» »

Usb mp3 kluč zaupni podatki

Usb mp3 kluč zaupni podatki

matrix2 ::

Na popolnoma nov usb mp3 ključ sem normalno naložil glasbo ter nekaj zaupnih podatkov, še prej ga formatiratl, že takoj naslednji dan ko sem hotel naložiti še več glasbe pa mi napiše.

˝disk ni formatriran ali ga hočete formatirat˝

Nakar pokusim z da in napiše windowsi ne morej dokončati formatiranje. Glasbo in vse ostalo lahko poslušam na ključu normalno, samo preko pc-ja ni možen nikakršen dostop do teh podatkov. Poskusil sem že z drugim kablom in drugimimi porti pa resertiranje in vse živo pa ne pomaga. Gre se mi za bolj pomembne podatke, ki jih imam na ključu, saj ko vrnem ključ kot reklamacijo nebi bil preveč srečen da mi serviserji čokirajo zelo zaupne podatke:(

Kakšna je rešitev da pobrišem, saj te zaupne podatke, ostalo mi ni važno?

tsatthoggua ::

Poskusi takole.. ko ti ponudi za formatirat zapri vse programe tako da ti ostane le tisto okno od formata in šele nato pritisni start.

McNato ::

Če so tvoji zaupni podatki tako pomembni boš pač kupil nov ključek. Ali si ustavil napravo (v trayu) preden so jo izklopil iz USBja?

matrix2 ::

tudi to sem poskusil:\

Glasbo normalno predvaja tudi v vsamem kljucu lahko normalno dostopam do map, tudi ko ga priključim na PC mi ga normalno zazna, vendar ko pa hočem vpogled pa kot da je prazen in zahteva nekakšno formatiranje?? Tudi v samem kljucu kaze kot da je polno zaseden in je ostalo le še 2mb prostora:\

Kako bi lahko flash-al zadevo, ker mislim da je softwar zelo nestabilen in hroščat, saj se zelo zatika in včasih tudi frizne, ter se ponovno zaganja.

Pyr0Beast ::

Če nucaš dobiti dol podatke uporabi Get data back, če hočeš lepo formatirati, pa pojdi v safe mode v dos in napiši format x: ,kjer je x tista črka ključa.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

amigo_no1 ::

Kateri model ključa ?

matrix2 ::

Vse lepo in prav ampak ne morem preko PC-ja dostopati do ključa. Če hočem foramtirati mi napiše da je privzeta dodeljena velikost 2mb v bistvu pa je ključ 1Gb. Le kam je izginilo ostalih 998mb:O

Ko sem prvič formatiral ni bilo problem, ko pa sem hotel naložit glasbo hoče nekakšno formatiranje, ko nadaljujem pa mi javi, da winsi ne morejo dokoncati formatiranja, kot da softwar od ključa ne javljal pravih podatkov ali pa je šel spominski modul rakom žvižgat:(

zcetrt ::

Kateri ključ je to? Moj ima funkcijo nekaj v stilu recovery device. Ko vtikaš v usb, držiš pritisnjeno tipko play in driverji poskrbijo, da se ključek prebudi od mrtvih. Potem sformatiraš (podatki so izgubljeni) in vse skupaj dela naprej normalno.

Osrčje je STMP (sigmatel čip), ki jih imajo tudi creativi dandanes (nekateri). Poišči torej driverje na netu oz če so le-ti že naloženi, poizkusi s firmware upgradom ali z zgoraj opisanim postopkom.
4.

matrix2 ::

nekaj sem že googlal, vendar je ključ neke no name znamke, na škatli piše samo USB-MP3 AS-602... Le kdo bi vedel kje iskat firmwar:\

Sem poskusil tudi to z tipko in ne reagira, še vedno piše le 2mb. Kje najdit firmwar, kot sem opazil, pa je softwar pri vseh podoben v tem cenovnem razredu.

zcetrt ::

Poglej, kaj ti napiše v device managerju, ko vtakneš notri svoj mp3 player. Če STMP nekaj, potem googlaj še naprej. A zraven pa nisi ničesar dobil? Nobenih gonilnikov?

Tudi jaz sem imel noname predvajalnik, pa sem našel neko avstralsko stran, kjer so mu rekli kar Fred in kjer je bil podan link na driverje in pa tema Disaster recovery. Iskal sem pa s pomočjo chipseta. (STMP350 ali nekaj takega...)

p.s.: Pa misliš, da bodo obujali te tvoje zaupne podatke? Če ne gre za načrte napadov prleške celice Al Kaide se najbrž nimaš kaj dosti za sekirati, saj ne vem, če je to v njihovem interesu... Ali pač.
4.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zcetrt ()

poweroff ::

Poiskusi zagnati kakšen live linux CD in tako dobiti podatke.
sudo poweroff

Samson ::

Nekateri kljucki in mp3 playerji imajo en micen gumbek proti pisanju...Precekiri da se ni kje skril in si po pomoti "zaklenu" kljucek...
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

matrix2 ::

šala mala:)

Dobil drugi ključ istega proizvajalca višjega cenovnega razreda in zgodba se je ponovila, naložil glasbo in sedaj ko hočem dodati še več glasbe napiše da moram formatirati. Sem pa opazil da ko je zahtevalo formatiranje prvič mi je dodelilo FAT32, sedaj pa v meniju za foermatiranje avtomatcko dodeljeno FAT številke 32 ni poleg, ter v okencu zgoraj kapaciteta 2mb ista zgodba kot prvič:D

Pa saj to ni res, imel že dva ključa pa z nobenim nikoli težav, v čem je sploh finta??? Ta ima celo tipko reset, vendar badava!!

zcetrt ::

Na ključih je ponavadi FAT16!!! Ponavadi. Vsaj pri meni. Čudno, da ti sploh ponudi formatirati v FAT32.
4.

matrix2 ::

hmmm, tukaj sem ga torej polomil FAT...

Nekako mi je uspelo povrniti 448Mb z orodji, ki so poleg na original CD-ju vsi programi tipa MFormat, USB SFT, USB tools... niso bili v nobeno pomoč. Ima mogoče od vas kdo idejo z kaksnim orodjem povrniti še ostalih 552mb??

amigo_no1 ::

Še enkrat formatiraj v FAT32 (full format)

matrix2 ::

:D

Ne se hecat a misliš resno?? Saj sem že sedaj komaj kaj dobil 448mb podatkov nazaj, ker sem formatiral z FAT32:\

amigo_no1 ::

Jaz imam en prestigov usb ključ (model PUSB20MFD1024LG ; 1GB), najprej sem ga formatiral v ntfs, potem pa v fat32 (ker win9x sistemi ne berejo ntfs) in dela brezhibno v vseh datotečnih sistemih.

Bi rekel da se ključ počasi poslavlja.

Priklopi usb ključ ,na to uporabi usbview
http://www.microsoft.com/whdc/device/st...

Tudi Winhex ti lahko pomaga.

matrix2 ::

poskusil oba programa prvi kot sem opazi je bolj diagnostika polna enic in ničelj, za kar nimam pojma kaj bi naj pomenilo.

Drugi pa je še bolj komopleksen in zopet za sto listov ničelj in enic, kar mi ni bilo nič jasno kako bi se naj znašel in opovrnil nazaj 1Gb prostora:)

Ključ se nikor ne poslavlja, saj imam že na razpolago 500mb, pa tudi nov je popolnoma in ista zgodba je bila pri prvem le pravi program moram najti da ga formatiram in povrnem memorijo v prvotno stanje ali ga nekako resetiram...

Lahko pa bi mogoče pomagalo flash-anje??

zcetrt ::

Google pravi na "mp3 player fat32" tole.Saj verjetno si že sam našel.

Čudno se mi pa zdi, da program sploh omogoči tako krucialno formatiranje. Sporoči, ko ti kaj uspe:\
4.

matrix2 ::

reklamiral in dobil novega:)

Sedaj ne vem ali naj prej formatiram ali naj raje kar naložim glasbo brez formatiranja in sicer v FAT16. Ke namreč nekaj demo glasbe je že gor tako da po mojem ključa ne bo potrebno formatirat??

zcetrt ::

Ne formatirati;)
4.

StajercSSS ::

Drugič kupi kako boljšo znamko. ;)
Voziš se v formuli, pred tabo je podmornica, za tabo pa vesoljska ladja.
Kako se rešiš iz te situacije?
Rečeš ciganu naj ustavi vrtiljak.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Format usb ključka

Oddelek: Pomoč in nasveti
253899 (1808) Skylord
»

kopiranje na usb ključ

Oddelek: Pomoč in nasveti
168411 (8136) hojnikb
»

Usb ključ ne predvaja določenih formatov

Oddelek: Strojna oprema
1611602 (9507) Toros
»

Velikost USB ključa je manjša kakor oglašujejo

Oddelek: Pomoč in nasveti
253175 (2376) CaqKa
»

USB ključ ... ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
82057 (1761) bojchi74

Več podobnih tem