» »

Nestabilen performance računalnika...

Nestabilen performance računalnika...

y33j ::

Lep pozdrav vsem ,

Zadnje čase imam težave s performace-om mojega računalnika, vendar pa ta ni konstanten ampak se neprestano spreminja. S tem hočem reči , da recimo že operacijski sistem enkrat dela "tekoče" , drugič pa še kar počasi . Enako se mi doagaja z nekaterimi programi naprimer photoshop ,sony vegas,... Najbolj raznoliko pa je deloval prav pri igrah. Na primer sem probal Battlefield 3 , Crysis 2 , Call of Duty Black Ops , ... in jih zagnal na "HIGH" nastavitvah pa so vsi delali normalno na minimalno 60 fps-jih. Tukaj je video kako mi deluje Crysis 2. Ko pa sem sprobal malo starejše igre kot je naprimer Metro 2033, Bioshock 2 pa se je performance drastično poslabšal in so mi fps-ji padli na 15 - 25. Slabši performance pa se mi pojavlja tudi pri nekaterih novejših igrah naprimer Deus Ex Human Revolution, Alan Wake , Prototype 2 ,... tukaj je moj video igre Alan Wake in primerjava kako dela na visokih fps-jih. Pa še moj video igre Metro 2033 na HIGH in na LOW grafiki.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Moje komponente so :
Asus p8z77-v
Intel i5-3570k
ATI Radeon HD 5750
DDR3-RAM KIT 4 GB, 1600 MHz, CL9, KINGSTON HyperX Genesis
Napajalnik ATX 600 Watt, CORSAIR CX600 V2, 80Plus
500GB SATA II 7200obr 16MB WD
Operacijski sistem Windows 7 Ultimate
Nobena od komponent ni overclockana !
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Probal sem že na novo windowse dat gor , driverji , BIOS, so update-ani , probal sem tudi spremenit 3D app settings-e na CCC-ju ...
Kje bi lahko še bil problem ?
Kako naj to popravim ?
  • spremenilo: y33j ()

Xserces ::

od ksnga kolega si sposod bolso grafo pa potem povej :)
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Xserces je izjavil:

sm si že pa vendar ni bilo dosti razlike žal saj njemu z malo slabšimi koponenti dela na 60 fps-jih konstantno ...

ST-777 ::

y33j, nabavi SSD disk Samsung 830 (128GB stane pri nas 125€, v tujini 97 €), nanj naloži OS in igre, vse bo delovalo bolje, kot sedaj na HHD.

Na tomshardware.co.uk so zapisali : "In sequential transfers, Samsung's 830 really shines. For the average desktop user, that's great news. Very few applications and consumer usage models are bound by random I/O.

If you don't believe us, take a look at SSD Performance In Crysis 2, World Of Warcraft, And Civilization V. Although we'd probably think twice before picking this as our first choice for a database server, it does just fine in an enthusiast's machine." http://www.tomshardware.co.uk/samsung-8...

Zeratul ^^ ::

Slaba graficna. Nemore ona vse na ultra poganjat loool
#yolo

ST-777 je izjavil:

y33j, nabavi SSD disk Samsung 830 (128GB stane pri nas 125€, v tujini 97 €), nanj naloži OS in igre, vse bo delovalo bolje, kot sedaj na HHD.

Na tomshardware.co.uk so zapisali : "In sequential transfers, Samsung's 830 really shines. For the average desktop user, that's great news. Very few applications and consumer usage models are bound by random I/O.

If you don't believe us, take a look at SSD Performance In Crysis 2, World Of Warcraft, And Civilization V. Although we'd probably think twice before picking this as our first choice for a database server, it does just fine in an enthusiast's machine." http://www.tomshardware.co.uk/samsung-8...

zgreseno je tole ... pri FPS se ne pozna blazno ali pa se sploh ne pozna...

kakšno grafično pa priporočate ?

Kok denarja?

do 200 € :D

opeter ::

Grafična niti ni tako slaba ... problem je, da ni napisal, na kakšni resoluciji igra oz. želi igrati tekoče.

Ta grafična brez težav poganja zgoraj naštete igre na ločljivosti 720p in sorodne variante (torej 1280x1024, 1366x768, 1400x900 ipd.).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

amigo_no1 ::

Ati 6870 za 160E.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

fr4nc ::

y33j je izjavil:

do 200 € :D

Daj malo zraven ter kupi 7850 - katerokoli dual fan verzijo IMO.

Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/

ok tnx

na koncu bo neki druzga... sposodi si od kolega neko grafo in probaj... če je problem isti potem moraš iskati drugje...

poiuz ::

Jst bi na tvojmu mestu vse na nov naložu - frišne win 7 , oz prej stestiru ram, kot pa grafična... Če si dal drugo notr in je isto, pol je logičn da grafa ni kriva...

loh pa da je tut matična mal načeta...

Probal sem že na novo windowse dat gor , driverji , BIOS, so update-ani , probal sem tudi spremenit 3D app settings-e na CCC-ju ...

y33j je izjavil:

Xserces je izjavil:

sm si že pa vendar ni bilo dosti razlike žal saj njemu z malo slabšimi koponenti dela na 60 fps-jih konstantno ...

si si jo sposodu al sta sam sprobala pri njemu kako laufajo spile?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

yejk0b ::

najprej sva pri njemu sprobala potem pa sva jo se dala v moj računalnik

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

gaming računalnik (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti