Forum » Loža » Osebni račun - katero banko izbrati?
Osebni račun - katero banko izbrati?
Temo vidijo: vsi
Pithlit ::
Se mi zdi pa fajn, da tko podpiraš banko, ki ti je omogočila najboljši kredit.
Ma sej ni sam to. Poleg cene so meni pomembne še storitve. To da mi ne komplicirajo za vsako malenkost je tudi nekaj vredno.
Ko sem še bila na NKBM je bilo nemogoče zrihtat skoraj karkoli mal večjega. Hitri kredit? Pozabi... je blo treba vse živo od delodajlca zrihtat (zahteval so celo njegove poslovne knjige!). In ko sem rabila kredit za nabavo parcele... sem tako v roku 5 dni (prek telefona) zrihtala tistih 20k DEM z eno od tujih bank. Brez vpletanja delodajalca ali porokov.
Pol sem prešaltala na abanko. Kakšnih obvestil sploh niso pošiljali na dom... so me pa namesto tega non stop klicarili po telefonu da je treba to pa ono narest, pa tak in tak kredit je ugoden, pa s triglavom imajo pogodbo in lahko ugodno zavarovanje zrihtajo... na koncu mi pa kredita ne upajo zrihtat, ker je kriza. Ajd u tri krasne!
Za tistih 100k pri Hypo smo porabili pa 3 dni (+1 dan za pošto dostavit), prek maila. Pa še par drugih malenkosti je. Kot sem rekla. V poslovalnico še nisem stopila. Ko te pustijo pri miru dokler ni nobene potrebe po žokanju - milina. Rade volje plačam tistih par evrov več.
Life is as complicated as we make it...
sej maš torbico
Imam. In to kar konkretno. Sam zakaj nosit s sabo 20 kovancev če lahko nosim en kos papirja? 20 kovance ima že kar težo. Poleg tega pa imam torbico polno drugih stvari (set izvijačev in imbusov, cat5e kabel, maskaro...), rata preveč.
Sicer pa kovance lahko sproti porabiš, jih ne rabiš s sabo nosit celo leto.
Ma ne da se mi po denarnici brskat. Dam tistih 5EUR papirja pa naj se drugi ubadajo z računanjem pa brskanjem za drobižem. Jaz jih pa lepo doma vn stresem pa imam mir.
vorantz ::
zakaj sploh papir?
zadnje 2 mesca uporabljam 95% kartico in nimam več teh problemov
pa še na blagajni nimaš unga pogleda ko daš papir za par centov...
zadnje 2 mesca uporabljam 95% kartico in nimam več teh problemov
pa še na blagajni nimaš unga pogleda ko daš papir za par centov...
Mal blesavo je it na en pir al pa kafe s plastiko... Sploh k ti v baru kartice nočejo vzet.
vorantz ::
T-Majo ::
Evo konkretno vprašanje - katero banko bi priporočali.
Pomembno mi je:
- nizki stroški vodelnja
- e-banka
- master card (brezplačen?)
- dvig na vseh bankomatih (brez dodatnega zaračunavanja?)
Mislim, da je za to najbljižje raifeisen?
Pomembno mi je:
- nizki stroški vodelnja
- e-banka
Ganon ::
Magic1 ::
Raifaisen bo občutno podražal storitve v kratkem:
http://www.zps.si/osebne-finance/osebni...
http://www.zps.si/osebne-finance/osebni...
Magic
galu ::
Evo konkretno vprašanje - katero banko bi priporočali.
Pomembno mi je:
- nizki stroški vodelnja
- e-banka
Mam enake zahteve..
Kolikor sem gledal, je Sparkasse precej dober v tem.
Mnenja?
Tako to gre.
fosil ::
Ne se preveč zapenjat, da mora bit nekaj "brezplačno".
Nič ni brezplačno, vse plačaš.
Raje premisli kako pogosto koristiš neko storitev in si preračunaj, koliko bi te to prišlo pri določeni banki.
Raje premisli kako pogosto koristiš neko storitev in si preračunaj, koliko bi te to prišlo pri določeni banki.
Tako je!
bdoxx ::
Ko sem še bila na NKBM je bilo nemogoče zrihtat skoraj karkoli mal večjega. Hitri kredit? Pozabi... je blo treba vse živo od delodajlca zrihtat (zahteval so celo njegove poslovne knjige!). In ko sem rabila kredit za nabavo parcele... sem tako v roku 5 dni (prek telefona) zrihtala tistih 20k DEM z eno od tujih bank. Brez vpletanja delodajalca ali porokov.
jah za to bo pa kriva tvoja bonitetna ocena...
Magic1 ::
Dvomim, da je v časih DEM, vplivala bonitetna ocena(razen, če je več kot 20 let nazaj).
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()
Se pravi... moja bonitetna ocena je dobra ali slaba?
Glede na to da sem si kredit za 100k zrihtala brez da bi stopila v poslovalnico (prek mail-ov, pošte in telefona). Pa nova komitentka sem postala tako da me od prej nihče v poslovalnici ni poznal. Vse skupaj ob dejstvu da mi 'slovenske' banke nikakor niso mogle zrihtat kredita.
Glede na to da sem si kredit za 100k zrihtala brez da bi stopila v poslovalnico (prek mail-ov, pošte in telefona). Pa nova komitentka sem postala tako da me od prej nihče v poslovalnici ni poznal. Vse skupaj ob dejstvu da mi 'slovenske' banke nikakor niso mogle zrihtat kredita.
Ne se preveč zapenjat, da mora bit nekaj "brezplačno".
In če so te stvari "brezplačne"...
Tako to gre.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: galu ()
Kot rečeno, nič ni brezplačno.
Te stvari potem plačaš z višjim vodenjem računa, ampak vprašanje če te to na koncu res pride ceneje.
Te stvari potem plačaš z višjim vodenjem računa, ampak vprašanje če te to na koncu res pride ceneje.
Tako je!
No, ravno to - jaz v opciji za študente (in dijake) vidim brazplačno vodenje računa.
Tako to gre.
Tukaj ni govora o študentskih računih.
Študentje imajo itak povsod zastonj.
Študentje imajo itak povsod zastonj.
Tako je!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fosil ()
OZZY ::
Delavska hranilnica... Za redne prilive eno leto brezplačno vodenje. Za študente brezplačno vodenje. Dvigi brezplačni. Provizije majhne. E-bančništvo (sigenca certifikat brezplačna) .. uporaba 40 centov/mesec.
Mastercard 12.5 eura/leto.
Tam kjer ponujajo MC brazplačno je 100% keč, da je to akcija za prvo leto.
Mastercard 12.5 eura/leto.
Go with the flow.
DeeJay ::
Sva z ženo pri Sparkasse že skoraj 3 leta in sva imela do zdej MC skoz zastonj. Upam pa, da bo tko tut ostal.
Mat< mogoče njihov udobni račun.. Ker tam je vodenje računa in letna članarina obračunana v njem.
pa povej koliko ti računajo za vodenje tvojega računa z MC.
Go with the flow.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OZZY ()
Sva z ženo pri Sparkasse že skoraj 3 leta in sva imela do zdej MC skoz zastonj. Upam pa, da bo tko tut ostal.
Evo sem zdej pogledal tarifo.. MC te pri Sparkasee stane 17eur/leto. Razen če imaš udobni račun plus, zlati ali pa udobni pozitivni. S tem da so provizije za mesečno vodenje teh računov : 4,49 ; 7,59 in 6,49 eur.. - cenik sledi prej naštete račune.
Pri udobnem pozitivnem je provizija lahko 0.00 če:
V kolikor bo povprečno stanje v mesecu obračuna preseglo mejo povprečnega stanja 1.000,00 EUR, bo strošek vodenja brezplačen. Pod mejo povprečnega stanja, se strošek vodenja obračuna v skladu z vsakokrat veljavnim cenikom banke
Delavska obračna vodenje 1.25 eur in MC 12.5 eur/letno.
Go with the flow.
Marat ::
V kolikor bo povprečno stanje v mesecu obračuna preseglo mejo povprečnega stanja 1.000,00 EUR, bo strošek vodenja brezplačen. Pod mejo povprečnega stanja, se strošek vodenja obračuna v skladu z vsakokrat veljavnim cenikom banke
Sej, tako jim plačaš - da imaš praktično vezanih 1000 EUR za zelo nizko obrestno mero
delavec44 ::
5,4% letna obrestna mera bi morala biti, da se ti vezava 1000€ pokrije s plačilom pozitivnega računa. To ni 'zelo nizka' obrestna mera.
Vzporedno sta zdej odprti dve skor identični temi.... kle je še več govora o Sparkasse, če koga zanima.
Dobra izbira banke za spletno bančništvo
@OZZY delavska je cenejša, če nimaš možnosti imet 1000€ mesečnega povprečja na računu, drugače je pa cenejša Sparkasse. V treh letih sem imel vsega skup 11,8€ stroškov. 10€ za certifikat (pa še to bi lahko zastonj pršu skoz, če bi si ga sam zrihtu), 1,8€ pa SEPA trajniki. Po uvedbi SEPA trajnikov so začel zaračunavat 0.12€ na trajnik. Še vedno mam pa lahko 0€ letno, če skenslam trajnike in začnem sam plačevat račune.
Pa še dal so mi 40€, ker sem jim pripeljal dva nova komitenta, ko so imeli akcijo "pripelji prijatelja".
Zaenkrat je vse super in dokler bo tako se ne premaknem na drugo banko. Je pa res, da če pa rabiš kredit, pol pa pozab na Sparkasse.
Dobra izbira banke za spletno bančništvo
@OZZY delavska je cenejša, če nimaš možnosti imet 1000€ mesečnega povprečja na računu, drugače je pa cenejša Sparkasse. V treh letih sem imel vsega skup 11,8€ stroškov. 10€ za certifikat (pa še to bi lahko zastonj pršu skoz, če bi si ga sam zrihtu), 1,8€ pa SEPA trajniki. Po uvedbi SEPA trajnikov so začel zaračunavat 0.12€ na trajnik. Še vedno mam pa lahko 0€ letno, če skenslam trajnike in začnem sam plačevat račune.
Pa še dal so mi 40€, ker sem jim pripeljal dva nova komitenta, ko so imeli akcijo "pripelji prijatelja".
Zaenkrat je vse super in dokler bo tako se ne premaknem na drugo banko. Je pa res, da če pa rabiš kredit, pol pa pozab na Sparkasse.
Samo da si zadovoljen. Vsak ima pač svoj razlog, da ostane tam kjer je.
Je pa vprašanje koliko ljudi ima v današnjem času vedno vsaj 1000 EUR na računu čez cel mesec. Si eden izmed 5-10% bi reku-tko da super.
Je pa vprašanje koliko ljudi ima v današnjem času vedno vsaj 1000 EUR na računu čez cel mesec. Si eden izmed 5-10% bi reku-tko da super.
Go with the flow.
Alamar ::
1000 EUR priliva ali vedno vsaj 1000 EUR stanja? Če stanja, potem le ni tak problem Sicer sem dolgoleten uporabnik delavske hranilnice. Zadovoljen, čeprav so kar dvignili provizije napram nekaj let nazaj.
mihec87 ::
Prvo razmislit kaj se rabi, obseg porabe.Potem pa na strani bank-cenik pa se vnese excell pa se vidi hitro.Meni je vseeno a je mastercard ali debetna visa-sem najceneje na koncu prišel na abanki-razen če bi lahko imel 1k eur skozi na računu.Kolikor gledam so tele paketne ponudbe en slab joke..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mihec87 ()
karafeka ::
Za depozitni račun brez vezave je pa najboljši http://www.e-obresti.si. Dobiš 1,25%. Pa vse je brezplačno.
1000 EUR priliva ali vedno vsaj 1000 EUR stanja? Äe stanja, potem le ni tak problem
Povprečno mesečno stanje mora biti 1000 € ali več. V mojem primeru je bil edini strošek netstik 11€ (z sigenco).
So pa pred kratki znižali obrestne mere za bonus račun...
Dejansko bi bila to zame še ugodnejša varianta kot delavska hranilnica. Vse kar rabim od banke je spletna banka in mastercard. V zadnjih šestih letih sem bi le enkrat osebno na banki in to ob odprtju računa. Mogoče bom ob priliki prešaltal, če se mi bo ljubilo ubadati s pristopno birokracijo za par deset EUR prihranka letno.
zavajon ::
Sej, tako jim plačaš - da imaš praktično vezanih 1000 EUR za zelo nizko obrestno mero
Tvoj izračun je le nekoliko preveč pesimističen. Če nisi navajen na življenje v limitu (ker če si, je vsako razglabljanje o stroških računa brezpredmetno, kajti limit je najdražji kredit) in dobivaš 1.000€ plače, ki jo enakomerno trošiš, imaš od plače povprečno 500€ na računu. Torej moraš imeti "vezanih" le še 500€, kar bi ti pri pravi vezavi naneslo do kakih 25€ letnih obresti. Za mene osebno je to sprejemljiv strošek za vodenje računa, plačevanje položnic, debetno in mastercard kartico.
T-Majo ::
Da malo obudim (še kar nisem zamenjal), trenutno se nagibam Raifeissen - Moje delo.
Ker:
PAKET MOJE DELO
brezplačno vodenje transakcijskega računa;
brezplačna odobritev izrednega limita;
Maestro in Mastercard kartici;
bonus na več sklenjenih nezgodnih zavarovanj;
na vseh bančnih avtomatih v Sloveniji in državah EMU denar dvigujete brez provizij;
brezplačna pristopnina k spletni banki RaiffeisenNET;
brezplačna odobritev hitrega kredita;
brezplačno SMS obveščanje;
za nasvet nas lahko 24/7 povprašate kar na Facebooku, Twitterju, Skypu ali na 080 10 08;
in še več ugodnosti.
A ima kdo izkušnje?
Ravno zaradi odebeljenega me privlači.
LP
Ker:
PAKET MOJE DELO
brezplačno vodenje transakcijskega računa;
brezplačna odobritev izrednega limita;
Maestro in Mastercard kartici;
bonus na več sklenjenih nezgodnih zavarovanj;
na vseh bančnih avtomatih v Sloveniji in državah EMU denar dvigujete brez provizij;
brezplačna pristopnina k spletni banki RaiffeisenNET;
brezplačna odobritev hitrega kredita;
brezplačno SMS obveščanje;
za nasvet nas lahko 24/7 povprašate kar na Facebooku, Twitterju, Skypu ali na 080 10 08;
in še več ugodnosti.
A ima kdo izkušnje?
Ravno zaradi odebeljenega me privlači.
LP
Vodenje paketa MOJE DELO - 6,99 €
Z Raifeissen imam slabe izkušnje. Uvedli so tarifo za gotovinski račun, ne da bi me pisno obvestili. Ko sem zaprl ta račun, sem moral plačati skoraj 30 EUR.
Delavska hranilnica je še vedno v večini primerov top izbira.
MKC00 ::
Je kdo raziskoval in prišel do kakšnega zaključka pri kateri banki bi s študentskim računom "najbolje" (najceneje in ostalo) prišel skozi. Za vsaj leto dni bi dal vezati denar, da imajo v redu spletno bančništvo, možnost dvigovanja na različnih (drugih bank) bankomatih brez provizij in po možnosti še čim ceneje oz. da je sploh možno za študenta si urediti račun, ki bi se uporabljal za Paypal.
Dobre obrestne mere imaš pri Sparkasse, še posebej če skleneš depozit preko spletne banke. Prav tako imaš možnost dvigovanja denarja na vseh bankomatih v EU (katerekoli banke), brez da bi plačal kako provizijo. Je tudi ena izmed cenejših bank (poglej si primerjavo bank na ZPS). Kar se pa tiče kartice za e-plačevanje, pa si zrihtaj Mastercard, ki je za študente pol cenejši. Ali pa si vzemi paket udobni pozitivni račun, kjer imaš Mastercard zastonj.
čuhalev ::
Dobre obrestne mere imaš pri Sparkasse, še posebej če skleneš depozit preko spletne banke. Prav tako imaš možnost dvigovanja denarja na vseh bankomatih v EU (katerekoli banke), brez da bi plačal kako provizijo.
En hakeljc je, na bankomatih drugih bank je omen dvig na 125 EUR (praktično 120, ker bankovca za 5 nimajo), vsaj tako je bilo pred pol leta.
Sicer pa je dobra banka in v zadnjih dveh letih sem skoraj vse prenesel k njim.
aja? to pa nism vedu ampak itak nikoli ne dvigujem takih vsot, če mam kaj večjega za plačat plačam s plastiko ali pa prek spletne banke.
Če bi rad paypal, ti svetujem abanko, ker zastonj dobiš tudi viso electron s katero lahko plačuješ na netu.
Tako je!
hunter01 ::
Dobre obrestne mere imaš pri Sparkasse, še posebej če skleneš depozit preko spletne banke. Prav tako imaš možnost dvigovanja denarja na vseh bankomatih v EU (katerekoli banke), brez da bi plačal kako provizijo.
En hakeljc je, na bankomatih drugih bank je omen dvig na 125 EUR (praktično 120, ker bankovca za 5 nimajo), vsaj tako je bilo pred pol leta.
Sicer pa je dobra banka in v zadnjih dveh letih sem skoraj vse prenesel k njim.
Tole se meni zdi skoraj da neverjetno? Sigurno se da ta omejitev dvignit? Imaš mogoče študentski račun oz. si pred tem imel študentski račun ali kako drugo omejitev?
Lahko kdo tole preveri?
mikrosoftic ::
Omejitev dviga 120 € pri Sparkasse velja samo za studentski račun. Vem, ker ga imam in ga moram spremeniti.
čuhalev ::
hunter01 ::
Aha ja, sem spregledal, da je govora samo za študentski račun.
Pri sparkasse se mi zdi edini minus, da za spletno bančništvo nimajo "kalkulatorja kode" ampak samo digitalno potrdilo.
Razmišljam tudi sam za selitev iz Deželne na Sparkasse.
Pri sparkasse se mi zdi edini minus, da za spletno bančništvo nimajo "kalkulatorja kode" ampak samo digitalno potrdilo.
Razmišljam tudi sam za selitev iz Deželne na Sparkasse.
mitja_i ::
Na banki Koper mi dajo mali kredit preko e-bančništva, tako da mi ni treba izpolnjevati nešteto papirjev. Je še v kateri banki možno dobit mali kredit na ta način? Banka Koper je postala nekam draga se mi zdi...
N0t0ri0us ::
imam eno vprašanje :)
katero banko naj izberem kot študent. imam že en svoj račun, tega drugega bi imel izključno samo za spletno bančništvo (paypal) in kar bi porabil denarja bi ga sproti nakazal iz tega že obstoječega računa.
hvala za pomoč :)
katero banko naj izberem kot študent. imam že en svoj račun, tega drugega bi imel izključno samo za spletno bančništvo (paypal) in kar bi porabil denarja bi ga sproti nakazal iz tega že obstoječega računa.
hvala za pomoč :)
Pri študentskem računu na Abanki dobiš zraven zastonj Viso Electron. Pa samo vodenje računa je zastonj.
Torej ne plačaš nič.
Torej ne plačaš nič.
Tako je!
To kar rabiš (spletno bančništvo in študentski račun) ne dobiš le na Abanki, ampak na vsaki banki. Poglej si malo po spletu in primerjaj različne pakete.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | katera Banka (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 56283 (5806) | cortez |
» | Izbira banke (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 54792 (31527) | MrStein |
» | Vam banka zaračunava vodenje kartičnega računa? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11576 (9561) | WildChild |
» | Katera je najugodnješa banka v Sloveniji (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 30020 (24385) | šernk |
» | Dobra izbira banke za spletno bančništvoOddelek: Loža | 16342 (14196) | ...:TOMI:... |