» »

Reševanje neizbrisanih podatkov iz formatiranega USB-ja

Reševanje neizbrisanih podatkov iz formatiranega USB-ja

luksorzi ::

Imam sledeč problem:

Med shranjevanjem svojega dela na usb, se je ta po nesrečnem naklučju premaknil tako, da se je izklopil. Posledica tega je bila taka, da mi v windows vsebine ključa ni hotelo več pokazati, v ubuntu, pa mi ključa sploh ni zaznalo.
Potem pa sem si rekel, da bom ključ formatiral in podatke rešil z namenskim programom. Potegnem si EaseUS Data Recovcery, s katrerim lahko brezplačno rešiš do 1GB podatkov. Program mi najde ogromno datotek, ampak samo tiste, ki sem jih izbrisal. Tistih, ki pa jih nisem izbrisal, ne morem najti. Poskusil sem tudi z DDR Pen Drive Recovery. Rezultat je isti.

Bi mi kdo znal svetovati, kako naj rešim podatke, saj sem imel na ključu shranjenega kar nekaj dela.

Hvala.

Aston_11 ::

Meni kot prvo ne gre skupaj formatiranje in reševanje podatkov. Po moje je prvo pravilo, če želiš karkoli rešiti, da ne formatiraš oz. ne delaš ničesar, kar bi pisalo po mediju.

luksorzi ::

Kolikor vem, formatiranje ne prepisuje podatkov na ključu, ampak samo označi prostor kot prazen. Ali pač?

Čudno mi je tudi to, da mi najde datoteke, ki sem jih pred formatiranjem izbrisal, neizbrisanih pa ne ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pokvarjen USB?

Oddelek: Strojna oprema
242874 (2058) solatko
»

Zaščita USB ključa pred pisanjem

Oddelek: Strojna oprema
133778 (3098) MIHAc27
»