» »

plavalna očala

plavalna očala

rok6 ::

Torej na kaj je treba biti pozoren pri nakupu, katera priporočate,so vodotesne da/ne?Ali lahko pride par kaplic znotraj očal? Namreč ne prenesem oz. moje oči ne prenesjo gledanja pod vodo. Kako se znebiti rosenja?

Yugos ::

pljuneš not in malo zmešaš z vodo, tako jaz rešim!

mihec87 ::

1.Ne kupovati poceni robe na štantu...

Sam sem kupoval vsako leto očala na raznih štantih pa vedno je nekje curljalo noter(če ne takoj pa s časoma) itd..Potem vmes sem imel neka očala od speedo-tista ki pokrijejo vsako oko posebaj...Pol so se pa doma našla starejša očetova očala za potapljanje ki so pokrila oči+nos edino malo težje so bile saj je bila šipca iz orng stekla-super zadeva za potapljat..

turk1990 ::

Če si kupiš očala, si kupi kašna malo boljša(20 e) in se nebi smela megliti. Za masko pa, ko jo kupiš, jo z užigalnikom požgi po notranji strani(steklu). In potem vsakič preden greš v vodo pljuni in razmaži.

HighBane ::

Mene zanima, če je normalno, da ko imaš očala gor, da ti pritiska tlak na oko, ko si pod vodo. Imam očala za enih 35-40€ (10000sit) iz hervisa izpred par let, pa me zanima, če pri boljših ni tako močno. Ali se je treba samo navadit na to.

JanK ::

Proti rosenju maske dobro deluje zobna pasta. Das jo na prst in drgnes dokler ni steklo "squeaky clean". Potem masko speres, steklo oladis v hladni vodi, pihnes vanjo z notranje strani in tam, kjer se se rosi, ponovno drgnes s pasto in postopek ponavljas dokler se ne neha rositi. V tako preparirano masko potem pljunes, razmazes (vajo imas ze od drgnjenja z zobno pasto) in samo zelo na hitro z vodo splaknes. Tako preparirana maska deluje BP tudi pri 15C (vsaj z mojo slino :)). Za ocala pa bi se upal to narediti samo s steklenimi, ne plasticnimi, da jih zaradi potencialnih abrazivnih delcev v pasti ne popraskas.
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin

IgorGrozni ::

Očala so za plavanje in ne potapljanje. Ker ob potopu ti jih porine v očesne duplje in IMO lahko poškoduješ oči. Pa še zgledal boš kot rakun.

Za potapljanje si kupi masko, kjer lahko z pihanjem v masko kompenziraš pritisk v maski.
Za potapljanje brez stisnjenega zraka, kupi masko z majhnim volumnom (lovsko). Pri majhnih volumnih tako ne porabiš preveč zraka za izenačevanje pritiska. Jaz sem zadovoljen z Cressi ˝Lince˝ modelom.
Lahko pa kupiš tudi navadno prozorno silikonsko masko, ker imaš večje vidno polje. Za navadno in potapljanje z stisnjenim zrakom uporabljam Tehnisub ˝Look˝, kamor lahko vgradiš tudi dioptrijo.

Plavalna očala s katerimi lahko skočiš na glavo, brez da ti jih potegne z glave - Speedo.
Za bolj udobno plavanje pa naj bo material mehek prozorni silikon.

Tanko plast, ki je ostanek proizvodnega procesa(čeprav pri boljših znamkah ti jo odstranijo že v tovarni) res odstraniš z vžigalnikom, a je potrebno le kratkotrajno ožiganje.
Potem pa vsakič, da preprečiš rosenje, preden greš v vodo krepko pljuni na stekla, razmaži( velja tako za masko, kot očala)in speri v vodi.

In to je to. Uživaj.

Lp. Igor

btree ::

moja izkušnja pri plavalnih očalih: večja cena ne pomeni nujno boljša očala, pomembno je, da ti gredo lepo gor (naredi se vakum) in pa da nimajo kakšne trde plastike. Proti rosenju pa pljunek res lepo učinkuje.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Slab vid, očala in stroški

Oddelek: Loža
162510 (1548) MrStein
»

Maska za potapljanje

Oddelek: Šport
317856 (6244) T-Back
»

Korekcijska zaščitna očala

Oddelek: Loža
4513393 (12726) ulemek
»

Potapljanje na 2m

Oddelek: Loža
486769 (5576) JanK
»

kolko SIT (ali $ in €) za počitniško potapljanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
696939 (3408) perci

Več podobnih tem