Forum » Pomoč in nasveti » Piskanje in piskanje rac.
Piskanje in piskanje rac.
primozetoo ::
Problem imam sledec:
Imam 2 racunalnika in sicer.
procesor amd xp 2000+
plosca MSI-745 Socket A Ultra SIS745 ddr33 +sb
ram DDR 256mb pc2100
ohisje atx 9r-441 01 Midi Tower
disk maxtor 60giga
--------------------------------------------
procesor amd duron 1200
plosca gigabyte GA-7va kt400 ,8x agp,+sb
ram ddr 256mb pc 2700
ohisje nimam pojma kako je
disk 40giga maxtor
---------------------------------------------
In kupi sem gforca4 mx 440 64mb, in ko ga dam v racunalnik zacne piskati.Najprej en dolg pisk in nato trije kratki.In rac se ne prizge na noben nacin.
Ok, graficno nesem nazaj kjer sem jo kupil im mi rece da graficna ne dela(da je fals)
Nato sem prinesel mojo masino (amd 2000) na servis da mi on vstavi novo graficno not.In se pojavi problem:tista graficna ki je rekel da je fals dela v drugi rac in samo v mojem ne dela.Probal je se druge gforce4 in niti en ne dela!!!!!!!mislim kaj bi blo tukaj narobe?
in amd 1200 ki je cist nov (star 1 teden) pa ima agp 8x tud ne dela.Mislim vse novo pa niti ena nova graficna od g4 ne dela?
A se komu kaj sanja al ja ?znorel bom!!!!!!!!!!
Imam 2 racunalnika in sicer.
procesor amd xp 2000+
plosca MSI-745 Socket A Ultra SIS745 ddr33 +sb
ram DDR 256mb pc2100
ohisje atx 9r-441 01 Midi Tower
disk maxtor 60giga
--------------------------------------------
procesor amd duron 1200
plosca gigabyte GA-7va kt400 ,8x agp,+sb
ram ddr 256mb pc 2700
ohisje nimam pojma kako je
disk 40giga maxtor
---------------------------------------------
In kupi sem gforca4 mx 440 64mb, in ko ga dam v racunalnik zacne piskati.Najprej en dolg pisk in nato trije kratki.In rac se ne prizge na noben nacin.
Ok, graficno nesem nazaj kjer sem jo kupil im mi rece da graficna ne dela(da je fals)
Nato sem prinesel mojo masino (amd 2000) na servis da mi on vstavi novo graficno not.In se pojavi problem:tista graficna ki je rekel da je fals dela v drugi rac in samo v mojem ne dela.Probal je se druge gforce4 in niti en ne dela!!!!!!!mislim kaj bi blo tukaj narobe?
in amd 1200 ki je cist nov (star 1 teden) pa ima agp 8x tud ne dela.Mislim vse novo pa niti ena nova graficna od g4 ne dela?
A se komu kaj sanja al ja ?znorel bom!!!!!!!!!!
nuclear ::
Opisu ti bom svoje izkušnje...
Ko priem domu iz PCX Computers, čist veseu z novo grafično(GFTi4400<-se sm veseu ja vem), začnem odpirat škatlo. Ko vse dam notr in vse lepo zaprem(namest da bi prej pogledu če dela),užgem računalnik! Začne mi piskat tak ko teb mi noče nč naprej... Ampak to zaradi veselega očeta(atija,fotra al pač kar ti je ljubše),ker je bil pametn in reku da grafično morš dobr not potisnat. Odprem škatlo nazaj in vidim, da ko jo je on devu notr da je na eni strani preveč potisnu not(grafično) na drugi strani pa je bla mal ozunih. No pol sm jo pa lepo js popravu, jo poravnal in "vuala" dela!
Sam ka se pa teb dogaja da ti je še na servisu ne znajo dat not, pa še nism slišo...
Ka sam GForce ti nočjo prjet?
Za roman zgoraj bom kandidiral za letošnje podeljevanje Prešernovih nagrad!!!
Ko priem domu iz PCX Computers, čist veseu z novo grafično(GFTi4400<-se sm veseu ja vem), začnem odpirat škatlo. Ko vse dam notr in vse lepo zaprem(namest da bi prej pogledu če dela),užgem računalnik! Začne mi piskat tak ko teb mi noče nč naprej... Ampak to zaradi veselega očeta(atija,fotra al pač kar ti je ljubše),ker je bil pametn in reku da grafično morš dobr not potisnat. Odprem škatlo nazaj in vidim, da ko jo je on devu notr da je na eni strani preveč potisnu not(grafično) na drugi strani pa je bla mal ozunih. No pol sm jo pa lepo js popravu, jo poravnal in "vuala" dela!
Sam ka se pa teb dogaja da ti je še na servisu ne znajo dat not, pa še nism slišo...
Ka sam GForce ti nočjo prjet?
Za roman zgoraj bom kandidiral za letošnje podeljevanje Prešernovih nagrad!!!
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB
Ker gforce 2 64mb dela brez problema,ko pa se da not g4 pa piska ta ti zivc poci
Mislim da na servisu "znajo" vstavit not samo zmeraj isti problem.Piska piska piska,...
Mislim da na servisu "znajo" vstavit not samo zmeraj isti problem.Piska piska piska,...
mare_ ::
Piskanje ti pove, v čem je vzrok težave. Torej, lepo na spletno stran proizvajalca BIOS-a in išči...
p.s.:jaz mam plato asus p4s8x, v navodilih piše: one long beep followed by three short beeps - video card not found or video card memory bad
p.s.:jaz mam plato asus p4s8x, v navodilih piše: one long beep followed by three short beeps - video card not found or video card memory bad
AngelOfDeath ::
en pisk in trije kratki ponavadi pomenijo isto: da nisi grafične v redu not dal :) vun jo vzet pa na novo not dat.
Sm ze probal dat notet 10x graficno, pa jo do konca potisnt pa ni odziva.
Dolg pisk pa trije kratki pomeni da je graficna fuc.
Samo kaj ka na servisu graficna dela na drugem rac.Ko pa vstavimo bilokateri gforce4 mx pa piska- piska,...
Dolg pisk pa trije kratki pomeni da je graficna fuc.
Samo kaj ka na servisu graficna dela na drugem rac.Ko pa vstavimo bilokateri gforce4 mx pa piska- piska,...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vaše računalniške komponente skozi zgodovino? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8326 (5128) | floyd1 |
» | Piskanje in zaudarjanjeOddelek: Strojna oprema | 1485 (1052) | Robocop1 |
» | Nov RacunalnikOddelek: Kaj kupiti | 1885 (1429) | OmegaM |
» | Nov računalnik - nižji/srednji razredOddelek: Kaj kupiti | 2449 (1965) | Mercier |
» | Ocenite konfiguracijoOddelek: Kaj kupiti | 1334 (1058) | smilyxx |