor se je prebil leta 2002, ko je bil izvoljen za operativnega direktorja; izvršni direktor in s tem vodja...

3 komentarji

Western Digital bo dobil novega šefa

The Wall Street Journal - Diskovni gigant Western Digital, ki obvladuje približno polovico trga trdih diskov, bo dobil novega šefa, so sporočili iz uprave družbe. Dosedanji izvršni direktor John Coyne se bo s koncem leta upokojil, tako da ga bo 2. januarja nasledil Steve Milligan. Bistvenih novosti vsaj v kratkem ni pričakovati, saj je Milligan dobro seznanjen s podjetjem, v katerem trenutno opravlja funkcijo predsednika.

Milliganova karierna pot je zanimiva, saj je bil že v letih 2004-2007 finančni direktor v Western Digitalu. Diplomiral je iz...

2 komentarja

Western Digital kljub poplavam skoraj početveril dobiček

Western Digital si je po povodnji odlično opomogel.

Western Digital - Po lanskih poplavah na Tajskem je kazalo, da se proizvajalci trdih diskov še dolgo ne bodo mogli otresti redečih številk. Najhuje je bilo v Western Digitalu, kjer so poplave uničile več proizvodnih obratov in z ohromitvijo proizvodnje povzročile več sto milijonov dolarjev škode. Proizvodnjo so hitro začeli ponovno zaganjati in čeprav še vedno ne dosega ravni izpred poplav, Western Digital posluje odlično. Poplave so mu zaradi nesorazmernega zvišanja cen celo zelo pomagale.

Včeraj so objavili rezultate zadnjega fiskalnega četrtletja za to leto, v katerem so dobiček povečali za osupljivih 372 odstotkov v primerjavi z enakim obdobjem lani (spomnimo, da so se poplave začele zadnji teden julija, torej je Western Digital dobiček povišal v...

31 komentarjev

Western Digital kupuje Hitachi

The New York Times - Western Digital je danes objavil, da bo prevzel Hitachi Global Storage Technologies, za kar bodo odšteli 4,3 milijarde dolarjev. Od tega bodo 3,5 milijarde plačali v gotovini, preostanek pa z WD-jevimi delnicami. Za prevzem, ki sta ga že odobrila upravna odbora obeh podjetij, tako da bo končan v tretjem četrtletju tega leta, če bodo varuhi konkurence dali zeleno luč za prevzem, se bo WD zadolžil za 2,5 milijarde dolarjev.

Z nakupom si bo Western Digital utrdil svojo prisotnost na trgu trdih diskov in drugih enot za shranjevanje podatkov. Izvršni direktor WD-ja John Coyne je v izjavi za javnost zapisal, da ta korak prinaša nekaj pomembnih prednosti - več razvoja in raziskav, inovacije in razširitev širokega portfelja...

52 komentarjev

Odstopil AMD-jev izvršni direktor Dirk Meyer

Dirk Meyer

vir: ComputerWorld
ComputerWorld - Včeraj je odstopil AMD-jev izvršni direktor Dirk Meyer, ki je to funkcijo opravljal od julija 2008. Kot so sporočili za javnost, sta se AMD in Meyer sporazumno odločila za prekinitev delovnega razmerja. V polikani izjavi za javnost je AMD-jev predsednik Bruce Claflin zapisal, da je Meyer nastopil funkcijo v težkih časih in uspel stabilizirati AMD, za kar so mu hvaležni.

V prihodnosti želijo povečati vrednost podjetja za delničarje (po domače želijo več dobička, ki se bo prelil v kapital), za kar sta potrebna občutna rast in vodilni položaj na trgu. Sprememba v vodstvu naj bi pomagala doseči te cilje, saj Meyer v poltretjem letu ni uspel izrazito obrniti finančnih tokov in doseči opaznejših dobičkov (predlanski preblisk je bil posledica Intelove globe). Lanske...

8 komentarjev

Western Digital z dobičkom

Heise - Western Digital je objavil poslovne rezultate (PDF) za izteklo se četrtletje, ki kažejo, da so se špartanski varčevalni ukrepi, kakor bi lahko poimenovali odpuščanje več kot 10 odstotkov vseh zaposlenih in zaprtje nekaj tovarn, izplačali. Kljub manjšemu prometu, ki se je z 1,8 skrčil na 1,6 milijarde dolarjev, so se uspeli obdržati v zelenih številkah in zabeležili 50 milijonov dolarjev dobička, kar je 82 odstotkov manj kot četrtletje poprej, pri čemer so že upoštevali stroške s prevzemom Silicon Systemsa in decembrskega prestrukturiranja.

Izvršni direktor John Coyne pravi, da so zadovoljni, saj so z vrsto ukrepov uspeli svojo dejavnost prilagoditi spremenjenim tržnim razmeram (sem sodi devet odstotkov nižje povpraševanje po trdih diskih) in poslovati pozitivno. Tudi nedavni prevzem podjetja Silicon Systems po njegovih besedah daje dobre rezultate. Klik!

0 komentarjev

Western Digital pohrustal SiliconSystems

CNet - Western Digital je že nekaj časa na glas razmišljal o vstopu na živahen trg SSD-jev. Včeraj so objavili, da so prevzeli podjetje SiliconSystems, s čimer so se naenkrat znašli na tem trgu. Za podjetje, ki je bilo ustanovljeno leta 2002 in proizvaja vrsto SSD-jev za različne segmente, osredotočajo pa se na t.i. embedded naprave, so v Western Digitalu odšteli 65 milijonov dolarjev. Izvršni direktor WD-ja John Coyne je v svoji izjavi dejal, da bodo znanje in tehnološke zmožnosti SiliconSystemsa znatno pripomogle pri razvoju SSD-jev v WD-ju. O tem ne gre dvomiti, saj ima tarča nekaj svojih patentov, poleg tega pa imajo navzkrižno licenco s SanDiskom, ki se bo sedaj prenesla na WD. Prevzeto podjetje bo nemudoma postalo oddelek z imenom WD Solid-State Storage business unit.

8 komentarjev