Forum » Hlajenje in modifikacije » Ideja za izvedbo vodnega bloka!
Ideja za izvedbo vodnega bloka!
MI_KO ::
Že nekaj časa sem poln idej, ki pa jih žal, zaradi pomanjkanja strojev in denarja še nisem uspel izkoristiti.
Zanima me, kaj pravite o tej zamisli vodnega bloka:
Osnova vodnega bloka bi bil dober zračni hladilni, rahlo modificiran v obliki izvrtin pravokotnih na rebra, za boljši pretok vode. (In podobni potrebni modi!)
Možna je tudi uporaba kakega swiftecha, ki ima "bodice" namesto klasičnih reber, ali pa kakega orba ipd., ki zagotavljajo enakomerno razporeditev vode.
Vse to se nato z lotanjem ali lepljenjem zapre v vodotesno ohišje na katerem so priključki za vodo.
Profitiramo predvsem zaradi velike kontaktne povšine med medijem (vodo) in hladilnikom, katero je v lastni režiji zelo težko dosečt (Morph že gre nekako v to smer!).
Je že izvedel takšen hladilnik ali ima kdo kaj podobnega v mislih? Kaj pravite kako bi se to odneslo?
Zanima me, kaj pravite o tej zamisli vodnega bloka:
Osnova vodnega bloka bi bil dober zračni hladilni, rahlo modificiran v obliki izvrtin pravokotnih na rebra, za boljši pretok vode. (In podobni potrebni modi!)
Možna je tudi uporaba kakega swiftecha, ki ima "bodice" namesto klasičnih reber, ali pa kakega orba ipd., ki zagotavljajo enakomerno razporeditev vode.
Vse to se nato z lotanjem ali lepljenjem zapre v vodotesno ohišje na katerem so priključki za vodo.
Profitiramo predvsem zaradi velike kontaktne povšine med medijem (vodo) in hladilnikom, katero je v lastni režiji zelo težko dosečt (Morph že gre nekako v to smer!).
Je že izvedel takšen hladilnik ali ima kdo kaj podobnega v mislih? Kaj pravite kako bi se to odneslo?
morphling1 ::
Morf je daleč od tega da bi šel v to smer, ker ta smer ni prava. Predelani zračni hladilniki niso bolji od klasičnih široko kanalnih blokov, kaj šele od česa drugega. Hitrost vode je ena najbolj važnih stvari zdaj pa premisli kako bi dosegal dobre hitrosti ob velikem zračnem coolerju zaprtem v neko ohišje s priključki...
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
IR Babun ::
To je blo ze enkrat omenjen, kot najcenejsi in za izdelavo najpreprostejsi vodni blok, v bistvu sam en xyorb pokrit z eno plasticno posodico in zatesnjen ter s prikljucki za vodo. Rezultati pa so bili po moje še slabsi kot z zracnim, al pa glih ene isti.
SCREW THE GOVERNMENT
MI_KO ::
Ne verjamem da bi bli slabši rezultati kot z zračnim, kajti voda veliko bolje prenaša toploto kot zrak.
Res, prav imate, je problem v pretoku. Rešimo pa ga lahko s tem da vodo močneje poženemo. Zato pa rabiš čim močnejšo vodno črpalko.
Prav tako pa potrebujemo primeren zračni hladilnik, katerega pa preračunaš tako, da preprečiš hot-spote, polja, kjer je hitrost toka močno zmanjšana.
Morphling, mislil sem tista narebrena dna in večja rebra pri tvojem najnovejšem modelu.
Res, prav imate, je problem v pretoku. Rešimo pa ga lahko s tem da vodo močneje poženemo. Zato pa rabiš čim močnejšo vodno črpalko.
Prav tako pa potrebujemo primeren zračni hladilnik, katerega pa preračunaš tako, da preprečiš hot-spote, polja, kjer je hitrost toka močno zmanjšana.
Morphling, mislil sem tista narebrena dna in večja rebra pri tvojem najnovejšem modelu.
morphling1 ::
Vem da si to mislil ampak je podobnost samo na prvi pogled.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ali se splača kupit TT BIG WATER kompletOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3083 (1830) | alesr |
» | EK Water Blocks presents generation 2004! (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 12727 (7860) | Malecky |
» | SLK 800 Killer project started :) (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7519 (5083) | Keyser Soze |
» | Moja nova zelo modificirana kišta in blok, veliko slik! (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 18168 (13250) | the_unborn |