Forum » Programska oprema » Github in posodabljanje branch-a
Github in posodabljanje branch-a

domenc ::
Pozdravljeni,
trenutno imam forkan neki repozitorij. Na ta repozitorij sem si naredil novi branch s takrat zadnjo verzijo kode, jo spremenil, pushal, itd. Ker koda še ni bila v redu, sem jo čez čas spremenil vendar se je med tem posodobil glavni repozitorij in moj fork (koda na mojem računalniku še ni bila posodobljena sedaj, samo fork je bil) in sedaj moja koda ne more biti samodejno mergana v glavni repozitorij.
Sedaj me zanima, kako naj posodobim moj branch (za komplet kodo in repozitorij na mojem računalniku vem kako se to naredi), ne vem pa kako se naredi, da bi posodobil samo moj trenutni branch v katerem delem in da bo ob naslednjem pushanju kode prisotna samo moja nova koda (večina jo je v novih datotekah, tako da se lahko prevozijo vse datoteke).
Problem, ki ga imam je, da vedno ko potem posodobim celotno kodo, da pri naslednjem pushanju oz. commitu dobim notri že spremembe, ki so bile že pushana in je moj push request vedno zaradi tega zavrnjen, ker bi moral vsebovati samo moje spremembe in ne vseh.
Upam, da sem približno jasno opisal problem :).
Hvala!
LP Domen
trenutno imam forkan neki repozitorij. Na ta repozitorij sem si naredil novi branch s takrat zadnjo verzijo kode, jo spremenil, pushal, itd. Ker koda še ni bila v redu, sem jo čez čas spremenil vendar se je med tem posodobil glavni repozitorij in moj fork (koda na mojem računalniku še ni bila posodobljena sedaj, samo fork je bil) in sedaj moja koda ne more biti samodejno mergana v glavni repozitorij.
Sedaj me zanima, kako naj posodobim moj branch (za komplet kodo in repozitorij na mojem računalniku vem kako se to naredi), ne vem pa kako se naredi, da bi posodobil samo moj trenutni branch v katerem delem in da bo ob naslednjem pushanju kode prisotna samo moja nova koda (večina jo je v novih datotekah, tako da se lahko prevozijo vse datoteke).
Problem, ki ga imam je, da vedno ko potem posodobim celotno kodo, da pri naslednjem pushanju oz. commitu dobim notri že spremembe, ki so bile že pushana in je moj push request vedno zaradi tega zavrnjen, ker bi moral vsebovati samo moje spremembe in ne vseh.
Upam, da sem približno jasno opisal problem :).
Hvala!
LP Domen

KaRkY ::
Če sem prav razumel boš moral fetchat iz upstreama in potem merdgat spremembe.
When you look long into an abyss, the abyss looks into you

domenc ::
Mislim da, nisem pa čisto ziher ker ne poznam toliko GitHub-a :)
Še enkrat primer (če bo kaj bolj jasno):
Glavni repozitorij: npr. Kinoteka
Naredil sem fork glavnega repozitorija in na njem imam nekaj branchov.
Fork pri meni: Kinoteka
Z naslednjimi mojimi branchi:
- issue1
- issue2
- issue3
- itd.
Pri sebi na računalniku sem si nazadnje posodobil vse na zadnjo verzijo in začel popravljati issue1 ter ga commit-ov in push-ov k sebi na GitHub profil ter nato Pull Request-ov naprej na master repozitorij.
Ker pa koda še ni bila v redu, sem jo popravljal nekaj časa.
Med tem časom (recimo 1 mesec) se je glavni repozitorij Kinoteka posodobil ter posodobil se je tudi že moj fork (ga je prijatelj; na branc-ih pa ne).
Sedaj me pa zanima kako naj posodobim moj branch issue1, da mi ne bo ob naslednjem commitu in pushu na GitHub dodal v changelog in commit še tiste spremembe, ki so jih mergali ostali uporabniki.
Torej želim posodobiti svoj delovni branch issue1 ter ohraniti samo moje spremembe na issue1 branch-u vidne pod commitanjem in pushanjem na GitHub.
Sedaj kar koli sem posodabljal sem poleg svojih sprememb videl tudi tisto kar sem posodobil in seveda je bil Pull Request stoniran oz. sem odprel nov branch in nov pull request za isto stvar.
Še enkrat primer (če bo kaj bolj jasno):
Glavni repozitorij: npr. Kinoteka
Naredil sem fork glavnega repozitorija in na njem imam nekaj branchov.
Fork pri meni: Kinoteka
Z naslednjimi mojimi branchi:
- issue1
- issue2
- issue3
- itd.
Pri sebi na računalniku sem si nazadnje posodobil vse na zadnjo verzijo in začel popravljati issue1 ter ga commit-ov in push-ov k sebi na GitHub profil ter nato Pull Request-ov naprej na master repozitorij.
Ker pa koda še ni bila v redu, sem jo popravljal nekaj časa.
Med tem časom (recimo 1 mesec) se je glavni repozitorij Kinoteka posodobil ter posodobil se je tudi že moj fork (ga je prijatelj; na branc-ih pa ne).
Sedaj me pa zanima kako naj posodobim moj branch issue1, da mi ne bo ob naslednjem commitu in pushu na GitHub dodal v changelog in commit še tiste spremembe, ki so jih mergali ostali uporabniki.
Torej želim posodobiti svoj delovni branch issue1 ter ohraniti samo moje spremembe na issue1 branch-u vidne pod commitanjem in pushanjem na GitHub.
Sedaj kar koli sem posodabljal sem poleg svojih sprememb videl tudi tisto kar sem posodobil in seveda je bil Pull Request stoniran oz. sem odprel nov branch in nov pull request za isto stvar.

krho ::
tam pravi merge.. merge je ok, samo, ko delaš upstream/master na master
ponavadi je pravilo, da za feature branche narediš rebase...
postopek je nekako takšen..
ponavadi je pravilo, da za feature branche narediš rebase...
postopek je nekako takšen..
git fetch upstream git rebase upstream/master
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Program GitOddelek: Programiranje | 2097 (965) | noraguta |
» | GitHub PomočOddelek: Programska oprema | 1033 (739) | St753 |
» | GitHub PomočOddelek: Pomoč in nasveti | 6122 (4384) | BivšiUser2 |
» | Source version control za domačo uporabo?Oddelek: Programiranje | 7593 (6664) | MrBrdo |
» | Subversion (SVN) - kaj priporočate?Oddelek: Programiranje | 4307 (2921) | imagodei |