» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
108 / 189
»»

pierch ::

No, ker je nisem imel priložnosti imeti na roki ne bom več debatiral o NTH kakovosti, njihova originalnost je pa itak totalno subjektivna stvar, cena pa....že v štartu sem rekel da so mi predrage in je verjetno ne bom nikoli imel.

Je pa res, ravno na WUS imajo NTH ure velik "reklame", upravičene ali ne, to nevem. Zaenkrat nisem še našel negativnih reviewjev, komentarji na raznih blogih od "copy haterjev" pa me ne ganejo, drugače še Tisell na bi kupil. Se pa priporočam za tak review.
Pierch

mailer ::

valdo je izjavil:

Gledam CASIO Edifice, tip EF-552PB-1A2VEF
silikonski pašček,je verjetno star model ampak mi je všeč :-)

Kje na spletu "ugodno"(stroški dostave) kupiti to uro?

https://www.amazon.de/Casio-Edifice-Her...

Moja ima verjetno identičen pašček je samo lanski oz predlanski model.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

donvito ::

Katero bi izbrali med tema dvema. Obe sta cca 200€, se pa ne morem odločiti.
Meni je važno, da ni prevelika in da je tanka. Pašček mi je od srebrne skoraj bolj všeč in je tudi malenkost tanjša in tudi malo manjša od modre. Je pa srebrna švicarska, desna pa ena danska firma.

Cervantes ::

Tele pleteni paščki znajo razpast. Zlasti na robu, če se kam zatakneš.
Meni je že (no, eden).
Sicer mi je leva bolj elegantna. Je pa desni pašček lepši, res. In tudi bolj konkreten.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Pri takih modnih urah je itak pomembno samo to, koliko ti je všeč. Pripomnil bi samo, da lahko zelo podobno uro, samo da ni zveneče modne znamke, dobiš za 10-50 evrov. Čisto tako, na prvo žogo ena za 5 evrov z aliexpressa. 40 mm premera, 8 mm debela.

donvito ::

Ok, hvala obema, bom še mal pretuhtal, se mi ne mudi. Sedaj imam seiko, ki mi dela točno, stara je cca 30 let, le pašček sem nekajkrat menjal. Bi pa rad zamenjal.
Uro kupujem za dalj časa, se pravi mi je vseeno, če dam malo več, samo, da mi je všeč. Poceni pofl pa ne mislim kupovat, da ti potem prehiteva ali zaostaja ...
Bi kupil tole, samo mi je pa le malo preveč denarja, pa rad uro vidim fizično, da vidim kako izgleda na roki.
https://www.seiyajapan.com/collections/...

Je vredna tega denarja?

RejZoR ::

Tale Presage je pa lep. Sicer mogoče mal drag ampak lep.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Darko! ::

donvito je izjavil:

Ok, hvala obema, bom še mal pretuhtal, se mi ne mudi. Sedaj imam seiko, ki mi dela točno, stara je cca 30 let, le pašček sem nekajkrat menjal. Bi pa rad zamenjal.
Uro kupujem za dalj časa, se pravi mi je vseeno, če dam malo več, samo, da mi je všeč. Poceni pofl pa ne mislim kupovat, da ti potem prehiteva ali zaostaja ...
Bi kupil tole, samo mi je pa le malo preveč denarja, pa rad uro vidim fizično, da vidim kako izgleda na roki.

Je vredna tega denarja?

Če se ti zdi draga poglej za nepozlačene izvedbe. Saj jih ima ata Seya tud :)

Kako zgledajo Presagi na roki ?

Bolje kot na fotografiji.

Se mi zdi, da fotografije JDM Seikotov ne prikažejo resnične kvalitete izdelave teh ur.

Recimo na Seiyini štacuni je tale diver:

ki na fototkah zgleda "mal bolš kot iz praška" :)

Recimo, če greš pa gledat en kvaliteten video pa vidiš, da je urca fantastično lepa (če so ti takšni dajverji pač všeč). O kvaliteti mehanizma in izdelave pa tud najbrž ni potrebno še enkrat izgubljat besed.

Ja, video posnetki precej bolje prikažejo dejansko podobo ure, kot večina fotografij. Izjema so fotografije, narejene v zelo nadzorovanih pogojih (svetloba, slikanje s polarizacijskim filtrom in podobno), in po možnosti še retuširane, ki pa lahko zavajajo v drugo smer, da je ura videti bolje kot v resnici.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ales ::

Darko! je izjavil:

... O kvaliteti mehanizma in izdelave pa tud najbrž ni potrebno še enkrat izgubljat besed. ...

O kvaliteti izdelave res ne, o mehanizmu pa bi se dalo marsikaj reči, saj gre na žalost za 6R15. Pri tej ceni ure bi me to vsekakor odvrnilo od nakupa, razen če mi "ostanek" ure resnično ne bi odtehtal. Pa še potem bi že pred nakupom računal na regulacijo če na kar na servis in regulacijo v kakem mesecu po nakupu, ter upal na najboljše.

Na sploh se mi zdi, da Seiko v njihove vstopne in recimo srednje modele vgrajuje mehanizme, ki so ravno še dovolj dobri, če sploh. Za svoj denar odlične ure in samo zadovoljujoči mehanizmi, torej. Nekoč je bil Seiko kar se tega tiče boljši, kot kaže pa je optimizacija stroškov precej udarila ravno po samih mehanzmih. Ne mislim pri tem na kvaliteto v smislu vzdržljivosti, a natančnost cele 7S družine, z 4R in 6R vred, je bolj katastrofalna kot ne. Z nekaj sreče se sicer iz tovarne dobi mehanizem, ki bo razmeroma točen pri nošenju, a precizen ne bo nikoli.

Iz te družine se mi prvi zadovoljiv mehanizem zdi 6R20 (in druge različice z 28.800 bph), dober pa na splošno šele čisto drug mehanizem, 8L35. Pa tudi tega bi najbrž reguliral ali pa kar servisiral (in reguliral) hitro po nakupu.

Za svoj denar odlične ure in samo zadovoljujoči mehanizmi, torej.

Imaš prav.
6R15 se dobi za več kot pol manj cene v SAR-ih.

Kaj čmo :P

shintaro ::

moj diesel pasek... ma neprijeten vonj. sm probal večkrat oprat z milom za roke, temeljito. pa še vedno zaudarja.. kak nasvet. a da probam prašek lol.

Itak ga morem menjat

shintaro je izjavil:

moj diesel pasek... ma neprijeten vonj. sm probal večkrat oprat z milom za roke, temeljito. pa še vedno zaudarja.. kak nasvet. a da probam prašek lol.

Itak ga morem menjat

Za kakšen teden vonj odpraviš, če ga namočiš v mlačni vodi, posuješ z sodo bikarbono in orng zdrgneš z mehkejšo štetko za nohte al pa zobno krtačo - sam ne si s tem pol umivat usta >:D

To lahko ponavljaš dokler zdržijo živci. Pol greš po novga.
Če nočeš da smrdi in nimaš zagmašne ure, je še najbol, da vzameš tacga iz kavčuka al pa silikona.

Furbo ::

Darko! je izjavil:

Če nočeš da smrdi in nimaš zagmašne ure, je še najbol, da vzameš tacga iz kavčuka al pa silikona.

Jeklenega raje.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

perci ::

Silikonski tudi začne smrdet - sploh, če ima na notranji strani kakšne kanalčke, kamor se nabira odmrla koža. Se pa da enostavno spucat - enkrat na mesec.

WarpedGone ::

Moj Kuki smrdi ne sploh.
Zbogom in hvala za vse ribe

perci je izjavil:

Silikonski tudi začne smrdet - sploh, če ima na notranji strani kakšne kanalčke, kamor se nabira odmrla koža. Se pa da enostavno spucat - enkrat na mesec.

Ja umivat je treba pa tko al drugač :)
Usnje bolj težko.

Snail ::

Zato pa prisegam na nato paske. Lohk kar v pralni stroj vržeš xD

Cordura ftw! NATO mi deluejo tko cheap, da jih vidit ne morem. Cordura je pa fajn in pride v vseh mogočih barvah.

leiito ::

Zanimiva niša, moddiranje Seikotov, to bi znal morda tudi kak Slovenec posrečeno delat.

tigrr ::

Si bi malo sposodil tole temo, že en čas brez uspeha iščem nadomestni pašček za seikico, takle obstoječi se mi je zelo dobro obnesel:
še par fotk

Alternativa bi bil tud usnjen pašček z zaponko, nekaj takega, bi šlo to lepo skupaj al bi priporočili kaj drugega ?

Snail ::

ebay -> seiko nylon strap
nekaj takih se prodaja, sam cene mal preveč navite imo :/
jaz mam zelenga viška, kar ne bi lih pasalo :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Snail ()

Ales ::

Niti ne potrebuje imeti pašček v opisu karkoli povezanega s Seikom, samo širino rabiš (gleda se na mestu, kjer s pritrdi v uro). Na eBayu bo zadetkov za nylon / perlon / itd. pašček najbrž v N tisočih...

SambaShare ::

Kakšno mnenje za Junkers Bauhaus uro? Všeč mi je predvsem miminalističen nekoliko starinski design. Kaj je sploh to neka firma?

Junkers Bauhaus

Junkers Bauhaus

Zgodovina sprememb…

Junkers je blagovna znamka nemške firme PointTec. Nič pretresljivega, ali z bogato zgodovino, ampak imajo čisto solidne ure. Samo rahlo drage so. Za 200 evrov lahko dobiš tehnično veliko boljšo uro (Casio, Seiko, Citizen ...).

http://www.pointtec.de/profile/

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ravne berem review-e, pa precej ljudi izpostavlja da sekundni kazalec ni povsem poravnan s številčnico. Je to neka hiba quartz mehanizmov? Hudo odstopanje (se vidi že na YT videotih) me je že odvrnilo od Seiko-ta SGEG97P1 :8).

SGEG97P1

SGEG97P1

Meni osebno zelo čedna ura, samo ja sekundni kazalec pa res zadane vse samo številčnice ne :(.

Zgodovina sprememb…

To je bolj hiba ljudi z obsesivno-kompulzivno motnjo.>:D
Pač sekundni kazalec ne pokaže točno na črtico.

Mogoče res, je pa kar škoda. Pač tako eleganten design kar kliče po neki celostni popolnosti. Ampak to je najbrž rezervirano za ure ranga 400€+.

SambaShare je izjavil:

Ravne berem review-e, pa precej ljudi izpostavlja da sekundni kazalec ni povsem poravnan s številčnico. Je to neka hiba quartz mehanizmov? Hudo odstopanje (se vidi že na YT videotih) me je že odvrnilo od Seiko-ta SGEG97P1 :8).

SGEG97P1

SGEG97P1

Meni osebno zelo čedna ura, samo ja sekundni kazalec pa res zadane vse samo številčnice ne :(.

Imaš dve opciji, vzameš Bulova Precisionist kjer sekundni drsi naokoli ali pa Casio ure s Tough Mvt kjer ima ura poseben senzor, ki ves čas kalibrira sekundni kazalec. Če se zaradi šoka ali tresljajev razkalibrira ga ura sama poravna, tko da vedno v nulo zadane vsako sekundno črtico.

Tudi Accutroni niso slabi :D ;)

zbrisan ::

V BTC-ju ima Sten time exclusive prodajalno kjer imajo Zeppelin ure pa me zanima če kdo ve katero verzijo Zeppelin Flatline imajo, v spletni trgovini nimajo Zeppelin v ponudbi samo v fizični trgovini. Mislim da je ta ampak nisem prepričan http://www.pointtec.de/zeppelin/7364-4/

A sami ne vedo?

Zhiga ::

Pozdravljeni! Že nekaj časa si ogledujem sledečo uro:
https://www.massdrop.com/buy/sturmanski...

Glede na to, da se na mehanske ure še ne spoznam najbolje, me zanima, če je mehanizem ok.
Prav tako sem bral, da je potrebno biti pri ruskih urah previden glede ponaredkov,vendar sklepam, da je massdrop dovolj dobro zagotovilo proti temu? Kako je s carinskimi dajatvami pri urah, glede na to, da zadevo pošiljajo verjetno iz ZDA?
Hvala za informacije in lp!

Mehanizem (Poljot 2609) je za silo v redu, nič pretresljivega. Pač "ruska ura", včasih smo jih kupovali, ker so bile boljše predrage (kitajskih pa takrat pri nas še ni bilo). Danes so v določenih krogih postale bolj priljubljene in imajo kar navite cene. Za enak denar dobiš uro s precej boljšim japonskim ali kitajskim mehanizmom.

Ko naročaš iz Massdropa, dodaj k ceni, ki jo boš tam plačal, še 22% za DDV, 1 evro za carino in 10 evrov za stroške carinjenja.

Edifice

Edifice

Stara slabo leto, solarno polnjenje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

Moja nova pridobitev, Zeppelin 7666-1

Automatic Miyota 82S5, Nemška ura z japonskim mehanizmom.
Všeč mi je, da ni prevelika, 40 mm premer, hacking mehanizem, in ima domed steklo.

Zeppelini so mi na splošno zelo všeč. Enkrat sem že skoraj kupil tole.

Pa tale mi je tudi zelo všeč.

Ampak je vedno kaj prišlo vmes, tako da (še) nimam nobenega.

Obe sta zelo lepi, mi je všeč tak starinski vintage izgled. Recimo bauhaus od Longinesa, ali pa Nomos glashutte, z domed steklom.

zbrisan je izjavil:

Všeč mi je, da ni prevelika, 40 mm premer, hacking mehanizem, in ima domed steklo.

Dost luštna. Zanimivi "propeler" kazalci :) Sekundni s svojo odrezano številčnico mi sicer prvo ni bil všeč ampak ker se povezuje z open heartom je vbistvu precej zanimivo.

Kolk pa te je prišla?

>Kolk pa te je prišla?
250€ je bila.

sm se zagledal za eno Seiko.. pa vprašam ceno... boom 2300€ :/ , mogoče čez 5 let jep

RejZoR je izjavil:

zbrisan je izjavil:

Dost luštna. Zanimivi "propeler" kazalci :) Sekundni s svojo odrezano številčnico mi sicer prvo ni bil všeč ampak ker se povezuje z open heartom je vbistvu precej zanimivo.

Kolk pa te je prišla?

lušna? rofl... grda k satan

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: shintaro ()

zbrisan je izjavil:

Načeloma mi open heart ure niso všeč, se mi zdijo preveč "polne vsega" in tista odprtina v drobovje me moti ker ti dejansko pozornost preusmerja iz "kolk je cajt" v "kaj dogaja tukaj spodaj" :)

Ampak bolj ko gledam tegale Zeppelina, bolj se mi zdi, da bi bla brez te luknje popolnoma dolgočasna in brezveze.

Pogled v notranjost ji v bistvu daje dušo. Tud grafično in barvno so zadel, tko da se mi zdi urca tko kot tiste punce na ta drug pogled.

V bistvu se moraš potrudit, da vidiš lepoto. Če si vzameš cajt si potem nagrajen.
Čestitke za zanimivo urco.

kako naštimam da je datum pravilen za vsak mesec na uri ? - recimo zdej je na 1 ko je v bistvu 2gi Julij. Huh?

Daš naprej za en dan.

Furbo je izjavil:

Daš naprej za en dan.

in vsak mesec naštimat? fail

Cervantes ::

Zato ne maram ur z datumi.
Drugi razlog je, da brez očal datuma sploh ne vidim.
Sem imel seiko sport (iz 70-ih) z day/date, belo na črnem, kadar sem pogledal na uro, sem mislil, da je 3:15.
Popolnoma neuporabno. Datumi (sploh pri mehanskih pogonih) so popolnoma nepotreben, neestetski balast.
Zato mi je všeč od rolexa 060 in 270 in hommageji.
Ura kot ura, brez navlake. Period.

shintaro je izjavil:

kako naštimam da je datum pravilen za vsak mesec na uri ? - recimo zdej je na 1 ko je v bistvu 2gi Julij. Huh?

Vsak drugi pa res, popravljat moraš samo pri prehodih iz 30 dnevnega mesca v 31 dnevnega. Pa čez poletje šele po 2 mesecih, ker imata julij in avgust oba 31 dni. Spremembo narediš zjutraj, pred 12 uro, da ne zjebeš AM/PM zaporedja.
Če te to moti, potem si omisli perpetual calendar uro. Ampak niso poceni, razen digitalne/elektronske z radijskim vodenjem ali samo perpetual calendar.

Če imaš eno uro, dejansko sploh ni tolk moteče.

Men so skeleton in open heart precej fascinantne. Ni ga lepšega kot vidit utripanje balance wheela ter premikanja zobnikov. Če tega ni pa vsaj steklena hrbtna stran.

shintaro je izjavil:

Furbo je izjavil:

Daš naprej za en dan.

in vsak mesec naštimat? fail

Ima vsak mesec manj kot 31 dni? Fail.

Drugače imaš tudi ure, kjer to ni potrebno, preberi si temo od začetka.

Načeloma mi open heart ure niso všeč, se mi zdijo preveč "polne vsega" in tista odprtina v drobovje me moti ker ti dejansko pozornost preusmerja iz "kolk je cajt" v "kaj dogaja tukaj spodaj"
Hm, a vozniški izpit si opravil, če ti že taka malenkost povzroči težave s koncentracijo. :|
Recimo Casio edifice nastaviš uro na začetku in potem sama ve katerega datuma smo in koliko ima mesec dni tudi v prestopnem letu. Je pa to v ozadju narejeno s kakšno logiko, ker dvomim, da bi tako poceni ura imela to urejeno mehansko.
««
108 / 189
»»