» »

tablični računalnik in prenos podatkov

tablični računalnik in prenos podatkov

rytmonorm ::

torej, imam problem, ki se nanaša na prenos podatkov (filmi) iz usb ključka na tablični računalnik, ki nima USB vhoda. Ima samo mini HDMI in za slušalke (asus transformer pad ft300t).
Se da dobit kak adapter oz konverter iz mini HDMI v USB (oz. da lahko not vtakneš USB)?

Zanima me tudi, pri prenosu aplikacij (igric) vidim, da se skozi uporablja wi-fi. Ali so kakšne aplikacije, ki se jih da uporabljat tudi brez interneta?

Še nekaj: obstaja slovenska aplikacija za garmin, ker če bi želela med potjo uporabit googl maps ne gre, ker ne lovi več brezžičnega interneta. Je kakšna aplikacija, ki deluje brez interneta, podobna garminu?

Prosim za pomoč :)

Zheegec ::

Če je model brez docka, potem se rabi tole - http://www.ebay.com/itm/USB-3-0-OTG-40p.... Če je model z dockom pa ima sam dock USB vhod.

Wifi se uporablja za prenos aplikacij iz neta, če aplikacija/igra ni online only (kar jih velika večina ni - cut the rope, fruit ninja, angry birds...), potem mora delovati tudi ko interneta ni.

Google maps posodobiš, potem pa pod opcijami (tiste 3 navpične pikice čisto desno zgoraj) izbereš make available offline in označiš regijo, ki jo želiš. Zaenkrat se še ne da izbirati zelo velikih regij, ampak bo počasi. Lahko se pa tudi preko google play store naloži katere druge mape, pač po želji.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

king67 ::

Za navigacijo si omisli iGo za Android.

lp,
king67

rytmonorm ::

Hvala obema za pomoč. I appreciate it :)

Tablica je brez docka. Kaj se da ta adapter za USB dobit kje v Sloveniji? Brez tega adapterja pa lahko dobim film iz USB na tablico preko dropboxa, ne? Lahko še na kratko kako to deluje?

Pa še nekaj me zanima: Malo sem brala o downloadanju aplikacij in posodabljanju, pa povsod opozarjajo na previdnost, da bi se izognili visokim cenam. Če uporabljam wi-fi se verjetno ne rabim bat, da bi dobla visok račun (kabelska TV + internet)? Internet se računa glede na zakupljeno hitrost, ne na to, kolko je prenosa, ali?

Mogoče se bo kdo za glavo primo, samo se ne spoznam na te zadeve tolk, kot se vidi.

lp
:)

rytmonorm ::

se eno vprašanje glede iGo, v google vtipkam igo download europa in dol potegnem iz strani (ne znam kopirati linka na tablici-je to sploh mogoče?) in pol sledim navodilu (ne znam kopirati teksta na tablici), ki pravi, da se po prenosu ne sme zagnati,ampak je treba mape kopirati na sd karico in zbrisati licenco in skopirati novo iz mape. To ne verjamem, da bom znala. Ima kdo kak boljši link oz nacim prenosa, da bi delalo v offline?

lp

Frenckie ::

Glede iGO-ta si prečitaj te strani in ti bo verjetno bolj jasno :
http://www.alter.si/tabla/showflat.php?...

LP


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Android - katere aplikacije (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2470838533 (629) bosmla

Navigacija za S6

Oddelek: Mobilne tehnologije
234489 (3344) Mavrik
»

Nexus 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7516493 (7380) AvtoR
»

Android navigacija?

Oddelek: Mobilne tehnologije
368469 (7345) Jst

Več podobnih tem