Forum » Pomoč in nasveti » home made wifi antena
home made wifi antena
dellček ::
Pozdravljeni!
Situacija je taka da bi rad iz moje hiše oddajal wireless do prijateljeve ki je cca 500m vidne razdalje oddaljena.
Zato bi verjetno rabil wifi anteno, ki bi jo pa rad naredil sam. Samo do zdaj nism nikjer dobil kakšna navodila kako narediti tako anteno ali nekaj nji podobnega http://www.google.si/imgres?hl=sl&clien...
zato če kdo ve kako narediti anteno naj mi prosm pomaga :)
Situacija je taka da bi rad iz moje hiše oddajal wireless do prijateljeve ki je cca 500m vidne razdalje oddaljena.
Zato bi verjetno rabil wifi anteno, ki bi jo pa rad naredil sam. Samo do zdaj nism nikjer dobil kakšna navodila kako narediti tako anteno ali nekaj nji podobnega http://www.google.si/imgres?hl=sl&clien...
zato če kdo ve kako narediti anteno naj mi prosm pomaga :)
evl81xadlez ::
Kot prvo moras vedeti, da mora biti frekvenca antene 2.4 GHz za wireless signal in ne 1.9-2.150GHz kot je zgornja.
Tocke morata biti vidne in na obeh straneh morajo biti dobre antene. O izdelavi pa kdo drug
Tocke morata biti vidne in na obeh straneh morajo biti dobre antene. O izdelavi pa kdo drug
blackbfm ::
Če si bolj šlampast in ti manjka kakšno orodje potem ti bodo šli samo živci..v tem primeru raje kupi že narejeno anteno.
Za navodila pač pogoogli, na youtubu imaš tud dosti: yagi antenna diy how to
yagi, quad, bi-quad... so bolj znane
Za navodila pač pogoogli, na youtubu imaš tud dosti: yagi antenna diy how to
yagi, quad, bi-quad... so bolj znane
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
draciel ::
Ko smo že pri temu. A je mogoče narediti anteno da lovi tudi do nevem 5-10km razdalje? Vidne , ali pa tudi ne vidne? ( mogoče je to vprašanje butasto vendar nimam izkušenj s tega področja )
vidna razdalja načeloma ni problem, vendar tut tukaj veljajo določene omejitve, v italiji je bil sicer en 300 kilometerski link ampak to so že ekstremi
pri ne-vidni razdalji pa lahko kar pozabiš vse skupaj
pri ne-vidni razdalji pa lahko kar pozabiš vse skupaj
draciel ::
Aha. Ma zakaj? A to zaradi frekvence oz. valov? Zakaj pa radijski valovi lovijo toliko?
kaj majo že kamionisti.. tista postaja. Mi je pravil, en kamionist da je slišal druge kamioniste iz španije ?! Wtf..
iz slovenije v španijo. a je to sploh mogoče?
kaj majo že kamionisti.. tista postaja. Mi je pravil, en kamionist da je slišal druge kamioniste iz španije ?! Wtf..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: draciel ()
Nižja kot je frekvenca, dlje nese, samo nižje kot greš, večjo anteno rabiš. Pa radijski oddajnik ima neprimerno večjo moč ki se meri v kw, medtem ko so domače wifi kartice narejene za max 100 milliwatov.
Pomoje je mislil da so iz španije, ne da govorijo iz tam. Verjetno so bili v radiju parih kilometrov pa jih je slišal.
Je mogoče samo ne z mobilno cb postajo.
Mi je pravil, en kamionist da je slišal druge kamioniste iz španije ?!
Pomoje je mislil da so iz španije, ne da govorijo iz tam. Verjetno so bili v radiju parih kilometrov pa jih je slišal.
Je mogoče samo ne z mobilno cb postajo.
NeMeTko ::
Aktualni svetovni rekord brez dodatnega ojačanja signala baje držijo(že od 2007!) venezuelci z 382 km s 'standardno opremo' (WRT54G/dd-wrt)in predelanimi skoraj 3m satelitskimi antenami (30 dbi).
Seveda pa pri taki razdalji ne smeš pričakovati neke posebne hitrosti (dosegli so baje vsega 3Mbit/s), pa še to najbrž v idealnih vremenskih pogojih.
Za resnejšo rabo (in ne doseganje rekordov), se pri večjih razdaljah poleg dobre antene uporablja tudi ojačevalce. Na ebay se najde cel kup ojačevalcev, od 1W, pa celo tja do 20W. Verjetno pa s takim ojačevalcem hitro zaideš v probleme z našimi predpisi, saj je wifi signal po predpisih omejen na 100mW, tako da moraš po vsej verjetnosti pridobit posebna soglasja za uporabo višjih oddajnih moči (kdo kaj več ve o tem?).
Seveda pa pri taki razdalji ne smeš pričakovati neke posebne hitrosti (dosegli so baje vsega 3Mbit/s), pa še to najbrž v idealnih vremenskih pogojih.
Za resnejšo rabo (in ne doseganje rekordov), se pri večjih razdaljah poleg dobre antene uporablja tudi ojačevalce. Na ebay se najde cel kup ojačevalcev, od 1W, pa celo tja do 20W. Verjetno pa s takim ojačevalcem hitro zaideš v probleme z našimi predpisi, saj je wifi signal po predpisih omejen na 100mW, tako da moraš po vsej verjetnosti pridobit posebna soglasja za uporabo višjih oddajnih moči (kdo kaj več ve o tem?).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Router-RepeaterOddelek: Omrežja in internet | 569 (473) | Hayabusa |
» | Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10210 (9126) | lebang1 |
» | WLAN antenaOddelek: Omrežja in internet | 1691 (1543) | Spajky |
» | WI-FI: zakonske omejitveOddelek: Omrežja in internet | 3646 (3093) | BlueRunner |
» | Rekordni doseg WiFiOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 4635 (3695) | Spajky |