Forum » Programska oprema » Problem, robovi, word, tiskanje
Problem, robovi, word, tiskanje
Bugsy ::
Pozdravljeni!, morda kdo ve v čem je keč?
Pripravljam diplomsko nalogo za tehnični pregled, kjer morajo biti:
- notranji rob znaša od 2, 5 do 3 cm;
- zunanji rob znaša od 2 do 2, 5 cm;
- zgornji rob (nad besedilom) znaša od 2 do 2, 5 cm;
- spodnji rob (do oznake strani) znaša 2 cm.
Vendar kljub temu da v nastavitvah strani/page setup vse lepo nastavim mi pri tiskanju pridejo čisto drugi odmiki od roba. Pa sem poskusil na večih tiskalnih tiskat (pri sebi, v knjižnici)
Lp
Pripravljam diplomsko nalogo za tehnični pregled, kjer morajo biti:
- notranji rob znaša od 2, 5 do 3 cm;
- zunanji rob znaša od 2 do 2, 5 cm;
- zgornji rob (nad besedilom) znaša od 2 do 2, 5 cm;
- spodnji rob (do oznake strani) znaša 2 cm.
Vendar kljub temu da v nastavitvah strani/page setup vse lepo nastavim mi pri tiskanju pridejo čisto drugi odmiki od roba. Pa sem poskusil na večih tiskalnih tiskat (pri sebi, v knjižnici)
Lp
- polepsal: Gandalfar ()
prtenjam ::
Pri zgornjem in spodnjem robu je potrebno upoštevati tudi NOGO in GLAVO oz. podnožje in zaglavje, saj slednja spadata v ta rob. Z drugimi besedami rečeno; vi lahko imate zgornji rob nastavljen na 3cm, kar pomeni, da se vam bo besedilo začelo izpisovati pribljižno (razlike je lahko par mm!) 3cm od roba, toda besedilo v zaglavju (npr. naslov diplomske naloge) pa bo od roba lista odmaknjen samo npr. 1,5cm!
Matjaž Prtenjak
https://mnet.si
https://mnet.si
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Diploma - roboviOddelek: Pomoč in nasveti | 5366 (4106) | hmm23 |
» | Ledice za na TVOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4172 (3499) | Unknown_001 |
» | Težave s tiskalnikom (spodaj ne natisne npr. številke strani)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1179 (1128) | ToniT |
» | DVD komponenta vs TV-OUT + ZoomplayerOddelek: Zvok in slika | 904 (849) | stosw |
» | Word je izgubil navpično ravnilo ?Oddelek: Programska oprema | 1589 (1505) | perci |