» »

Ročna ura

Ročna ura

Temo vidijo: vsi
««
109 / 188
»»

RejZoR ::

Imajo tud mehansko, ampak ne stanejo 500€... Moraš dodat še kakšno nulo al dve...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Darko! ::

mailer je izjavil:

Načeloma mi open heart ure niso všeč, se mi zdijo preveč "polne vsega" in tista odprtina v drobovje me moti ker ti dejansko pozornost preusmerja iz "kolk je cajt" v "kaj dogaja tukaj spodaj"
Hm, a vozniški izpit si opravil, če ti že taka malenkost povzroči težave s koncentracijo. :|
Recimo Casio edifice nastaviš uro na začetku in potem sama ve katerega datuma smo in koliko ima mesec dni tudi v prestopnem letu. Je pa to v ozadju narejeno s kakšno logiko, ker dvomim, da bi tako poceni ura imela to urejeno mehansko.


Kdo je rekel, da imam težave s koncentracijo ?
Ne sekiraj se za moj vozniški izpit 8-)

Mi je pa na urah všeč odprta zadnja stran, če te to pomiri.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Darko! ()

work4 ::

Hello,
da se še sam pridružim tej debati.

Za uvod, kar se da strjeno: že pred leti sem si rekel, da si ob naslednji prelomnici (celo življenje se mučimo in delamo - je treba pa tudi uživati in se kdaj nagraditi) kupim eno švicarsko uro, automatic (vem, da ima tukaj vsak svoj pogled na ure, znamke in podobno, jaz imam nekako v glavi, da naj bi -moja- ura bila švicarska :)).

OK, ko enkrat začneš gledati, vidiš, da gredo cene lahko noro visoko. Nekdo se ustavi pri 100 €, nekdo pri 1.000 ... so pa taki, ki dajo tudi več 10k zanjo.
Ampak ok, ugotoviš, da hitro začneš preplačevati znamko, brand.

Trenutno imam quartz uro in eno automatic (Valjoux 7750) - švicarja, kajpak :)

Sem začel raziskovati ure in nekako končal pri znamkah TAG Heuer in Longines. Naprej so še Omega, IWC, Rolex, Breitling, ampak cene hitro posločijo (osnovni modeli mi pa niti niso všeč).

In sem se odločil podrobneje pogledati kaj nudi TH:
1. začnejo s "Calibre 5", ki je pa v bistvu "ETA 2824-2" ... slednjega pa najdemo v ogromno modelih proizvajalcev Tissot. Certina, Rado, Hamilton - in to za pol ali pa celo tretjino cene TH ure.
ok, ni problema, gremo naprej, da vidim kaj več, kaj boljšega še nudijo
2. pridem do modelov s "Calibre 16" - o, super, Carrera modeli so izjemni! A cene tudi (glede na mehanizem). Saj nič ne rečem, mehanizem je v bistvu "Valjoux 7750", ki je "must-have" za nekoga, ki ima več ur (gre za enak mehanizem kot tisti v prvi točki, a temu je dodan še Chronograph feature). Tag Heuer začne s svojimi Carrerami pri ~2.500 €.
3. no s pomikanjem po ceniku pridem do modelov s "Calibre 1887". Tu se je TH lepo pohvalil, da gre za "100% in-house by TAG Heuer" mehanizem ... no ja, v resnici gre za mehanizem, ki bazira na "Seiko 6S37" platformi (so zadevo odkupili in precej dodelali). Saj vse lepo in prav, le dokaz, da so tudi Japonci mojstri tega posla in Švicarji tudi od njih znajo kaj dobrega vzeti. Načeloma se to dogaja v vseh branžah.

Moje vprašanje: kaj v rangu Calibre 1887 še obstaja (Swiss made)? Da bi bil po kompleksnosti en korak naprej od Valjoux/ETA 7750.

Ales ::

work4 je izjavil:

... no s pomikanjem po ceniku pridem do modelov s "Calibre 1887". Tu se je TH lepo pohvalil, da gre za "100% in-house by TAG Heuer" mehanizem ... no ja, v resnici gre za mehanizem, ki bazira na "Seiko 6S37" platformi (so zadevo odkupili in precej dodelali). Saj vse lepo in prav, le dokaz, da so tudi Japonci mojstri tega posla in Švicarji tudi od njih znajo kaj dobrega vzeti. Načeloma se to dogaja v vseh branžah.

Moje vprašanje: kaj v rangu Calibre 1887 še obstaja (Swiss made)? Da bi bil po kompleksnosti en korak naprej od Valjoux/ETA 7750.

Takole pomikanje po ceniku je hudič. :D

No ja, Tag Heuer laže. "Dodalali" my ass. Oni takole "olepšujejo" vse živo, sploh ko se enkrat tako izblamirajo, kot so se s temi "in-house" izjavami o kupljenih pravicah za izdelavo Seiko 6S37 mehanizma. Saj je super mehanizem, sploh ni slaba poteza, a laganje o tem je čisti marketing fail. To in še marsikaj podobnega so razlogi, zakaj se jih marsikateri ljubitelj ur ne dotakne niti z zelo dolgo palico.

Sicer pa, Zenith El Primero?

Boljše kot Tag Heuer kaliber 36... ;)

Ali pa kar Seiko ustreznega ranga, odlične ure. Saj vem, ni Swiss made (to tako ne pomeni to, kar bi si večina ljudi mislila), a na tvojem mestu bi poskusil v živo pogledati kak Grand Seiko, Seiko Credor ali recimo Seiko Presage, preden bi čisto odmislil to možnost. Dosti kronografov na izbiro. V srednjem rangu recimo kak Seiko SRQ019 ali SRQ021, emajlirana in urushi lakirana številčnica, zelo zanimivi uri s solidnim 8R mehanizmom.

Samo da omenim, na spletu je precej dokaj flat fotografij Seiko ur višjega ranga, jim ne delajo nobenih uslug s tem. Je treba vsaj pogledati posnetke, itd., da človek dobi pravi vtis. Sploh Grand Seiko fotografije so dostikrat katastrofalno slabe za tisto, kar dejansko te ure so.

Sicer pa, kot sem omenil, Zenith El Primero. Jaz bi vintage, a tudi novih je kar nekaj (preveč...) na izbiro.

Scaramouche ::

Nekdo se ustavi pri 100 €, nekdo pri 1.000 ... so pa taki, ki dajo tudi več 10k zanjo.
Ampak ok, ugotoviš, da hitro začneš preplačevati znamko, brand.


V rangu 800-1500 maš tok kvalitetnih ur da je težko izbrati.

Steinhart, Sinn...

Dober podcast na to temo...

jernejl ::

Moje vprašanje: kaj v rangu Calibre 1887 še obstaja (Swiss made)? Da bi bil po kompleksnosti en korak naprej od Valjoux/ETA 7750.

Ne vem v kakšnem cenovnem razredu gledaš. Jaz bi tukaj pogledal Omege, ki imajo tudi in-house mehanizme.
Recimo 8500 ali 9300 (60 ur rezerve, co-axial):
Omega Seamaster Aqua Terra Chronometer
Omega De Ville Co-Axial Chronograph
Omega Seamaster Planet Ocean Chrono

V nižjem cenovnem rangu (in tam nekje v rangu kalibra 7750) pa pomoje pri Longines dobiš še največ za svoj denar (več kot pri Tag Heuer).
Recimo Hydroconquest-i s kronografom so tam nekje od 1.500EUR naprej (mehanizem L688 column-wheel):
http://gisbert-brunner.gq.de/post/51640...
http://www.watch-insider.com/news/money...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jernejl ()

shintaro ::

glede zaudarjanja pasu... sm pustil uro v vodi mešani s precej mila za roke antibakterijskega... čez noč. no pasek se je malo uničil, smrdi pa ne več.

Darko! ::

7750 ... marljivega delovnega konja, ki zanesljivo vleče že leta in leta ... moraš obvezno zamenjat :)) !

Če si se odločil napraviti smrtni greh :) in kupiti "švicarja" ti bomo nakup Omege ali IWC-ja odpustili (ob izgovoru seveda, da legendarne Zenithove štoparice pa res ne rabiš, ker je že en kronograf pri hiši - in greš zdaj na dobro staro 3 hand urco).

Ajde, recimo, da z njima glih ne boš preveč hohštapler :)
Sploh Omega ima nekaj zlo lepih primerkov.

Ker k Nemcem nočeš gledat seveda vse zgoraj omenjeno ne velja in ti ne odpustimo, če ne nameniš enga dolgega pogleda k Grand Seikotu in k njegovim mlajšim bratom.

Sladka čar izbire ...
Sporoči potem kaj si vzel !

ps.: ja vem, nisem odgovoril na vprašanje.

work4 ::

Odlično, mi je všeč, da sem tole temo našel - hvala vsem za odziv in zanimive komentarje, nasvete.

Let's make one thing clear: nimam tok EUR, da bi lahko na vsake tok dal par tisočakov za uro :)
In pravijo, da je pot pomembnejša od cilja. Tako da bom z zanimanjem še malo bolje spoznal svet ur, predno se zaletim in na hitro prvi brand preplačam.
No, še pred nekaj tedni sem gledal na to, da bo en TH ali Longines automatic zadostoval. In tudi cenovno se je zdelo izvedljivo (okoli 1.500 - 2k EUR). A kaj ko z mehanizmom ostanem pri 7750. Saj je super, a potem bi lahko v tem segmentu raje kupil 2 ali 3 ure kakih manj komercialnih znamk.
Všeč so mi npr. modeli pri Certina, Oris, Sinn, Tissot, Tudor ... pa sigurno jih še dosti niti ne poznam.

Eno stopnico višje (cenovno) mi je všeč TAG Heuer Carrera (Calibre 1887) - za nekaj čez 3k (pod 3.500 EUR).
Tam-tam s ceno je tudi Omega Speedmaster Racing. Uporablja mehanizem Omega 3330, ki bazira na Longines L688, le-ta pa na ETA A08.L01 (A08.231) -> ki nas pripelje do Valjoux 7753 -> 7750. ~~~ vaše mnenje glede Cal 1887 vs O 3330? ~~~
Bi pa potem raje Omega Seamaster Aqua Terra Chronometer z 8500 (čeprav, ni pa chronograph).
Če že o obliki: trenutne preference so chronograph, kovinski pašček in non-big-colorful diver bezel (ala klasična Bondova ura). Je pa tanjši, tachymeter, povsem ok.

Omega modeli s 9300 so super, a to je še za ~2k EUR extra in smo že nad 5k. Zelo mi je všeč Omega De Ville Co-Axial Chronograph (jernejl dal link - wau, super z rimsko številčnico, edino bi pomoje s kovinskim pasom in posledično zaradi kontrasta, v črni barvi - no to podraži urco še za dodatnih 500 EUR :))
El Primera bi tudi z veseljem sprejel. Ampak tu je spet govora o 5-6-7k.

Nore cene ...

RejZoR ::

Definitvno pri takih zneskih vrži uč na Christopher Ward ure z SH21 mehanizmom. Od ugodnih pa je Steinhart še vedno glavni. Imajo res lepe ure s Švicarskimi movementi vglavnem vse krepko pod jurja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Darko! ::

Samo razmišljam.

Ko človek pravi, da si bo za življensko obletnico kupil uro, pa že ima nekaj prehojene poti in nekaj znanja ter kalibrov za seboj, pa recimo 7750 v predalu ... pa nekaj cvenka na računu ...

V tem primeru je nakup ure najbrž tudi odraz neke zrelosti, enega pogleda nazaj, neko simbolno dejanje, ki zajame zgodovino v tisti moment. Neka "izjava", "statement", neko vrste poistovetenje.

Kakšen odnos imate v tem primeru do ur, ki so lahko tehnično odlične, ampak ne odražajo neke zgodovine. Na primer omenjene Steinhart ali C.Ward ali pa celo morje mikro hipsterskih firm ?

Meni osebno se zdi, da imata recimo en mehanski Seiko ali pa Citizen veliko bolj "duše" v sebi kot omenjene firme.

Urarski mojstri takih firm so najverjetneje že desetletja nazaj poskušal dat maksimum od sebe. Nekam mora iti to prizadevanje, ta energija, to stremljenje k tehnični odličnost (ok, če te prej ne pokupijo kitajci, ali pa se izgubi kot negativna postavka v preglednici japijevskega menedžerja).

To nima veze s snobizmom.

Ampak a ni mal čudno, da bi si za tak jubilej omislil uro, katere proizvajalca pred par leti sploh še ni bilo ?

Okapi ::

Tako nekako. Še zlasti, ker je kar nekaj uglednih starih švicarskih znamk, ki se ob razprodajah dobijo zelo ugodno. Recimi Eterna, Glycine ... V glavnem, je treba pogledati širše, in pred končno odločitvijo zajeti tudi manj znane firme, recimo Ball, Ogival, Armand Nicolet, Eberhard ... In pa seveda Japonce, tudi Orient, ne samo Seiko in Citizen, pa vsaj še Beijing od Kitajcev.
Ena od najlepših ur, kar jih imam (po mojem okusu seveda), je Beijing, model Zhufeng (Everest). In to od spredaj in od zadaj.


RejZoR ::

Fiyta ima tud zanimive ure, ki so dost cenovno dostopne.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pjer13 ::

Ker ste tukaj bolj poznavalci trga, vsaj prosim za kakšne ideje oz. nasvete.
Rad bi kupil uro, sedanja Lorenz je stara 25 let in se mi nekaj pogosto kvari.
Iščem dokaj klasično obliko raje s številkami (arabske ali rimske ni važno) kot črticami, datumom, z avtomatskim navijanjem, ne preveliko saj imam tanjšo roko, recimo v rangu enih 500 Eur. Nekaj sem gledal Seiko-te.
Ker kot sem napisal kupujem ure na 25 let :-) nebi rad se kaj zafrknil. Vsak nasvet bo dobrodošel.

Okapi ::

Pred skoraj tremi leti so na Steinhartovem forumu na Watchuseek začeli s projektom Thor, oblikovanjem posebne izdaje ure, v nakladi 111 kosov in samo za udeležence projekta. O čemer sem že pisal. Vmes se je dogajalo marsikaj, drama, kregarija, nenaden odhod glavnega moderatorja, "ostavka" Steinhartovega oblikovalca in še kaj. Ampak smo nekateri še kar vztrajali, nekateri sicer tudi bolj iz radovednosti, kako se bo vse skupaj končalo.

No, glavno oblikovanje ure, v kateri naj bi bil zelo dober Soprodov mehanizem (z merilnikom navitosti in kazalcem za drug časovni pas) in naj bi stala do 1000 evrov, je sedaj v glavnem končano, ampak vmes je bila zveza s Steinhartom prekinjena, tako da se za zdaj še ne ve, ali bo to uro sploh delal Steinhart, mogoče kdo drug, ali sploh nihče.

Videti naj bi bila nekako takole.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

Goody ::

Zeeeeelllloooo lepa. Odlično izgleda.

Map ::

Na koncu je ura še kar všečna. Koliko vas je pa na koncu še ostalo, in zakaj je prihajalo do takih trenj?

Ubistvu sem tudi že sam pomislil, da bi sam izdelal watch case, pač bi vzel to kot nek izziv. Ampak si potem vsakič rečem, da je to zguba časa in denarja, ker dvomim, da bi ura izpadla lepša kot neka poceni kitajska. Tam ohišja pač padajo iz štance in so vsa enaka, ko enkrat pade dober komad ven je to to. Izdelava enega kosa pa je pač draga in časovno zamudna, preden nastaviš vse nastavitve in uskladiš vse tolerance, da na koncu vse lepo pade skupaj, prav tako pa je težko takšne male dele lepo in natančno izdelati.

Plus to, da niti ne vem kje kupit mehanizem in številčnico. Ne ebayu že, okej, ampak dobit dobrega je lahko pa spet problem, in tudi cene za same mehanizme verjetno niso tako nizke.

Okapi ::

V bistvu je tako, da novo ohišje se pravzaprav redko oblikuje. Obstaja na desetine ali stotine serijskih, vseh mogočih standardnih in manj standardnih oblik. Tudi večina teh malih firm uporablja kar standardna ohišja (ki so že prirejena za enega od standardnih mehanizmov. Tudi tale ura, ki smo jo oblikovali, ima eno od že obstoječih Steinhartovih ohišij (samo tisti rebrast obroč in krona sta posebej oblikovana).

Največ dela si oblikovalci dajo s številčnico in kazalci, pa tudi kazalcev je že toliko različnih serijskih, da moraš res dobro premisliti, ali se splača truditi z "oblikovalskimi".

Kar se projekta Thor tiče je bilo pa tako, da je glavni moderator na vsak način hotel vsiliti neke svoje zamisli, ki marsikomu niso bile všeč, zlasti pa ne Steinhartovemu oblikovalcu, ki je naše zamisli spravljal "na papir". In so se šefi v ozadju nekaj spičili in je moderator kar naenkrat izginil in se ni javljal več nikomur. Potem se je, tudi deloma zaradi tega, z oblikovalcem spičil še en od članov projekta in je še oblikovalec nehal sodelovati. Namesto njega je potem vskočil en od članov projekta, ki obvlada oblikovanje in risanje z računalnikom, in smo tako oblikovno fazo nekako zaključili.

Ura se drugače zgleduje po instrumentih v kabinah prvih reaktivcev in je posvečena izumitelju reaktivnega motorja (njegov sin je dovolil, da se imenuje po njem). Ostalo nas je pa trentno še okoli 50 takih, ki sodelujemo pri oblikovanju. V nasledni fazi bo treba ugotoviti, kdo bo uro delal, in koliko bo dejansko stala, potem bo pa treba dobiti 100 takih, ki bodo pripravljeni uro tudi res kupiti (in jo vnaprej plačati).

RejZoR ::

Men niti ni kej preveč lepa. Stvar okusa I guess. Če se že imenuje THOR naj vsaj ima nekaj povezave z mitologijo, pa je ni vidit...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Okapi ::

Thor je bilo samo začetno ime projekta, ko se še ni vedelo, kakšna sploh bo ura. Ime ure je Air Commodore Sir Frank Whittle, oziroma neka iz tega imena izpeljana kratica.

Darko! ::

Hm,
men se zdi pa severno od linije 9-3 obetavna, spodaj so jo pa z tistim oranžnim krogom nekaj pobiksal. Pa pašček je tud preveč vintage :)

Darko! ::

Tegale modela včasih rad pogledam ker se zna obnašat.
Je pravo nasprotje Archija :))

Za do 500 EUR ima že kar pripravljen video:

shintaro ::

ta prokl*ti usnjen pas SMRDI. Pa sm ga miljardo krat opral pa še vedno... A morem ga prav zamenjat?

Furbo ::

A ti misliš, da je usnje primerno za pranje?

https://www.leaf.tv/articles/how-to-cle...
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

perci ::

In tudi po izvedbi vseh teh korakov iz članka, bo usnjen pasek še vedno zaudarjal.

Ni druge kot pogosto menjat...

Furbo ::

Dostikrat visim pri kolegu urarju in folk menja paske, ko se pač strgajo al neki.

Morda je ta problematičen pasek pač neko cheap sranje iz kitajske?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Okapi ::

Poleg same kakovosti paska je odvisno tudi od tega, koliko se uporabnik poti, in kakšna je kemija njegovega potu (ker se razlikujejo). Podobno je recimo s čevlji - enim smrdijo precej bolj kot drugim, ob načeloma enakem načinu rabe in enakih čevljih.

shintaro ::

hvala za pomoč. Grem zamenjat pas v šop

perci ::

Jst uporabljam silikonski pas (original Citizen) in po enem mesecu začne zaudarjati. Ni problem švic ampak odmrla koža, ki se nabere v kanalčkih. To kožo potem vsake toliko skrtačim ven. Je pa verjetno tudi odvisno od teže ure in zategnjenosti paska (koliko se ura premika na roki).

Boobiz ::

Jst sm se pa popolnoma preveč razvadil z nato in zulu strapi. usnje me sploh ne interesira več, kovinske paščke pa tudi po kakem tednu ali dveh vedno snamem dol, ker se jih nekak naveličam.

Resnično ga ni čez udobje, versatilnost in pralnost najlona.
I'm drunk, what's your excuse?

shintaro ::

Sm bil v shopu pa pravi da ne ve ce bo lahko nabavla tako sirok pas... diesel ura.

Fuck my life

Snail ::

kolko pa je širok?
in na ebayu se dobi vsega in svašta, sam če se ti da čakat :D

leiito ::

Okapi je izjavil:

Pred skoraj tremi leti so na Steinhartovem forumu na Watchuseek začeli s projektom Thor, oblikovanjem posebne izdaje ure, v nakladi 111 kosov in samo za udeležence projekta. O čemer sem že pisal. Vmes se je dogajalo marsikaj, drama, kregarija, nenaden odhod glavnega moderatorja, "ostavka" Steinhartovega oblikovalca in še kaj. Ampak smo nekateri še kar vztrajali, nekateri sicer tudi bolj iz radovednosti, kako se bo vse skupaj končalo.

No, glavno oblikovanje ure, v kateri naj bi bil zelo dober Soprodov mehanizem (z merilnikom navitosti in kazalcem za drug časovni pas) in naj bi stala do 1000 evrov, je sedaj v glavnem končano, ampak vmes je bila zveza s Steinhartom prekinjena, tako da se za zdaj še ne ve, ali bo to uro sploh delal Steinhart, mogoče kdo drug, ali sploh nihče.

Videti naj bi bila nekako takole.



Še en dokaz, da samoupravljanje ne deluje.

Kje si pa opisal to zgodbo?

leiito ::

Okapi je izjavil:

Poleg same kakovosti paska je odvisno tudi od tega, koliko se uporabnik poti, in kakšna je kemija njegovega potu (ker se razlikujejo). Podobno je recimo s čevlji - enim smrdijo precej bolj kot drugim, ob načeloma enakem načinu rabe in enakih čevljih.


Osnovna napaka je, da ljudje nosijo iste čevlje dva dni zapored in ne uporabljajo shoe trees, šponerjev po slovensko, les absorbira vlago in ohranja obliko čevljev.

https://goo.gl/images/2oxBSE

dottor ::

Danes sem malo šou pogledat v slowatch pa se malo napalu za tole zadevo:
http://www.watchshop.com/mens-citizen-t...

Znižana iz 340€ na 204€ pa me hudo muči jo it iskat.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

perci ::

Zelo spodobna zadeva za to ceno.

belo mleko ::

Se spozna kdo z nakupovanjem ur v New Yorku? So cene ugodne ali je najbolje stvari kar iz Kitajske naročiti? Včasih se v ZDA dobi stvari neverjetno poceni, za ure se pa ne spomnim kako je.
https://il9.picdn.net/shutterstock/videos/6059618/thumb/8.jpg

Okapi ::

dottor je izjavil:

Danes sem malo šou pogledat v slowatch pa se malo napalu za tole zadevo:
http://www.watchshop.com/mens-citizen-t...

Znižana iz 340€ na 204€ pa me hudo muči jo it iskat.

Ne bo ti žal. Ti Citizeni iz titana s sončnimi celicami so vrhunska zadeva. Do popolnosti jim manjka samo radijska sinhronizacija, po drugi strani pa je zato cena prijaznejša.

dottor ::

Čakam na neko nagrado v službi ampak bo šele naslednji mesec verjetno... Ve kdo mogoče do kdaj bo slowatch imel popuste?
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Darko! ::

A tam sploh še kdo kupuje >:D

dottor ::

Če dajo dovolj popusta zakaj ne :))
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

dj_uro ::

Mah.. sem spraseval po omega moonwatchu, pa so ravno za davek drazji od novih z ebaya... pa niso niti hoteli slisat za kaksen popust... prav, bom pa tam kupil. Najbrz ne prodajo vsak dan ure za 3000e +
vw-klub.si

dottor ::

Zdej imajo 30% popusta ampak nevem na katere ure.
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Ales ::

dj_uro je izjavil:

Mah.. sem spraseval po omega moonwatchu, pa so ravno za davek drazji od novih z ebaya... pa niso niti hoteli slisat za kaksen popust... prav, bom pa tam kupil. Najbrz ne prodajo vsak dan ure za 3000e +

Od kod dejansko? eBay ni ravno lokacija...

V bistvu samo preverjam, če si upošteval DDV in carino ob uvozu, če gre seveda sploh za uvoz. In pa garancijo, itd..

Da ne bom preveč pameten, tudi sam kupujem ure iz raznih krajev po svetu, a pri tem je potrebno upoštevati, da je ob pogosto nižji ceni obstaja tudi marsikatera potencialno slaba stran tega.

leiito ::

Sej ni treba, da je eBay, tudi pri trgovcih na netu je Moonwatch na navijanje cca 3K

Ales ::

Ne razumem, kaj si hotel s tem povedati. Čisto vseeno je, ali ima trgovec individualno spletno stran ali prodaja na eBayu (ki je mimogrede, tudi na "netu"). Point je, da je dejanska lokacija trgovca važna, da veš ali boš plačal na 3k še ddv, carino in stroške carinskega postopka, ali ne.

work4 ::

Ure so res ena prečudovita zadeva, ki jo lahko študiraš v neskončnost, pa še kar en bo zmanjkalo vsebine.
Vsake toliko, ko čas dopušča, si preberem kak review, preletim kak forum ali pa pogledam video na YT. In vsakič izvem kaj novega, se mi odpre nov svet :)

Da se malo navežem na teme in pretekle odgovore tule ...

Novejše znamke me ne mikajo. Ja, verjamem, da obstaja ogromno lepih modelov, tudi z dobrimi mehanizmi, ampak ne čutim nič, nobene strasti, zgodovinske note in mi ne bi nič pomenilo take ure nositi.

Žal še vedno nisem uspel priti do nobenega urarja, da bi si kake modele v živo pogledal in sprobal. To bo treba, ker samo na podlagi reference iz kataloga ne dam toliko €.
Glede cene - 5k € ura je (zame) preveč, da bi se z njo sproščeno splehajal po svetu in me ne bi bilo strah športati z njo. Da pa ne bo na zapestju, ampak skrita doma, ali pa pomožnosti v kakem sefu, to pa ne pride v poštev. Se mi zdi, da če ostanem v rangu 3k, bo še vedno na voljo ogromno izvrstnih ur.

Za konec še - ne morem verjeti, da me je še ena diver ura prevzela - Tudor Heritage Black Bay. Zadnji leti so že z in-house mehanizmom (prej kupovali ETA), chronometer (COSC certified), letošnjim modelom pa so dodali še date funkcijo.

-----
Slowatch ima nek outlet shop, kjer so popusti (do?) 40 %. Kolikor se jaz tega spomnim, je bilo včasih precej izbire ur za nekaj 100 €, pri boljših znamkah (kar imajo v ponudbi - Tag, Longines), pa je bilo zelo malo izbire (Omega in višje, sploh ne vem, če so v outletu).
Popusti so na en dan v mesecu, zdi se mi da 13. in takrat je 13 % off. Ampak pri urah za par tisočakov, se da že dogovoriti tudi na kak drug dan. Zdaj, če se ne kupuje ravno iz izložbe, je itak velika verjetnost, da želenega modela nimajo on-stock in moraš počakati, da naročijo.

Glede tujine, kot je Ales dejal, eBay trgovci so s celega sveta; in v kolikor ni iz EU območja, bo potrebno plačati ddv, carino in stroške carinskega postopka (edino, če se kupi uro za 20 € oz. manj, takrat si oproščen tega :)).

dj_uro ::

Ales je izjavil:

dj_uro je izjavil:

Mah.. sem spraseval po omega moonwatchu, pa so ravno za davek drazji od novih z ebaya... pa niso niti hoteli slisat za kaksen popust... prav, bom pa tam kupil. Najbrz ne prodajo vsak dan ure za 3000e +

Od kod dejansko? eBay ni ravno lokacija...

V bistvu samo preverjam, če si upošteval DDV in carino ob uvozu, če gre seveda sploh za uvoz. In pa garancijo, itd...


Seveda, firma iz Nemčije, nemški ebay, shipping from Deutschland... garancija pa je najbrž mednarodna? Tudi če ni ni panike. Tam moonwatch dobim za 3.100 €, pri nas pa zelo ugodno 4.050... ni zanemarljivo ane..
vw-klub.si

GPUpoweR ::

Gledal sem neko uro iz ebaya in me zanima...

http://prntscr.com/fy7rzo
če to vse skupaj plačam potem ni carine in DDVja pri nas, če prav razumem vse skupaj?

Lp

Okapi ::

Tako je.
««
109 / 188
»»