Forum » Strojna oprema » Računalnik se ne zažene več
Računalnik se ne zažene več
brezimni ::
Lep pozdrav vsem ki rešujete težave
Spet sem naletel na eno.
Prijatlu se je dogodilo, da se mu računalnik več ne prižge. Rekel mi je, da je imel že prej podobne težave, da je parkrat moral računalnik, pustit za nekaj časa izven omrežja, potem pa je šlo. Ampak sedaj se mu stvar že skoraj 1 teden ne zalaufa več. Napajalnik dela ok. Ima pa Intel 2 333 in Asusovo plato, še pravi da se bi na teh serijah pojavljale te napake. Zanima me kako bi sprobal če plata deluje, ali kako jo lahko drugače spravim v delovanje, z drugim napajalnikom, ali drugo stikalo za vklop. Ali tudi deluje, če bi namesto tipke za vklop priklopil tipko reset.
Hvala vsem
Spet sem naletel na eno.
Prijatlu se je dogodilo, da se mu računalnik več ne prižge. Rekel mi je, da je imel že prej podobne težave, da je parkrat moral računalnik, pustit za nekaj časa izven omrežja, potem pa je šlo. Ampak sedaj se mu stvar že skoraj 1 teden ne zalaufa več. Napajalnik dela ok. Ima pa Intel 2 333 in Asusovo plato, še pravi da se bi na teh serijah pojavljale te napake. Zanima me kako bi sprobal če plata deluje, ali kako jo lahko drugače spravim v delovanje, z drugim napajalnikom, ali drugo stikalo za vklop. Ali tudi deluje, če bi namesto tipke za vklop priklopil tipko reset.
Hvala vsem
nodes ::
Verjetno ima ATX plato in boš moral vse skupaj odnest enemu, ki se na te stvari bolje spozna.
Ali natančno razčleni korake in jih po možnosti natančno opiši, problem je lahko čist banalen brez finačnih posledic.
Ali natančno razčleni korake in jih po možnosti natančno opiši, problem je lahko čist banalen brez finačnih posledic.
Mašina ni bila navita, rekel je da se je težava že pojavila, ampak takrat je on računalnik izključil iz omreja za kake pol ure in potem je stvar spet delovala. Omenil mi je nekakšno serijsko napako na teh platah, ali je komu kaj znano in če je kdo imel podben problem.
mlav ::
Še enkrat preveri napajalnik. Imel sem enkrat že podobne težave. Nov močnejši napajalnik jih je rešil. Poskusi.
nodes ::
Proba naj vzeti ven procesor in ga ponovno vstaviti
-reset biosa
-nadgradja biosa
-rešiti nezdružljivost kakšne komponente...................
to sem mislil po korakih in ne v enem paketu
-reset biosa
-nadgradja biosa
-rešiti nezdružljivost kakšne komponente...................
to sem mislil po korakih in ne v enem paketu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nodes ()
Sicer procesorja še ni vzel ven, sem pa pri njem resetiral bios, pa ni bilo učinka. Škoda plata nima led diode tako da bi videl če sploh pride povsod eleltrika zraven.
Azrael ::
Poskusi zamenjat napajalnik ,če pa to ni mogoče pa napajalnik odmontiraj iz računalnika in odklopi vse njegove kable.Potem naredi naslednje:
Priklopi napajalni kabel ( tisti za 220
Vklopi stikalo na napajalcu, če je
NA ATX konktorju spoji s kosom žice kontakt zelene žile z katerimokoli kontaktom črnih žil. Če v se v tem primeru zavrti ali vsaj malo premakne ventilator napajalca je še nekaj upanja , drugače pa je zanič kabel ali napajalec.
Če je do tu vse v redu na napajalec preiklopi neko breme npr.dve 21 W avtomobilske žarnice.Priklopiš jih na molex konektor za disk.Eno žarnico med rdečo in črno žilo (5V) in rumeno in črno(12V). Če žarnici zasvetita ko skojiš zelen in črn kontakt (kot je bilo opisano zgoraj) je napajalnik v redu in je potrebno iskati napako drugje.
Namesto žarnic lahko priklopiš kakšen star MFM disk ,kar je še bolj enostavno.Če se disk zavrti je vse v redu.
Vse priklope izvajaj pri izklopljenem napajanju !
Veliko sreče in Lp
Priklopi napajalni kabel ( tisti za 220
Vklopi stikalo na napajalcu, če je
NA ATX konktorju spoji s kosom žice kontakt zelene žile z katerimokoli kontaktom črnih žil. Če v se v tem primeru zavrti ali vsaj malo premakne ventilator napajalca je še nekaj upanja , drugače pa je zanič kabel ali napajalec.
Če je do tu vse v redu na napajalec preiklopi neko breme npr.dve 21 W avtomobilske žarnice.Priklopiš jih na molex konektor za disk.Eno žarnico med rdečo in črno žilo (5V) in rumeno in črno(12V). Če žarnici zasvetita ko skojiš zelen in črn kontakt (kot je bilo opisano zgoraj) je napajalnik v redu in je potrebno iskati napako drugje.
Namesto žarnic lahko priklopiš kakšen star MFM disk ,kar je še bolj enostavno.Če se disk zavrti je vse v redu.
Vse priklope izvajaj pri izklopljenem napajanju !
Veliko sreče in Lp
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5766 (4702) | svetetko |
» | Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 2867 (2121) | fosil |
» | pomagajte-napajalnik/pretvornik (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 7673 (7276) | A. Smith |
» | Računalnik se ne prižge?!Oddelek: Pomoč in nasveti | 969 (835) | Daedalus |
» | 2x ATX: brez relejaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2220 (1939) | Azrael |