Forum » Pomoč in nasveti » Redhat 8 in LCD problem
Redhat 8 in LCD problem
seattle ::
Zdravo!
Imam Redhat 8 instaliran na prenosniku. Imam tezave z X-i. Problem je v tem da imam sliko nekako zamazano, malo prestavljeno.
Cip je Ati mobility radeon 7500. Kartico mi zazna brez problema, problem pa je pri zaslonu. Ker ga sam sistem ne zazna, ga nastavim rocno, vendar prav pri vseh nastavitvah problem ostane. Terminalski nacin je ok, serjejo ga samo X-i.
Malo sem brskal po netu in se igral z XF86Config vendar ni bilo nic boljse. Problem so ljudje ze imeli, vendar nisem nasel nobene pametne resitve.
Zato me zanima ce se je ze kdo srecal s tem in kako je stvar reseval?
Hvala!
Imam Redhat 8 instaliran na prenosniku. Imam tezave z X-i. Problem je v tem da imam sliko nekako zamazano, malo prestavljeno.
Cip je Ati mobility radeon 7500. Kartico mi zazna brez problema, problem pa je pri zaslonu. Ker ga sam sistem ne zazna, ga nastavim rocno, vendar prav pri vseh nastavitvah problem ostane. Terminalski nacin je ok, serjejo ga samo X-i.
Malo sem brskal po netu in se igral z XF86Config vendar ni bilo nic boljse. Problem so ljudje ze imeli, vendar nisem nasel nobene pametne resitve.
Zato me zanima ce se je ze kdo srecal s tem in kako je stvar reseval?
Hvala!
Go Sonics!
dr.J ::
Ati ima Linux gonilnike za svoje kartice. Si že poskusil z njimi?
Na voljo je tudi Xfree86 RC4 - mogoče je tvoj čip v tej verziji bolje podprt. Preveri.
Na voljo je tudi Xfree86 RC4 - mogoče je tvoj čip v tej verziji bolje podprt. Preveri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kaj pravite na to konfiguracijo?Oddelek: Kaj kupiti | 1785 (1379) | Loocas |
» | priklop treh monitorjev na ATI vga (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 8473 (7605) | frudi |
» | Težave z novo grafično...?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1276 (893) | Ibn Tahir |
» | X windowsi se ne nalozijo pravilnoOddelek: Operacijski sistemi | 835 (704) | moj_nick |
» | Linux na disketi kot firewall/router (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7341 (5724) | Azrael |