» »

Sistem ne zalaufa

Sistem ne zalaufa

iggy0611 ::

Imam en problem. Zamenjal sem plato, procesor in disk (rabljen, delal v W2000). Disk je prazen in ni formatiran. Ko zaženem sistem, mi javi, da pogreša ntloader. Probal sem z boot disketami za W2000, pa nič. Ali bi se sistem moral pognati, če zamenjam disk z naloženimi W2000?

lp Iggy

Gandalfar ::

sistem se ti zazene iz tega win2k diska.. ocitno je se nekaj ostalo v fat particiji. Ce bos bootal iz dos diskete in napisal fdisk /mbr se bos znebil win2k v MBR sektorju. Ce pa zelis popraviti winse, ki ti to pravijo pa bootas iz win2k cdja in das repair in ti bodo winsi popravl ntloader.

Ja, problem je v tem, da mi sploh noče bootat iz diskete. Če bi prišel do tega, da bi mi sistem zaznal boot disketo, bi že šlo naprej.

boot sekvenco v biosu imas pravilno nastavljeno?

A lahko bolj po domače. Nisem ravno strokovnjak!

gres v bios in tam nekje poisces vrstni red zaganjanja naprav (CDROM, C, SCSI, FLOPPY) in ga spremenis tako, da je FLOPPY taprvi..

Bios sam poišče vse bootable naprave, vendar se vseeno ne zboota. V biosu sem sprobal vse, kar je bilo mogoče nastaviti, pa ne gre. Vstavil sem drugi disk in brez problema naredil inštalacijo W98. Kaj je torej z mojimi Winsi 2k oziroma diskom. A je mogoče problem, da diska ne morem spraviti na primary master. Kakorkoli nastavim jumperje, bios zazna disk kot primary slave. Disk je Fujitsu 6,4 Gb.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 95 dve desetletji pozneje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
11732909 (26380) Spajky
»

inštalacija 2000??? (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
523770 (3197) ToniT
»

Kako formatirati linux

Oddelek: Operacijski sistemi
101983 (1853) BigWhale
»

Trdi disk