Forum » Elektrotehnika in elektronika » Kje dobiti kondenzator?
Kje dobiti kondenzator?
ttommy ::
Crknil mi je LCD monitor LG 1919S, pa sem iskal po Googlu in sem našel video, kako se razstavi monitor in zamenja kondenzator. Res je bil eden malo napihnjen in sem ga s pomočjo spajkalnika odstranil.
Bil sem že na dveh računalniških servisih v Slovenj Gradcu in eni elektro trgovini, pa jih nimajo. Kje bi ga lahko dobil?
Na servis ga ne mislim nosit, ker bi samo popravilo stalo skoraj toliko, kot bi prišel kak poceni nov monitor.
Bil sem že na dveh računalniških servisih v Slovenj Gradcu in eni elektro trgovini, pa jih nimajo. Kje bi ga lahko dobil?
Na servis ga ne mislim nosit, ker bi samo popravilo stalo skoraj toliko, kot bi prišel kak poceni nov monitor.
Gamer
- premaknil iz Pomoč in nasveti: bluefish ()
amigo_no1 ::
HTE, conrad, IC elektronika
servisi, kjer popravljajo TVje.
servisi, kjer popravljajo TVje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
shadeX ::
Če si kje blizu nove gorice doma. Tam čez mejo takoj ( cca 2km ) je trgovina z elektronskimi komponentami. Dobiš vse živo. TUdi jaz sem šel iskat kondezatorje tja.
Sem bil na parih servisih (računalniških in enemu RTV) in nobeden ni imel za prodat kondenzatorja. Pa sem potem še šel k enemu starejšemu hospodu, ki ima RTV servis, pa mi je dal kar dva zastonj. Zalotal in dela.
Gamer
NeMeTko ::
Verjemi, da so imeli kondenzatorje, ampak se gospodom za 10 centov ni ljubilo računa pisati.
Vem. Sem kar malo ponosen sam nase, da sem ga lahko sam popravil...:) Izgubit tak nisem imel kaj, ker bi me na servisu po mojem kar dobro olupili...
Pomagal mi je pa ta stručko:
Pomagal mi je pa ta stručko:
Gamer
NeMeTko ::
Ko si imel stvar odprto - si preveril, da ni še kaj drugega razen kondenzatorjev 'sumljivo'?
Pri meni je bila ena dioda kar precej zažgana (vidno že na daleč), tako da sem tudi njo zamenjal (stane tudi samo nekaj 10 centov).
Crknjena dioda lahko povzroči predčasno crkavanje kondenzatorjev, tako da je smiselno še to rešiti, ko imaš zadevo že enkrat odprto.
Poleg tega ima plata napajalnika za LG L246WH še eno prosto mesto za tretji kondenzator ob tistih dveh, ki ponavadi crkneta. Tako ima moj monitor sedaj tri namesto dveh kondenzatorjev (preverjal po forumih, kjer so trdili, da ima smisel dodati še tistega 'manjkajočega' - sam se ne razumem v elektroniko in sem se zanesel na to, da niso trollali). Vsekakor zdaj dela kot nov.
Pri meni je bila ena dioda kar precej zažgana (vidno že na daleč), tako da sem tudi njo zamenjal (stane tudi samo nekaj 10 centov).
Crknjena dioda lahko povzroči predčasno crkavanje kondenzatorjev, tako da je smiselno še to rešiti, ko imaš zadevo že enkrat odprto.
Poleg tega ima plata napajalnika za LG L246WH še eno prosto mesto za tretji kondenzator ob tistih dveh, ki ponavadi crkneta. Tako ima moj monitor sedaj tri namesto dveh kondenzatorjev (preverjal po forumih, kjer so trdili, da ima smisel dodati še tistega 'manjkajočega' - sam se ne razumem v elektroniko in sem se zanesel na to, da niso trollali). Vsekakor zdaj dela kot nov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: NeMeTko ()
Hmmm- jaz se sicer tudi ne spoznam na elektroniko, sem pa pregledal vse in mi nič drugega ni bilo sumljivo. Monitor me je že prej nekaj časa zajebaval- kar se je ugasnil, ko sem ga malo zmigal in se je prižgal, ko sem napajalni kabel malo popravil. Sem mislil, da je pač tam slab stik in ko sem ga spet tako popravil (kabel), se ni več prižgal. Nato sem pač iskal po Googlu in našel posnetek, ter poskusil srečo.
Gamer
integral15 ::
Kaj takega ? http://www.enaa.com/oddelki/conrad/izd_... http://www.nanoelektronika.si/index.php... Drugace sm jast tud ze en monitor zrihtov. Zamenjal sem 3 kondenzatorje in je delal.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: integral15 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo LCD zaslona (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14971 (11812) | Telbanc |
» | popravilo napajalnika za namizni PCOddelek: Strojna oprema | 2338 (1686) | Ikspe |
» | matična ali grafična fuč? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8283 (7029) | solatko |
» | Skurjen ekran. Takoj po novega (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7474 (5718) | Invictus |
» | Razstavljeno: Nadomestne tipke za LCD monitorOddelek: Pomoč in nasveti | 3725 (3312) | SkyEye90 |