Forum » Omrežja in internet » ftp hacked - help
ftp hacked - help
mahi ::
Hmmm,kako naj zacnem :( no,pred nekaj casa sem na svoji masini,ki je direktno povezana na internet brez kakih fajrwalow,opazil CUDNE mape (imena map). Na vse kriplje sem se jih trudil zbrisat (antivirus,ad-aware,brisanje mapa pod varnim zagonom,...) IN JIH NE MOREM ZBRISAT! Nakar sem danes slucajno odprl eno mapo(ki,je brez imena (za ime ima 4 presledke). V njej pa najdu nekaj podmap,in v eni podmapi posnet film 8milj (na 2 cdjih). In nekje drugje (v drugi mapi,ne tisti s presledki, ime mape je:[TaggeD], sem najdu neke delno posnete filme (The super guru) in pa neke delne igrce in audio.
Skratka, ta cudna imena map so: - tista s presledki; - .01 AlReadY TaGGeD ; - .02 ReSpEct tHa RuLez ; - .03 s0 pLz LeaVe ; - omenjena [TaggeD] ; - com1 ; - lpt1 ; - lpt1 ; - tagged ; - tmp ; - tte . Vmes so presledki tako kot sem napisal.
Mislim da so mi nekako neznani ljudje zaceli zlorabljati moje MegaByte na disku. Kaj in kako in od kje so zvedli IP, mi ni znano. A ima mogoce kdo kako idejo kako naj se zadeve lotim? Kako naj zbrisem mape, ....
Use skp pomoje deluje kot nek javni warez server, ki se sele napolnjuje s shitom. Uporabljam WINXP - pa ne mi rect da je to shit, da naj kaj druzga dam gor, KER TO ZE VEEEEEEEEM!
Skratka, ta cudna imena map so: - tista s presledki; - .01 AlReadY TaGGeD ; - .02 ReSpEct tHa RuLez ; - .03 s0 pLz LeaVe ; - omenjena [TaggeD] ; - com1 ; - lpt1 ; - lpt1 ; - tagged ; - tmp ; - tte . Vmes so presledki tako kot sem napisal.
Mislim da so mi nekako neznani ljudje zaceli zlorabljati moje MegaByte na disku. Kaj in kako in od kje so zvedli IP, mi ni znano. A ima mogoce kdo kako idejo kako naj se zadeve lotim? Kako naj zbrisem mape, ....
Use skp pomoje deluje kot nek javni warez server, ki se sele napolnjuje s shitom. Uporabljam WINXP - pa ne mi rect da je to shit, da naj kaj druzga dam gor, KER TO ZE VEEEEEEEEM!
- spremenilo: mahi ()
Gandalfar ::
kul, ftp server so ti poheckali .. :>
zdej ti bodo redno uploadali warez, neat ane ;-)
kateri ftp uporabljas?
zdej ti bodo redno uploadali warez, neat ane ;-)
kateri ftp uporabljas?
no sej nekaj tazga sem tut jaz posumu. Ampak fora je v tem, da ko so se te mape pojavle sploh nisem imel FTPja uzganja, ampak sem ga sele pred nekoliko tedni. Drgaci pa sem nazalost pognal tistega debilnega od microsofta, ker sem nekaj zacasno rabil.
joooj, debili, ma kje so dobl moj IP in lih taki k ga njebi smeli :)
joooj, debili, ma kje so dobl moj IP in lih taki k ga njebi smeli :)
IceIceBaby ::
haha, bod vesel da dobivaš free warez :)
Drugač pa se nauči sistem updejtat in popravke gor devat.
Preberi si najnovejši članek. Če maš server to prinaša tudi določeno obveznost in odgovornost.
Zdej je kar je jebi ga. Za drugič boš pa že vedu.
Drugač pa se nauči sistem updejtat in popravke gor devat.
Preberi si najnovejši članek. Če maš server to prinaša tudi določeno obveznost in odgovornost.
Zdej je kar je jebi ga. Za drugič boš pa že vedu.
nojus ::
dva dni sem imel izklopljen firewall (sygate5-pro), da bi mi emula bols vlekla, ta tretji dan sem pa zalavfal kisto sem imel pa disk spucan skor do nule
sovražim Gargamela.
kst: ej, mislim da malo prevec kopiras izjave medijev glede SQL serverja in njegovih problemov. Jaz prvo kot prvo nebi nkol mel SQLserverja, in druga stvar pa je, da mam XPje up to date. Se pravi da vsaj 2krat tedensko pokukam na windowsupdate, saj vem da so winsi zeloooo luknjasti! Nism edn unih ki vzpostavijo sistem, potem pa adijo za par mesecev.
pivmik ::
Rešitev težave:
1.) Zaženi Windowse v Safe Mode (Varni način)
2.) Zaženi chkdsk/scandisk
3.) Izbriši sumljive mape
Če bi meni kdo henku na comp za dajat warez gor bi bil vesel :)
Sicer pa še neki... nekje se ti more zaganjat en skrit FTP Server, zaženi msconfig in poglej pod Startup kaj se ti zaganja ob zagonu windowsov
1.) Zaženi Windowse v Safe Mode (Varni način)
2.) Zaženi chkdsk/scandisk
3.) Izbriši sumljive mape
Če bi meni kdo henku na comp za dajat warez gor bi bil vesel :)
Sicer pa še neki... nekje se ti more zaganjat en skrit FTP Server, zaženi msconfig in poglej pod Startup kaj se ti zaganja ob zagonu windowsov
LP, Gregor GRE^
hmm, ma kje bi najdu ta msconfig?
ma v varnem nacinu sem ze probal, pa ne morem nic odstranit. (no, nisem pa pognal chkdsk)
a mislis da je uredu ce sem sklopu FTP (no, vsaj anonimen ftp sem sklopu). Ma sm enkrat nujno rabu FTP na masini,pa sem ga vklopu in takrat pozabil sklopit anonimen dostop :((( potem pa so neki mozgovici se mal poigrali.
ma ko sem gledal pod warez strani, nisem nikjer najdu mojga IPja. hehe,uceraj sm ga uklopu za 10min, in takoj je folk zacel gor prihajat. (celo en slovenec preko adslja) :)
ma v varnem nacinu sem ze probal, pa ne morem nic odstranit. (no, nisem pa pognal chkdsk)
a mislis da je uredu ce sem sklopu FTP (no, vsaj anonimen ftp sem sklopu). Ma sm enkrat nujno rabu FTP na masini,pa sem ga vklopu in takrat pozabil sklopit anonimen dostop :((( potem pa so neki mozgovici se mal poigrali.
ma ko sem gledal pod warez strani, nisem nikjer najdu mojga IPja. hehe,uceraj sm ga uklopu za 10min, in takoj je folk zacel gor prihajat. (celo en slovenec preko adslja) :)
CaqKa ::
če ti je ful hudo lahko tudi ispju prijaviš, pa da naj loge pregledajo kdo ti je to naredi že vidim picnika kak me poševno gleda
kolko te maš linijo btw? uploada predvsem ?
če ti pa je všeč da te filajo ni ti pa tolko všeč da ti disk kradejo, povrh vsega pa še imaš ntfs, probaj nastavit kvoto :)
kolko te maš linijo btw? uploada predvsem ?
če ti pa je všeč da te filajo ni ti pa tolko všeč da ti disk kradejo, povrh vsega pa še imaš ntfs, probaj nastavit kvoto :)
C00PER ::
Sprasujes se, kak so tipi zvedli za tvoj IP....hmmm....ti nepridipravi :)
Postopek je sledec...najprej je en, ki skenira odprte porte na razlicnih range-ih. Ko opazi kako "luknjo", se v njo hitro zasidra, hehe...Nato pride na vrsto hacker, ki oblikuje public FTP. No, ta recimo oblikuje tvojo mašinco tako, da ne dela logov, kaj se dogaja s tistimi ki vstopajo na tvojo mašinco, kdo je to in od kod prihaja itd....naredi morebitne mapice ter oblikuje vstopne podatke: username, pass itd...lahko vsa stvar deluje tudi preko anonimnega vstopa...če si ti opazil na svoje disku mapice Tagged ipd...je to vsekakor javni FTP pub, ki si ga je "izposodil" kakšen warez tipček, ki zdaj pridno fila tvoj HDD, in ti s tem krade lepo linijo. Ko vso stvar napolni, ponavadi le-to objavi na kakem warez forumu oz. boardu, da lahko še drugi člani tega boarda dostopajo do zastonj warez robe. In vsa zahvala gre tebi :)
Kaj ti svetujem....hmmm...naloži si kak konkreten firewall, če boš pa še naprej imel podobne probleme, pa obvesti svoje ISP-a, da pregleda ozadje celotne zadeve...drugače bo ISP začel gnjavit tebe zaradi sumljivih poslov :)))) recimo, no :))
Pa en lep sončen pozdrav ti želim ...
Postopek je sledec...najprej je en, ki skenira odprte porte na razlicnih range-ih. Ko opazi kako "luknjo", se v njo hitro zasidra, hehe...Nato pride na vrsto hacker, ki oblikuje public FTP. No, ta recimo oblikuje tvojo mašinco tako, da ne dela logov, kaj se dogaja s tistimi ki vstopajo na tvojo mašinco, kdo je to in od kod prihaja itd....naredi morebitne mapice ter oblikuje vstopne podatke: username, pass itd...lahko vsa stvar deluje tudi preko anonimnega vstopa...če si ti opazil na svoje disku mapice Tagged ipd...je to vsekakor javni FTP pub, ki si ga je "izposodil" kakšen warez tipček, ki zdaj pridno fila tvoj HDD, in ti s tem krade lepo linijo. Ko vso stvar napolni, ponavadi le-to objavi na kakem warez forumu oz. boardu, da lahko še drugi člani tega boarda dostopajo do zastonj warez robe. In vsa zahvala gre tebi :)
Kaj ti svetujem....hmmm...naloži si kak konkreten firewall, če boš pa še naprej imel podobne probleme, pa obvesti svoje ISP-a, da pregleda ozadje celotne zadeve...drugače bo ISP začel gnjavit tebe zaradi sumljivih poslov :)))) recimo, no :))
Pa en lep sončen pozdrav ti želim ...
ANd On The Last Day God Created.....SOUND !
Zgodovina sprememb…
- spremenil: C00PER ()
u tale msconfig je pa lepa zadeva. SPloh nisem vedu zanjo, jaz sem to urejal drugace prej (sysedit,control panel, system, ...) hehe, zakriti "zakladi" micro$hita:) hehe,linjo mam mocno, zato nisem tega takoj opazu (10MB). Loge pa sem imel vkljucene, tako da se mi je use zapisovalo. hehe, zahvala ja :) he,ma so bili malcek razocarani, ker imam le okoli 2GB fraj diska, pa se mula koristi ta prostor. (ma se mi je zdelo cudno da mi je hitro zmanjkovalo teh 2-3GB ) . ma tale linja ni osebna, zato me malo skrbi da se nebi ponudnik zacel sprasevati kako to da imamo tako velike prenose.
Bi bili pa se vecji ce bi vedel kak FTP z robo gor.
Bi bili pa se vecji ce bi vedel kak FTP z robo gor.
CaqKa ::
no zdaj veš enga ;)
glede skritosti in zakladih msja...
start > run > gpedit.msc
even more :)
kaj nam zaupaš tvoj ip?
glede skritosti in zakladih msja...
start > run > gpedit.msc
even more :)
kaj nam zaupaš tvoj ip?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | clarkconnect rabim poomoč pri inštaliranju! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Operacijski sistemi | 16577 (8116) | Gapi |
» | Kako do reda na diskih (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6337 (4899) | Doman |
» | VirtualHost oz. navidezne domene v apacheOddelek: Izdelava spletišč | 2698 (2396) | Jackass |
» | FTP strežnikOddelek: Omrežja in internet | 1675 (1378) | SubOrbit |
» | nba 2001Oddelek: Igre | 1596 (1243) | zetko |