» »

Samsung TV in hišni kino

Samsung TV in hišni kino

dussan ::

Živijo!

Imam dve Samsungovi napravi:
- TV - UE 40ES6200 S
- hišni kino - HTD-C550.
Povezal sem ju z HDMI kablom in če na hišnem kinu predvajam video se TV sam vključi in lepo predvaja sliko. Zvok ostaja na kinu. To mi je všeč. Tudi sicer, če izberem HDMI napravo na TV lepo pokaže, da je povezana s hišnim kinom (bd wise tudi deluje).

Če pa na TV preklopim zvok na hišni kino se zvočniki na TV izključijo, kino pa ne predvaja zvoka (napiše pa D-IN). Če z daljincem upravljam zvok se to lepo vidi na hišnem kinu, zvoka pa kljub vsemu ni od nikoder.
Najprej sem mislil, da je problem v tem, da hišni kino ne zna predvajati kakšnega zvočnega zapisa, ampak isti posnetek mi lepo predvaja v hišnem kinu (preko USB ključa).

Ima kdo kakšne nasvet ali namig. Firmware se nadgradil enkrat lani, novejšega menda ni...

lp, dussan

Han ::

Če prav razumem, pričakuješ od Samsunga, da prek HDMI kabla pošlje zvočni signal na hišni kino? Mislim, da to ne gre. Boš moral povezat Samsungov digitalni ali analogni "audio out" s kinom...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Nikonja ::

to bo delalo samo če hišni kino podpira arc - audio return channel kaj tvoj kino očitno ni ali ga nisi vklopil.
Kaj pomeni da boš moral iz tv z optičnim, chinch...kablom poslat zvok nazaj na hišni kino.

dussan ::

Hvala za pomoč, mislim da HTD-C550 ne podpira ARC, vsaj v menuju ga nisem našel (http://support-us.samsung.com/cyber/pop...

lp, dussan

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC -> smart tv -> hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
365835 (4957) St235
»

Zvok iz TV na hišni kino

Oddelek: Zvok in slika
254099 (2648) billy