» »

Zagon računalnika po električnem izpadu

Zagon računalnika po električnem izpadu

Matthias ::

Moj problem je sledeč; pred par dnevi je med delovanjem računalnika zmanjkalo elektrike (nevihta). Ko je bilo spet možno, sem prižgal računalnik ampak na svoje presenečenje odkril, da monitor ostane neaktiviran, čeprav se sistem zažene. Najprej sem stestiral napajalnik na alternativnem sistemu in vse lepo deluje, potem sem stestiral grafično in tudi ta na drugem sistemu/matični deluje. Vendar tudi grafična iz delujočega sistema deluje na "pokvarjenem" sistemu, torej monitor se aktivira in vse lepo deluje... Ker imam še eno neuporabljeno grafično kartico, sem tudi to vključil v moj test in ugotovil, da na delujočem sistemu deluje brez problema, na "pokvarjenem" pa dobim najprej nekaj sekund (5-10) utripanja power ledice in šele nato se sistem zažene kot običajno (monitor se tudi v tem primeru aktivira)... Grafične kartice so vse istega proizvajalca in tudi isti modeli, ki se razlikujejo v količini pomnilnika (kartica z največ pomnilnika deluje brez problema)...

Se pravi povzetek :)... Imam 3 grafične kartice in dva sistema, na enem sistemu delujejo vse tri brez problema, na drugem pa ena deluje brez problema, ena sploh ne deluje in tretja povzroči zakasnitev zagona sistema...

Vsa mnenja so dobrodošla :D

particle ::

Si poizkusil še drug napajalnik na tem sistemu?

Matthias ::

Sem, z najapalnikom iz delujočega sistema dobim iste rezultate.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naključen reset

Oddelek: Pomoč in nasveti
9810 (693) prenasalec
»

Čuden zagon in počasen BIOS (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
519653 (8629) Amadeuss
»

Računalnik se ne prižge

321043 (723) mailer
»

Problem na PC ohišju ali procesorju

211079 (682) solatko
»

ATI AGP ne zažene sistema (strani: 1 2 )

593620 (2879) boset

Več podobnih tem