» »

dlna wifi predvajalnik

dlna wifi predvajalnik

urosh ::

Zdravo.

Zanima me ali slučajno kdo ve, kje bi se dalo dobiti (ali kaj) dlna predvajalnik, ki bi imel izhod za slušalke. In sicer imam Synology nas, ki to v celoti podpira in bi rad sedaj na radio priklopil neko zadevico, ki bi bila Wireless ali lahko tudi preko LAN, s pomočjo katere bi potem (naredil remote povezavo na nas in od tam) streamal glasbo na radio. Ker je radio notri, zvočniki pa zunaj in je pot do njega malo daljša bi to rešil na tak način. Če seveda kdo ve za kako primerno zadevo. Seveda naj ne stane 100€+, ker si potem raje kupim radio, ki bo to že po defaultu podpiral... Xtreamer MK1 koliko se spomnim nima izhoda za slušalke...

Tnx

NeMeTko ::

Glede na to, da je dlna neke vrste protokol, v bistvu ne rabiš 'posebnega predvajalnika', ampak si naložiš 'dlna player' (malo googlaj) na android mobitel, tablico, prenosnik,... Mnogi novejši TV aparati tudi podpirajo dlna.

Skratka izkoristi naprave, ki jih že imaš in prišparaj tisti denar za kaj drugega.

urosh ::

to mi je vse jasno, ja...
Računalnik lahko priklopim in ga upravljam preko TW, samo to ni to, kar bi želel :)
Po možnosti bi nabavil en simpl mali "dongle", ki bi imel možnost streamanja iz nasa (za to je dnla protokol zelo primeren) in nebi zavzemal kaj preveč prostora. Ne rabim za nič drugo kot glasbo... In je bila ideja, če se je mogoče kdo s čim takim ukvarjal, pa bi znal podat kak predlog. Berem, da bi se lahko to naredilo z raspberyy pi-jem? cenocno bi to šlo skoz...

NeMeTko ::

Karkoli sem videl, da bi namensko služilo predvajanju dlna, je bilo bistveno večje, kot 'dongle' in tako neprimerno, da bi si zadevo obesil okoli vratu ali pa zataknil v žep.

Raspberry je pač neke sorte Linux računalnik. Res želiš poleg prenosnika (na katerem že tako lahko poganjaš predvajalnik), še en računalnik na mizi, pa da si potem privezan za mizo, ker rabi stalni priklop na električno omrežje?

Tako bi se jaz odločil za android mobi+predvajalnik na androidu - problem je edino stalno prazna baterija na fonu, če to nonstop laufaš. Alternativno (malo drago?) imaš na volj 'pametne media playerje', ki so bazirani na Androidu (npr. takšen ). Morda pa kje stakneš kakšno pocensko rabljeno tablico od koga, ki je obupal nad zadevo, pa tisto 'zlorabiš' za predvajalnik?

urosh ::

ok, zgleda se ne razumeva najbolj :)

Imam že nas iz katerega lahko streamam glasbo. S telefonom se povežem nanj, naredim playlisto in rečem, kaj naj jo streama. Sedaj samo rabim z dlna podprt predvajalnik, ki bo potem to predvajal in bo imel izhod za slušalke, da lahko to priklopim na radio. Se pravi NE rabim dodatnega računalnika in nič drugega. Vse kar iščem je zgolj dlna podprt predvajalnik z izhodom za slušalke za čim manj denarja. To je to.

lp

NeMeTko ::

Ekola - in za predvajalnik ponucaj telefon...? Maš še kakšen argument proti, razen večje porabe baterije?

Drugače si pa sam omenjal raspberry, da bi ga uporabil - to pa je 'dodaten računalnik'.
Kot sem že rekel - nisem še videl dlna playerja, ki bi bil velik kot tisti mali mp3 playerji, pa da si ga lahko navesuš okoli vratu in se sprehajaš naokoli.

Imaš pa predvajalnike (programčke) za Windows in Android, verjetno tudi za iOS - nekatere celo brezplačne. Glede na velikost tipičnih androidnih mobijev, se taka kombinacija potem sama ponuja kot idealna za dlna player.

Če boš pa odkril bolj idealno varianto, pa sporoči - me zanima, kaj bi to bilo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj kupiti za Media Player? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14233724 (23089) sasoe
»

Samsung smart TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6935297 (13829) kralnahribu
»

Flac audio na Usb kljucku na Hi-fi

Oddelek: Zvok in slika
61142 (1006) ppika
»

Brezžični prenos zvoka od tablice na hifi ojačevalec (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5710197 (9125) axee
»

HD player + NAS Mirror + Torrent

Oddelek: Zvok in slika
123321 (2741) ttommy

Več podobnih tem