Forum » Pomoč in nasveti » Skurjen ekran. Takoj po novega
Skurjen ekran. Takoj po novega
darkolord ::
Zelo malo napihnjen = uničen
Preveri še vse ostale, "kapica" mora biti popolnoma ravna.
Preveri še vse ostale, "kapica" mora biti popolnoma ravna.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
shadeX ::
še to mi prosim povej..
A to označeno na sliki je kondenzator? Ta zadeva je čisto črna..
pa še una dva zraven poglej na desno. A pol mogoče da tudi zarad takih kondenzatorjev stvar ne dela?
A to označeno na sliki je kondenzator? Ta zadeva je čisto črna..
pa še una dva zraven poglej na desno. A pol mogoče da tudi zarad takih kondenzatorjev stvar ne dela?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Frenckie ::
Kapica mora biti ravna in čist aluminij brez kakšnih izpustov vsebine kondenzatorja.
Če najdeš še katerega takega kot so omenjeni, ga zamenjaj.
Na zadnji sliki so fuč 3 kondenzatorji.
S puščico obeleženo je tuljava.
Če najdeš še katerega takega kot so omenjeni, ga zamenjaj.
Na zadnji sliki so fuč 3 kondenzatorji.
S puščico obeleženo je tuljava.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Frenckie ()
@Frenckie. 3 sem najdu dosedaj k je kapca mal dvignjena pa črno ven...
aha tuljava. ok dobro pol tist ni za tikat..
hvala vam za vašo pomoč. :D
aha tuljava. ok dobro pol tist ni za tikat..
hvala vam za vašo pomoč. :D
Opkow ::
Vse kondije v skupini istih kapacitet zamenjaj, ce je en od njih fuc. Tudi ce izgledajo brezhibni. Ker so lahko ze fuc, ceprav izgledajo ok, oz ce se niso bodo pa kmalu. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Opkow ()
Pyr0Beast ::
Pa če še vedno ne bo lafal - preveri diode - puščajuča dioda je lahko vzrok napihnjenih kondijev.
Tisto črno pa malo je pa tuljava kot so že napisali
Tisto črno pa malo je pa tuljava kot so že napisali
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Pozdravljeni nazaj.
Sedaj sem jaz zamenjal slabe kondenzatorje, pazil sem na plus ter minus. Zlotal sem jih kar se da dobro. Sedaj nastaja naslednji problem. Ko ekran priključim v 220V se vžge, ter lučka na ekranu konstantno sveti ( prej se je ugašala in sklapljala ) , vendar ne da nobene svetlobe od sebe ( če je priključen v 220V je na ekranu LG logo ter piše da ni povezave z računalnikom ) , vendar niti tega ni. Sploh nič nobene svetlobe. Samo plava lučka na gumbu sveti ( prej ko se je sklapljalo in vklapljalo je bil na hitro viden LG logo ).
A sem mogoče kaj narobe zlotal ?
Sedaj sem jaz zamenjal slabe kondenzatorje, pazil sem na plus ter minus. Zlotal sem jih kar se da dobro. Sedaj nastaja naslednji problem. Ko ekran priključim v 220V se vžge, ter lučka na ekranu konstantno sveti ( prej se je ugašala in sklapljala ) , vendar ne da nobene svetlobe od sebe ( če je priključen v 220V je na ekranu LG logo ter piše da ni povezave z računalnikom ) , vendar niti tega ni. Sploh nič nobene svetlobe. Samo plava lučka na gumbu sveti ( prej ko se je sklapljalo in vklapljalo je bil na hitro viden LG logo ).
A sem mogoče kaj narobe zlotal ?
Ne..
Sem pa 100% da sem nazaj vse priklopil tako kot je bilo ( nism nobenega kabla zamešal ) . Je pa res da je še vedno slišati tisto brnenje transformatorja ( vendar me čudi, da prej je pokazalo sliko, dokler se ekran ni ugasnil )
Sem pa 100% da sem nazaj vse priklopil tako kot je bilo ( nism nobenega kabla zamešal ) . Je pa res da je še vedno slišati tisto brnenje transformatorja ( vendar me čudi, da prej je pokazalo sliko, dokler se ekran ni ugasnil )
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadeX ()
Problem je samo da se tiste diode ki svetijo na ekran ne prižgejo ( preden sem lotal, so pa utripale )
korenje3 ::
vrž stran. ko začne ena komponenta crkovat, ni vredno menjat, namreč ostale so potemtakem tudi že pri koncu življenjske dobe.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W
Jah sej to bom naredu. Sem pa vsaj pogledal če bi delalo ker je blo videt da so bli kondenzatorji res slabi. Probat ni greh... ;D
Pyr0Beast ::
Pomenjat bi moral še ostale manjše kondije
Some nanoparticles are more equal than others
Invictus ::
Sicer tuki so slike. Najslabše sem zlotal zadnji kondenzator. A je mogoče zaradi tega. Poglejte slike.
Ti temu praviš lotanje?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup ekrana/monitorja 2012 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22395 (17470) | Spock83 |
» | Velikost zaslonaOddelek: Zvok in slika | 1322 (931) | b16 |
» | Kateri monitor za cca. 150 evrov?Oddelek: Kaj kupiti | 1508 (1049) | kmetek |
» | Kateri 23-24'' monitor?Oddelek: Zvok in slika | 5109 (4822) | mokasin |
» | IPS monitor LG-ips226vOddelek: Kaj kupiti | 3248 (2746) | Jinto |