Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik se ne prižge?!
Računalnik se ne prižge?!
EvilGod ::
Živjo,
računalnik se noče prižgat, sploh... če pritisnem gumb se nič ne zgodi...
sem mislil, da je šel napajalnik in sem ga zato zamenjal, ampak še zmeraj se nič ne zgodi...
kaj bi bilo lahko narobe??
računalnik se noče prižgat, sploh... če pritisnem gumb se nič ne zgodi...
sem mislil, da je šel napajalnik in sem ga zato zamenjal, ampak še zmeraj se nič ne zgodi...
kaj bi bilo lahko narobe??
ok če sem napajalnik zamenjal in se sploh nč ne pržge pol je edina varijanta da je plata šla... a je to res??
DarwiN ::
ni res
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Daedalus ::
Daj se vsaj potrudi, pa napiši kak sistem maš - proc, plata, ram, grafika, napajalnik, ipd... Se ventilatorji vrtijo, al je popolna tema? Gorijo kake kontrolne LED diode na plati? Moja vedeževalka je šla na dopust, pa ti brez določenih podatkov ne morem pomagat... Drugače pa se ATX napajalec testira tako, da z žico povežeš zeleno žičko in eno izmed črnih žičk na ATX konektorju, ki gre na plato. Če se ventilator v napajalcu začne vrtet, dela in je problem drugje. Če ne, kupiš drug napajalec. Aja, še ena malenkost - napajlec mora biti med testiranjem vštekan v štrom. Pa en hiter nasvet - če se venti, priključeni na plato vrtijo, odklopi reset gumb. Mene je to enkrat rešilo pred zamenjavo sicer še zdaj delujoče plate - reset stikalo je nekje v stiku.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Pyr0Beast ::
Lahko ti je kabel šel, probaj če sploh maš elektriko v vtičnci.
Prever če maš stikalo na napajalniku vključeno in da je nastavljen na 230V.
Poglej če maš kabel od stikala prov prključen na matično in če je stilalo funkcionalno.
Prever če maš stikalo na napajalniku vključeno in da je nastavljen na 230V.
Poglej če maš kabel od stikala prov prključen na matično in če je stilalo funkcionalno.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Deadalus: na pc-ju je čista tema.. nč se ne zavrti nč ne posvet...
napajalnik je uredu ker sem z dvema probal... kabli isto...
gumb za uklop je tut uredu ker sem tut z gumbom iz druzga računalnika probal pa ni delal...
napajalnik je uredu ker sem z dvema probal... kabli isto...
gumb za uklop je tut uredu ker sem tut z gumbom iz druzga računalnika probal pa ni delal...
Pyr0Beast ::
Si zvezal žičke na napajalcu zelena+ćrna
Some nanoparticles are more equal than others
pviran3 ::
Vse komponente so vredu, a comp ne da od sebe niti piska?
Zanimivo, to bi pa rd vidu
Če deš vse komponente vn, not pa pustiš stestirano (da dela) plato+napajalnik+kabelčki za vklop+zvočnik in nič drugega (procesor, ventilatorji, kartice...)bi mogu dt od sebe vsaj lučko ali pisk
PS: Zadeva ni 100% preverjena - če se kej pokvari, nisem kriv
Zanimivo, to bi pa rd vidu
Če deš vse komponente vn, not pa pustiš stestirano (da dela) plato+napajalnik+kabelčki za vklop+zvočnik in nič drugega (procesor, ventilatorji, kartice...)bi mogu dt od sebe vsaj lučko ali pisk
PS: Zadeva ni 100% preverjena - če se kej pokvari, nisem kriv
Daedalus ::
Lej, nevem iz koga se norca delaš, ampak lepo sem ti napisal kompletno proceduro ugotavljanja napak... Nisi mi odgovoril niti na eno vprašanje. Torej - konfiguracije sistema je? Si testiral napajlc? Iz plate poberi VSE, razen proca in rama, pa probaj zagnat. Če še kr ne dela, testiraj proc pa ram v drugi plati. Če tam delata, je verjetno res plata fuč. Probaj še ostale rešitve, ki sem ti jih napisal... Malo se potrudi in sodeluj, zaboga, ne pa sam javkat da nekaj ne dela. Rajt?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
[J.P.Sartre]
[J.P.Sartre]
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25580 (8337) | hojnikb |
» | Računalnik se ne zažene (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 5801 (4737) | svetetko |
» | matična ali cpu zaničOddelek: Pomoč in nasveti | 1572 (1236) | Duhec |
» | grafična kartica (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 23285 (22096) | LukaTCE |
» | Star, na novo sestavljen računalnik se ne zbudiOddelek: Pomoč in nasveti | 2876 (2130) | fosil |