» »

Problem na PC ohišju ali procesorju

Problem na PC ohišju ali procesorju

igibozic ::

Lep pozdrav.
PC mi že nekaj časa para živce.Naj opišem problem.
Ob zagonu na monitorju ne prikaže slike.Monitor sem stestiral na drugem računalniku in deluje brezhibno. Težavo mi je začel delati že moj predhodni PC(isti problem) pa sem se odločil za novega ter ga sestavil.Komponente so nove: ram,grafična, napajalnik,osnovna plošča.Stara komponenta je samo procesor in ohišje.
Ob zagonu monitor ne prikaže slike.Sistem se normalno vzpostavi(win7,usb naprave..., pozdravna muzika,če vkopim in izklopim usb naprave jih normalno vklaplja in izklapja) slike pa ni.Če izklopim napajalnik na šalterju in ga ponovno je slika na monitorju takoj ko se računalnik začne bootat.Sem se enkrat, ko sem ugotavljal kaj je narobe in sem imel odprt računalnik(slika je bila ter win pokonci), s pokrovom ohišja dotaknil ohišja, pa je fliknal sliko ven usb naprave pa so bile neaktivne.Včasih tudi prižgem računalnik, pa se ta normalno pokonc spravi,slika na monitor se pa prikaže predenj se win do konca vzpostavijo.
Ker je vse razen ohišja in procesorja novo je verjetno problem na eni od teh dveh stvareh.Ali je možno da kje na ohišju prebija?(mogoče statična el.)
Skoraj ne verjamem da bi bil procesor kriv.
Ali je že kdo imel podoben problem.Prosim za mnenja.

Janac ::

napajalnik, probaj z drugim poskusit

pa grafo tudi

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Twix ()

kuglvinkl ::

Kako napajalnik?

PS. tega smrkavca ne poslušaj.

solatko ::

Nekaj v ohišju ti dela kratek stik (stikala, napeljava za USB ali zvočniki in mikrofon. Imaš distančnike med ploščo in ohišjem privijačene ali so samo štancane izbokline - če je to, moraš dati plastične čepe, na katere plato samo natakneš.
Delo krepa človeka

igibozic ::

bom poskusil..sem že tudi to gruntal.... samo pc plehnata ohišja majo v glavnem kovinske distančnike...ne bi smel biti problem...verjetno bom kupu še ohišje novo

solatko ::

Saj veš na kaj si montiral ali imaš medeninaste 6 kotne distančnike, ali pa so izbokline na plošči. Če si vijačil direktno na te izbokline, je možno, da pride na nekaterih delih do stika in potem je sranje (majčkeni zamik plošče ali že izrabljeni navoji). Praviloma naj bi se v te plošče vstavili plastični distančniki z navojem in elastičnim držalom plošče, večina proizvajalcev pa na te distančnike (debelina med plehom in ploščo cca 2mm) enostavno pozabi.
Mi smo se praviloma takih ohišij izogibali, strankam, ki so jih imeli, pa smo dali vmes plastične podložke in nikoli ni bilo problemov.
Delo krepa človeka

igibozic ::

ploščo sem vijačil na 6kotne medeninaste distančnike.Preden bom kupil kako novo komponento bom dal ploščo na plastične podložke pa da vidim če je to to

Aston_11 ::

Testiraj jo kar v zraku. Odvij in odmakni od ohišja, in boš videl, za kaj se gre. Meni se bolj zdi, da ima napajalnik težave. Dela sicer še, vendar ne tako kot bi moral. Pri meni je delal, ni pa sistem hotel v standby, težave so bile tudi z diski. Pri tebi je morda problem z napajanjem grafe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Aston_11 ()

igibozic ::

zato sem pa novga kupu pa isti kur.....c

solatko ::

Potem je pritrditev plošče v redu (problem je z ohišji, ki imajo pod prešo narejene izbokline za pritrditev plošče, ker ne dajejo zraven plastičnih distančnikov (medeninasti so predolgi in potem izhodi za zunanje naprave ne ležijo pravilno v ohišju.
Da izključiš možnost okvare plošče, razdri kompleten računalnik, daj ploščo na antistatično podlago, pusti gor procesor in rame, postavi grafično, priklopi napajanje in monitor.
Potem zadevo poženi (stik z izvijačem na konektorčkih POWER na plošči in boš videl, če normalno pride v bios. Če bo šlo brez problemov, potem je nekaj narobe na ohišju (nekje se dela stik, ki se nebi smel).

Predno pa počneš karkoli, se prepričaj, kakšna je ozemljitev v tvoji vtičnici (če ne znaš, pokliči kakšnega električarja).
Smo imeli problem s stranko, ki je imela v celi hiši, samo nekaj ozemljenih vtičnic, na vtičnici za računalnik pač ne. V servisu je zadeva delala super, prenesla vse obremenitve, navijanje, 48 urno testiranje, ko pa ga je stranka prinesla domov, je malo delalo, pa nič, pa spet malo.
Po obisku na njegovem domu, je bilo zadosti, da smo potegnli podaljšek iz vtičnice, z ozemlitvijo in zadeva dela že par let, brez problema.

Ponekod imajo zelo nestabilno električno napetost, tam brez UPS-a ali stabilizatorja pač ne gre.

V takih krajih je uporaben samo prenosnik, vse ostalo crkuje.
Delo krepa človeka

igibozic ::

sem zmeril vtičnice in so ok

69charger ::

Kaj če bi malce prenehali s temi hudimi predlogi in bi najprej pregledal grafično kartico in PCIE režo.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

igibozic ::

je vse novo

Janac ::

In? A ce je novo pa nemore biti pokvarjeno oz. Da ne dela? Omg.

Najprej poizkusi z drugim napajalnikom, poglej ce je grafa dobro lezi v slotu, nazadnje se menjaj grafo, ce ti bo z drugim napajlnikom delalo iste probleme.

L.p

solatko ::

THEjanac13 - Zelo redki so primeri, da nova stvar kaže iste napake, kot stara, torej je okvara nekje na starih stvareh.

Enostavno se komponente pobere iz ohišja (testne mizice verjetno nima vsak), se da ploščo na antistatično podlago (najbolje kar na vrečko v kateri je bila), se priklopi gor procesor, grafična, ram-e in monitor, se napajalnik prižge, štarta zadevo (če nima power stikala na plati) s stikom obeh power žičk z izvijačem in takoj vidiš ali zadeva deluje, ali ne. To ti vzame cca 10 minut. Lahko potem priklopiš še disk in DVD, tipkovnico in miško, če pride v sistem, je z ohišjem nekaj narobe. Za 30-40EUR dobiš kakšno elite cooler master ohišje in je problem rešen.
V primeru, da zadeva zunaj ohišja ne dela, začneš iskati pokvarjeno komponento. V dobri uri imaš vse stestirano, če ti je na voljo dodaten delujoč računalnik, drugače gre pa malo težje.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

igibozic ::

stestiral z novmi in starimi komponentami,bom preizkusil solatkove nasvete

69charger ::

Kaj pa če je problem pri monitorju/kablu? Lahko si to spregledal.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

igibozic ::

tudi to zamenjal in pregledal ostane mi samo procesor ali ohišje...težko verjamem da je kriv procesor...ali pa mogoče.....

solatko ::

Intelov procesor v zadnjih 10-ih letih, niti pri enem računalniku ni bil krivec za nedelovanje. Procesor, ki dela ob nakupu, bo delal precej dlje, kot ostale komponente - govorim seveda o Intelovih, pri AMD pa je zgodba precej drugačna in se zaloga nedelujočih kar hitro nabira.
Delo krepa človeka

igibozic ::

imam procesor intel E8400 in tudi v glavnem nisem zasledil da bi crknu procesor ampak vse druga prej. Naslednja faza bo testiranje ohišja potem se pa kaj oglasim

Dr_M ::

govorim seveda o Intelovih, pri AMD pa je zgodba precej drugačna in se zaloga nedelujočih kar hitro nabira.


Dej no, a lahko se kaksno vecno buco prikotalis? :))
Mislm fak, kdo bi poslusal tvoje nasvete, pri vseh teh neumnostih, ki jih trosis?

solatko ::

Dr_M - si ti že videl, pri normalnem delovanju, skurjen Intelov procesor, med nekaj tisoč popravili, še niti enega od serije P4 naprej. Še brez hladilnika ga ne moreš skurt, ker ga pri 90 stopinjah vrže ven.
AMD spraviš - 462, 939, 754 v žarenje, če ga zalaufaš brez hladilnika, potem pa nikamor več.

Neumnosti pa trosiš ti, saj po navadi ne poveš nič uporabnega in s tvojimi posti nima kdo kaj pomagat, vsaj kar se tiče HW.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokvarjena matična ali procesor?

Oddelek: Strojna oprema
291828 (1244) jabba
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317289 (13412) G_mAn
»

matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
517878 (6624) solatko
»

matična plošča + premalo nosilnih vijakov

Oddelek: Strojna oprema
455872 (5308) einstein :P
»

PC se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
131180 (1026) snooze77

Več podobnih tem