» »

Temperatura procesorja?

Temperatura procesorja?

1
2
»

Baja ::

odvisno kje mas kišto, kakšen je pretok zraka čez kišto, kolko stopinj je v prostoru.

jaz nebi kompliciral. če ga 100% obremeniš in ne gre krepko čez 70, je OK.

če laufa na 50% je 50 ok

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

LuIK ::

Pozdrav!
Včeraj sem (prvič v življenju) mazal procesor s termalno pasto (Arctic MX-2). Računalnik je stari probook (6550b) s procesorjem Intel Core i5-520m. Sedaj sem zagnal Intel Burn Test v2.54, temperaturo pa gledam na OCCT v7.0.4.

Na Core 0 je vrednost do 80 °C, na Core 1 do nekje 72 °C. Parameter "Najm" v OCCT kaže cca 44°C na enem in drugem.

Je to OK? Po občutku ventilator nič drugače ne dela (bolj frekventno ipd.).

Sprašujem zato, ker sem prvič mazal s to pasto in nimam občutka, ali sem ok namazal (čeprav sem mazal po navodilih). Zato, da ne podiram zastonj in mažem s to pasto še enkrat.

Hvala!

Xserces ::

probaj s HWmonitor in pa prime95. OCCT tudi pri meni bere napačne podatke. In pa kaj je "Najm"?
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

Evo probavam s HWMonitor in prime95. A pri prime 95 pač poženeš test in to je to (prednastavljeno 4 testi ali kaj že in small)? Koliko časa to reč pustiš laufat?

Paraeter "najm" sem videl v OCCT in sem prepisal upajoč, da se komu tu gor posveti, kaj bi to lahko bilo :/

kloko ::

Min(imum) = Najm(anj) verjetno, drugič pa ne uporabljaj v slovenščino prevedenih programov...

L.p., Kloko

Rezultati meritev s HWMonitor in prime95, kot je predlagal @Xserces:

Štima vse ali sem s pasto zamočil?

So zgornji parametri o.k. ali kaj kaže na to, da sem slabo namazal?

So ok glede na to da je HP. Njihovi sistemi hlajenja so bolj tako tako. Si samo mazal ali si tut kaj rebra spucal in ventilatorje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

@Xserces: sem spucal celoten ventilator s čopičem in posesal. Enako rebra. V bistvu sem spucal celotno notranjost prenosnika, ker sem imel ravno tipkovnico in pokrov dol. Menjati sem namreč moral tisto CR2032 baterijo, ker mi je ob vsakokratnem zagonu računalnika uro in datum vrglo "na nulo".

Čaka me še menjava HDD diska za SSD (čakam dobavo). Jaz tole rabim za pisarniško rabo, zato je tole zaenkrat čisto dovolj in se toliko ukvarjam z vzdrževanjem pri življenju. :)

s pisarniškem delom niti približno neboš prilezel do 80 stopinj tako kot prime95 tako da je OK

Gut! tnx.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik se takoj ugasne

Oddelek: Pomoč in nasveti
242344 (1806) BorutO
»

Visoke temparature pri vodnem hlajenju?! (strani: 1 2 )

517856 (6791) m0LN4r
»

Pregrevanje CPU-ja.

253384 (2859) SuperVeloce
»

Pregrevanje procesorja

195498 (5187) amigo_no1
»

i5 760 hlajenje