Forum » Pomoč in nasveti » Pregrevanje prenosnika
Pregrevanje prenosnika
uro1001 ::
Pozdravljeni!
Zanima me, če lahko pregrevanje prenosnika poškoduje katerega od ostalih računalniških komponentov (npr. trdi disk, procesor).
Hvala za odgovore.
Zanima me, če lahko pregrevanje prenosnika poškoduje katerega od ostalih računalniških komponentov (npr. trdi disk, procesor).
Hvala za odgovore.
pviran3 ::
ponavadi najbolj trpi grafična kartica - vezje odstopi od tiskanine zaradi nihanja toplo/mrzlo, pa cpu zmanjša hitrost računanja(cpu throttling).
Assass1n ::
Napiši v youtube "how to clean a laptop" pa poglej par filmčkov.
Lahko dopišeš model in proizvajalca če kaj najde. Uničiš lahko kaj cpu ali gpu, ostalo je predaleč, gre pa najhitreje matična.
Lp
Lahko dopišeš model in proizvajalca če kaj najde. Uničiš lahko kaj cpu ali gpu, ostalo je predaleč, gre pa najhitreje matična.
Lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
pviran3 ::
Simpl. Čim manj ga pregrevaj. Redno ga čisti in ne spat z njim
Če nimaš kompresorja za v reže popihat, ga imajo na bencinski za gume pumpat : )
Če nimaš kompresorja za v reže popihat, ga imajo na bencinski za gume pumpat : )
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pviran3 ()
Da bi zmanjšal pregrevanje bi lahko kupil nadomestni ventilator, ali pomaga že, če prenosnika malo dvigne od površine na kateri stoji (npr. pod njega dam knjige, da ventilator lažje izpihuje zrak).
Predator ^^ ::
Je par resitev
Termalna pasta
Undervolt
Podstavi nekaj kot so lego kocke pod njega.Knjiga nebo nic pomagala
In pa najslabsa,hladilnik
Termalna pasta
Undervolt
Podstavi nekaj kot so lego kocke pod njega.Knjiga nebo nic pomagala
In pa najslabsa,hladilnik
Gnmstle
Zvezdica27 ::
lp,
in ne se sekirat, ker se ob previsoki temperaturi ponavadi sam ugasne preko BIOS.
Pa zdaj poleti ne ga met na kolenih ali na kaki deki, naj lepo piha skoz.
zz
in ne se sekirat, ker se ob previsoki temperaturi ponavadi sam ugasne preko BIOS.
Pa zdaj poleti ne ga met na kolenih ali na kaki deki, naj lepo piha skoz.
zz
Ker smo že pri okvarah računalniških komponentov me zanima naslednje:
Imam tudi PC-ja, ki ima naslednjo težavo: Računalnik vključim, računalnik se vključi nato pa se včasih na monitorju pokažejo črte. Nato računalnik resetiram in dela v redu.
Ali je mogoče za to težavo kriv prah.
Imam tudi PC-ja, ki ima naslednjo težavo: Računalnik vključim, računalnik se vključi nato pa se včasih na monitorju pokažejo črte. Nato računalnik resetiram in dela v redu.
Ali je mogoče za to težavo kriv prah.
Kako pa zamenjam grafično kartico. Ali lahko kupim samo kartico in jo vgradim ali je treba kupiti kaj več (npr. matično ploščo).
Upam, da me niste narobe razumeli. Črte na ekranu se mi pojavljajo na namiznem računalniku ne na laptopu, čeprav sem to vprašanje napisal pod temo za laptop.
Lep pozdrav.
Lep pozdrav.
astras ::
priklopi monitor na laptop pa bos videl ce se ti crte pojavijo ali ne.. ce se ti tudi tam pojavijo potem menjaj monitor in je graficna na pcju ok
lp
lp
***Ce bil bi vedez...... ne bil bi ...... revez***
Zanima me še nekaj v zvezi s prenosnim računalnikom.
Kako bi lahko spremenil nastavitve (v Windows 7), da mi ne bi samodejno nameščalo posodobitev za računalnik.
Kako bi lahko spremenil nastavitve (v Windows 7), da mi ne bi samodejno nameščalo posodobitev za računalnik.
Hvala za odgovor, vprašal pa bi še naslednje:
Imam še eno težavo in sicer, da je moj Windows 7 v angleščini. Kako bi to spremenil,da bi bil Windows 7 v slovenščini.
Imam še eno težavo in sicer, da je moj Windows 7 v angleščini. Kako bi to spremenil,da bi bil Windows 7 v slovenščini.
Predator ^^ ::
Pri Windows Update povlečeš jezik,naštimaš ga pa tako:
http://www.mydigitallife.info/change-di...
http://www.mydigitallife.info/change-di...
Gnmstle
Oprostite, ker toliko sprašujem, ampak vseeno:
Če na prenosniku nekaj časa ne delaš (npr. prenosnika počiva 2 uri)se ugasne. Ko hočeš spet na njem delati ga moraš spet vžgati.
Ali se lahko pri tem pokvari (če ga vžigaš velikokrat na dan)pokvari kateri izmed računalniških komponentov?
Če na prenosniku nekaj časa ne delaš (npr. prenosnika počiva 2 uri)se ugasne. Ko hočeš spet na njem delati ga moraš spet vžgati.
Ali se lahko pri tem pokvari (če ga vžigaš velikokrat na dan)pokvari kateri izmed računalniških komponentov?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pregrevanje laptopaOddelek: Pomoč in nasveti | 4724 (3493) | solatko |
» | 2-3 mesece star računalnik in slabši od prejšnjega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 9100 (7654) | solatko |
» | PregrevanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 7155 (6157) | MasterTade |
» | Imate Linux? Nimate garancije. (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 8733 (5750) | specterss |