» »

izgubili telelfon

izgubili telelfon

«
1
2

ViperR ::

Včeraj se malo preveč sšil in sam izgubil telefon galaxy s2. zdaj pa me zanima kakšne so možnosti da telefon najdem pče mi ga je slučajno kdo ukradel. glede na to da ima gps in use nebi smelo biti problema, ali se motim?

boogie_xlr ::

Pojdi do svojega operaterja in povej kaj se je zgodilo in če lahko dobijo telefon nazaj. Če si telefon kupil pri njih, ga lahko locirajo preko baznih postaj.

sese12 ::

Prijavi pri operaterju, da ga dajo na sledenje, ko boš dobil izpis, da je v uporabi pa na policijo, saj gre za KD zatajive. Glede na vrednost telefona ne bi na sodišču smelo biti problemov z odredbo za izpis številk klicanih in sprejetih klicev. Je pa res, da zadeva lahko traja nekaj mesecev, če pa gre telefon v tujino ali za dele pa pozabi na njega.

KoMar- ::

glede na to da ima gps in use nebi smelo biti problema, ali se motim?

Problem je, ker predpostavljaš, da GPS sprejem čarobno pomeni, da lahko napravo izslediš. Če nisi namestil nobenega appa za sledenje telefonu ali če ga je tat resetiral na tovarniške nastavitve, ne bo nič.

addy93 ::

Mislim da imajo vsi novejsi Samsungi program izsledljivosti...mislim da se imenuie Samsung dive. Telefon ko se priklopi na internetno omrezje pod tujo sim kartico. Poslje podatke na tboj mail in tako lahko ukrepas. Si imel ta program aktiviran?

Mohimm ::

Če imaš vklopljen wi-fi/internet, poglej tole->
http://revision3.com/appjudgment/phone-...

Mehmed ::

sese12 je izjavil:

Glede na vrednost telefona ne bi na sodišču smelo biti problemov z odredbo za izpis številk klicanih in sprejetih klicev.


A ti ne bi moral operater tudi brez odredbe dati te podatke? Telefon je se vedno tvoj, ne glede na sim, ki je notri.

sese12 ::

Varstvo osebnih podatkov ! Ne dobiš podatkov " Na lepe oči "

darkolord ::

A ti ne bi moral operater tudi brez odredbe dati te podatke? Telefon je se vedno tvoj, ne glede na sim, ki je notri.
Fajn, ampak izpisek dobiš za tvojo tel. številko, ne pa za tvoj telefon.

šernk ::

sese12 je izjavil:

Prijavi pri operaterju, da ga dajo na sledenje, ko boš dobil izpis, da je v uporabi pa na policijo, saj gre za KD zatajive. Glede na vrednost telefona ne bi na sodišču smelo biti problemov z odredbo za izpis številk klicanih in sprejetih klicev. Je pa res, da zadeva lahko traja nekaj mesecev, če pa gre telefon v tujino ali za dele pa pozabi na njega.a ni zadeva ravno obratna? Prijaviš na policijo in slednji potem izsledijo mobitel preko operaterja.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

sese12 ::

Podatke o mobitelu lahko izsledi le operater, ki pa jih policiji (ali lastniku) brez odredbe sodišča ne sme posredovati in jih tudi ne bo.

Ko je GSM lociran, posreduje operater policiji in lastniku le podatek, da je telefon aktiven, šele nato lahko policija zaprosi sodišče za odredbo o izpisu podatkov in če odredbo dobi, na osnovi te sodne odredbe potem operater policiji posreduje izpis.

Looooooka ::

Pozabite na sledenje.
Natancnost je na 1km.
Ce si ga izgubil v BTCju, ti bodo znali povedati samo to. Vas telefon je bil nazadnje zaznan v okolici BTC-ja.
Velja vsaj za simobil. Mobitel verjetno ni veliko boljsi.

Mehmed ::

Ok, samo telefon je moj. Zakaj je sporen podatek kje se trenutno nahaja? Ce jih ze operater zbira...

kunigunda ::

Operater ne zbira teh podatkov. Zbira le podatek o bazni postaji, na kateri si naredil klic, sms ipd..

Si ga v tivoliju izgubil na zuru z razlogom ? Lahko vprasas se na Simobilu potem ce so nasli, kjer bodo z jutrisnjem dnem talali najdene predmete.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

St235 ::

Talai bodo najdene predmete par dni po žuru????

SaXsIm ::

Najdene predmete se v takšnih primerih ponavadi nese na policijo.
SaXsIm

kunigunda ::

Ja, tko majo napisan. Zur je bil v soboto, nedelja ni delavnik, normalno pac da bodo od ponedeljka dalje talal ce je kdo prnesu organizatorju.

? Izgubljeno in najdeno ?
Obisk dogodka je na lastno odgovornost. Organizator ni odgovoren za poškodbe, izgubljene ali ukradene predmete na dogodku.
Vse najdene predmete na prizorišču dogodka lahko od ponedeljka, 27. avgusta dalje dvigneš na recepciji Si.mobila na Šmartinski 134b, 1000 Ljubljana. Informacije o najdenih predmetih dobiš tudi na številki 040 440 006. Pokliči in se pozanimaj, če smo našli kaj tvojega.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

St235 ::

Ti maš mal problema z razumevanjem besede talanje, kaj?
Dosti bolj primerna beseda je, da bodo lastnikom vračali izgubljene predmete v kolikor so jih našli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

kunigunda ::

Mislm da vsi vejo kaj sem mislil...

tomaz- ::

NE, mislim, da vsi ne vejo, kaj si ti mislil... Talanje pomeni, kdor prvi pride, prvi melje...

kunigunda ::

Tudi vracanje pomeni, da nekomu das nekaj kar si od njega dobil...

Mogoce si talanje zamenjal s podarjanjem, talas lohk tud samarje, magar najprej unemu ki je zadnji prisel :)

Skratka svoje stvari bodo lahko prevzeli na Simobilu, z izkazovanjem lastnistva.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

St235 ::

talanje je sopomenka za deljenje. Tako da ne nabijaj. Ker delil ne boo popolnoma ničesar, bodo pa lastnikom vračali izgubljene predmete.

kunigunda ::

Ne, talanje je po SSKJ narecna beseda za dajanje v prvi vrsti ter sele nato za delitev. Ne ena ne druga beseda
pa ne pomenita kdor prvi pride prej melje

tálati -am nedov. (á) nar. dajati, deliti: talati otrokom bonbone ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kunigunda ()

tomaz- ::

Ok, kul, naj bo po tvoje..

Mehmed ::

A potem operater res zbira podatke samo ko uporabljas telefon? Se nikjer ne belezi recimo ko zamenjas bazno postajo?

kunigunda ::

Operaterji sicer imajo opremo zaradi internega resevanja tezav, ki belezi celotno signalizacijo, tudi zamenjavo baznih postaj med drugim,
je pa teh podatkov nenormalno veliko ze v enem dnevu, tako da ponavadi hranijo za zadnjih nekaj dni, tako da lahko najvec za cca en teden nazaj pogledajo.

Zvezdica27 ::

lp,

samo opomba avtorju teme: meni se je zgodilo isto, prijavil na policiji, zapisnik, KD, vse... no, v pol leta nič, pa sem se potrudil v p.m., tudi pravnik po poklicu.

bravo, policija, bravo Slovenija. Bravo Simobil! Še danes ne verjemem kako siste mne dela... S policajem sva po postjai 10 minut iskala računalnik, ki je delal, da je lahko zapisnik napisal... ne moreš verjet...

Kako lepo je biti mlad, v Sloveniji, fabriki sanj... kako lepo je na čelu slepe kokoši - v narodni noši...

zz

darkolord ::

Si pričakoval, da bo SWAT delal zasede, da odkrijejo tvoj telefon?

St235 ::

kunigunda je izjavil:

Ne, talanje je po SSKJ narecna beseda za dajanje v prvi vrsti ter sele nato za delitev. Ne ena ne druga beseda
pa ne pomenita kdor prvi pride prej melje

tálati -am nedov. (á) nar. dajati, deliti: talati otrokom bonbone ?Daj si naglas preberi primer, ki si ga sam navedel. tlati otrokom bombone. 100% hočejo s tem povedat, da otrokom vračajo bombone, ki so jih izgubili?

BladE_ ::

Če izgubiš telefon si kriv sam in ne moreš potem pričakovati, da bo operater, policija in ne vem še kdo delal na tem, da ti dobiš telefon nazaj. Vprašanje, če je telefon sploh kdo našel in se mogoče sploh nikoli ni prijavil v omrežje tako, da ga je praktično nemogoče izslediti(že tako je težko)... krivi so pa vsi ostali, ker ga ne najdejo?

Meni so telefon ukradli iz bunde... seveda sem bil sam kriv, ker sem bundo pustil na klopci, ki je nisem direktno videl čeprav sem bil cca 15metrov stan... zadevo sem seveda prijavil policiji, nikoli se ne ve... po 8ih mesecih so našli kradljivca... lucky me :D
Akcija - Reakcija

kunigunda ::

Tud dividende recemo lohk da so talal. Men ? Ne, unim k majo delnice.
Sicer pa primer tipicnega forum spammer, ki namesto da cloveku v postu pomaga z odgovorom pise vse drugo...

St235 ::

zgolj odgovarma na trvoje trolanje, da bo dobil šenkan telefon če bo šel na simobil ob pravi uri. In ne, dividende se izplačuje in ne tala.

kunigunda ::

Ne obracaj mi besed, nikjer nisem govoril o senkavanju.

mazid ::

Ste rahlo zašli iz teme.

Tud jaz sem zgubu S II. Za novo leto. Dal prijavo na policijo, mobite,....
Pred dobrim mesecem sem dobil sporočilo da je telefon bil v omrežju, dal uradni zahtevek za pregon, zdej je zadeva na tožilstvu.
Upam, da dobim telefon nazaj.

Če kdo tukaj mogoče ve kako je s tem.
Recimo da se najde oseba ki uporablja moj telefon. Mene res ne zanima če ga je kupu al pa najdu, ni moj problem, kaj lahko od njega zahtevam kupnino oz. nov telefon? Al pa če lahko dobim kakršno kol nadomestilo za čas brez tega telefona in stroški k so mi nastal?

St235 ::

V kolikor oseba telefon uporablja v dobri veri, da je njen potem ne moreš nič, razen da boš telefon dobil nazaj. Če pa lahko dokažeš da je oseba vedela, da je telefon ukraden, oziroma ga je celo sama ukradla potem jo lahko civilno tožiš. Sam po EU pravu več kot dejanske dokazljive škode ne boš dobil. Tako da pozabi na kakšne blazne zneske zaradi duševnih bolečin in ne vem česa.

Zvezdica27 ::

lp,

daj no... prosim. Pri telefonih ni nobene dobre vere. Vidiš kartico, operaterja, vrneš tja. VSak uporačbjen telefon je pač naklepno dejanje odtujitve (oz. kraje). Ostalo mešaš, ker EU pravo tle nima nič, tudi civilna tožba na škodo nima nič veze (in vsak zahtevek je vedno samo na dokazljivi del, seveda, kaj pa misliš (rezen pri zaudni sodbi)

moj telefon se utemeljeno bil sumljen, da je šlo za krajo (lahko da sem izgubil, ne vem, tega ne moreš vedeti). Torej kaznivo dejanje. Feb 2012. Do danes NIČ. niti bu. Pa je prijavljen, obravnavan kot KD in ... kaj ga ne najdejo? Samo pokličejo naj tipa (IMEI!) kaj je s tem. Pa če zanika, se mu odpovem, VSAJ NEKAJ naj naredijo. Ali pa naj povejo, ni bil več na omrežju in ao case closed.

Kera komedija, kar je stvar 1 urem da se najde. Pa me ne zanima pregon,sam aparat naj mi da nazaj porkamadona...

zz

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Če je posameznik na primer kupil telefon preko bolhe, ga seveda lahko uporablja v dobri veri, da je vse ok.

Ne more pa se na to sklicevat, če na primer telefon najde. V tem primeru ga je dolžan predat na pol. postaji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

mazid ::

Ok dobra vera gor ali dol. V mojem primeru se gre za samsunga S2.
Tak telefon za 350-400€ ne kupiš brez računa in garancije. Četudi dobiš zraven ponarejeno, se da bit pozoren na to.
če pa kupiš S2 za 200€ in v stanju kot je bil moj telefon, smrdi že iza vogala.

Glede mojih pravic sem spraševal ker se mi zdi da sem enkrat prebral da je lastnica zahtevala kupnino za nov telefon.
je bla samo misel. Če je pa moj telefon tak kot je bli bi ga rade volje nazaj vzel, tud umaknem kazensko ovadbo če je res kupec kupu "v dobri veri".

St235 ::

kazensko ovadbo lahko poda ali umakne samo policija. Ti lahko zgolj prijaviš kaznjivo dejanje. Glede odškodnine pa lahko zadevo sprožiš s civilno tožbo, kjer se bo tudi ugotavljalo ali je bila zadeva v dobri veri oziroma ali je uporabnik vedel da je telefon ukraden. Dokazno breme bo seveda na tvoji strani kot tožnika in navest boš moral konkretne dokazljive stroške, ki si jih imel. Ti pa že sedaj povem, da zgolj to, da je nekdo poceni kupil telefon preko bolhe ni dovolj da bil odškodninsko odgovoren.

Looooooka ::

H A L O.
Lokacije telefona vam operater NE MORE DATI, KER JE NE VE. Pozna samo PRIBLIZNO lokacijo glede na bazno postajo. Ta priblizno je pa kar lep radij(recimo tudi kilometer). Neuporabna informacija. Pomaga samo, da ves priblizno kje je telefon(ce se je premaknil). Se pravi ce ga zgubis v BTCju, da imas se cas skakat okol po trgovinah, kjer si bil.
Edino kar ti lahko pomaga je to, da imas telefon, kjer je software flashanje onemogoceno in lahko telefon zaklenes na daljavo(WP7 majo to opcijo). Potem pac upas, da se "najditelju" ne da kupovati kabla, ki mu omogoci flashanje in te rajsi poklice v upanju za nagrado. Oz da je pac fer pa hoce nardit uslugo(nad takimi ljusmi sem jst ze skoraj obupal).
Ni se treba dret na operaterja in policijo. Oni ti telefona ne bodo nasli.
Ce ga slucajno kdo prinese na policijsko bos pa pac obvescen a ne. Bolje to kot nic.

kunigunda ::

No, obstajajo seveda triangulacijske metode, ki dosti bolj zozajo tocko iskanja. Mobitel ima npr MPS s katerim to znajo, ceprov je to
se vedno iskanje macka v zaklju. Ce tip klice naokoli s tvojim IMEIjem zelo verjetno klice znane ljudi, upam da policija uporablja ta pristop
(seveda ce telefon ni na crni listi). Ker pa ukradene telefone ponavadi dajo na crno listo, ga najditelj itak ne more uporabljati.
Tud dvomim da operater in policija aktivno sodelujejo pri iskanju takih stvari, ker je "izgubljenih" telefonov na dnevni ravni verjetno kar nekaj.

Mehmed ::

Katera sim kartica je v telefonu se ne da ravno skriti, ce ima narocnino uporabnika najdes brez tezav. Ce je nima jo ima pa kdo s katerim se pogovarja.
Verjetno se policiji ne ljubi iskat sleherni izgubljen telefon, ce gre za kako resno kaznivo dejanje se pa ze potrudijo.

Za bazne postaje sem pa spraseval, ker se spomnim pred leti, da so ene tipe dobili tako. Zdi se mi, da so kradli avte ali nekaj takega, njihovi odvetniki so pa ugovarjali, da je mobitel drzavna firma in da drzava tako nadzoruje gibanje drzavljanov, kar ni prav. Se pred temi zakoni kako dolgo naj operater hrani podatke.

RejZoR ::

Če telefon nima nameščenega namenskega softwara in ga nisi našel tam kjer si ga izgubil potem nanj kar pozabi...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

sese12 ::

Mehmed je izjavil:

Katera sim kartica je v telefonu se ne da ravno skriti, ce ima narocnino uporabnika najdes brez tezav. Ce je nima jo ima pa kdo s katerim se pogovarja.
Verjetno se policiji ne ljubi iskat sleherni izgubljen telefon, ce gre za kako resno kaznivo dejanje se pa ze potrudijo.


1. Policija ne išče telefonov, ker to lahko naredi le operater.
2. Operater pa bo podatke posredoval policiji samo na osnovi odredbe sodišča ( sodišče ni policija) in šele nato lahko policija ukrepa.

kunigunda ::

tudi policija bi jih lahko, samo ji ni v interesu :)

sese12 ::

kunigunda je izjavil:

tudi policija bi jih lahko, samo ji ni v interesu :)


Z ozirom na to, da si tak genij, da bi ti delal brez zakonske podlage, poskusi iskati sam. Imaš proste roke. In ne nakladaj nekaj brez veze.

kunigunda ::

sese12 je izjavil:

kunigunda je izjavil:

tudi policija bi jih lahko, samo ji ni v interesu :)


Z ozirom na to, da si tak genij, da bi ti delal brez zakonske podlage, poskusi iskati sam. Imaš proste roke. In ne nakladaj nekaj brez veze.

Sej imajo zakonsko podlago. Permanentno :)

sese12 ::

kunigunda je izjavil:


Sej imajo zakonsko podlago. Permanentno :)


Ja, jo imamo, samo se uporablja malo drugače, kot si ti to predstavljaš. Ni vse tako kot v "ameriških" detektivskih filmih. Realnost je nekaj drugega.

amigo_no1 ::

Če misliš Ncis serijo, tam gledajo loge & lokacije telefonov brez odredb.

kunigunda ::

sese12 je izjavil:

kunigunda je izjavil:


Sej imajo zakonsko podlago. Permanentno :)


Ja, jo imamo, samo se uporablja malo drugače, kot si ti to predstavljaš. Ni vse tako kot v "ameriških" detektivskih filmih. Realnost je nekaj drugega.

Je kr slovenska realnost. Vsak operater ima s posebnim oddelkom znotraj policije doloceno stevilo stevilk, katerih evente jim posreduje. Tko nima operater v bistvu nobenga nadzora razn da ve za kero stevilko. Ne gre pa samo za sms-e in klice z lokacijo same, temvec tudi voice katerega sami snemajo. Verjetno nisi vedu...
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako zafrkniti tistega,ki ti je ukradel mobitel (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8026874 (8787) nergac
»

Kakšna je šansa, da dobim svoj telefon nazaj? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
8327713 (11117) Mare2
»

izgubljen mobi

Oddelek: Mobilne tehnologije
276174 (5191) toplakd
»

Kako izsledit Android telefon (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6630157 (28431) St235
»

Ministrstvo za pravosodje: Komu boste verjeli? Nam ali svojim lažnivim očem? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5119405 (16355) BlueRunner

Več podobnih tem