Forum » Loža » Problem (z uplinjačem/fergazerjem)
Problem (z uplinjačem/fergazerjem)
klemzy113 ::
Živjo!
Imam Tomos Automatic-a A3 MS. Zadnji dve leti je preživel v kleti, sedaj pa sem se odločil, da ga popravim, saj ni deloval. Ker imamo doma 3 primerne uplinjače za tega Tomosa (noben popoln), sem jih malo skombiniral in dal gor novega (drugo sem vse preveril, vžgal je po nekem času, a ni dobil bencina). Sedaj vžge normalno, za recimo pol minute, nato pa ugasne. Če naviješ gas do konca ugasne takoj. Torej še vedno ne dobi dovolj bencina. Kaj bi bilo lahko narobe? Fergazer ima vse original dele, diza je v redu, pipca za bencin je v redu... Bi bil lahko kriv plovček, če slučajno ni čisto na pravem mestu na tisti igli/osi?
Hvala za odgovore in lp
Imam Tomos Automatic-a A3 MS. Zadnji dve leti je preživel v kleti, sedaj pa sem se odločil, da ga popravim, saj ni deloval. Ker imamo doma 3 primerne uplinjače za tega Tomosa (noben popoln), sem jih malo skombiniral in dal gor novega (drugo sem vse preveril, vžgal je po nekem času, a ni dobil bencina). Sedaj vžge normalno, za recimo pol minute, nato pa ugasne. Če naviješ gas do konca ugasne takoj. Torej še vedno ne dobi dovolj bencina. Kaj bi bilo lahko narobe? Fergazer ima vse original dele, diza je v redu, pipca za bencin je v redu... Bi bil lahko kriv plovček, če slučajno ni čisto na pravem mestu na tisti igli/osi?
Hvala za odgovore in lp
Janac ::
si menjal svecka? lahko da ne dobi iskre ali ap je presvoh, siccer ti vzge ampak ajz bi najprejt o rpobo
amigo_no1 ::
Kompresor, spihaj uplinjač skozi vse šobe.
Ne uporabljaj raznih žičk.
Ko ckrne, zapri pipico za gorivo, razdri uplinjač in preveri če je notri kaj bencina (v spodnjem delu, kjer je tudi plovec in igla).
Filter za zrak si dal gor ? Mogoče je zabasan ?
Ne uporabljaj raznih žičk.
Če naviješ gas do konca ugasne takoj. Torej še vedno ne dobi dovolj bencina.
Ko ckrne, zapri pipico za gorivo, razdri uplinjač in preveri če je notri kaj bencina (v spodnjem delu, kjer je tudi plovec in igla).
Filter za zrak si dal gor ? Mogoče je zabasan ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
odstrani filter mogoce ga kaj zadusi ce je pregost
Mislim da sicer ne bi smel, ker je sčiščen u nulo, ampak bom probal.
Kaj bi še lahko bilo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemzy113 ()
amigo_no1 ::
Je tak notri ?
Kako imaš nastavljen vijak za prosti tek ? Si kaj spreminjal položaj igle (ponavadi je možnih več pozicij višine) ?
Kako imaš nastavljen vijak za prosti tek ? Si kaj spreminjal položaj igle (ponavadi je možnih več pozicij višine) ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: amigo_no1 ()
Je tak notri ?
Si kaj spreminjal položaj igle (ponavadi je možnih več pozicij višine) ?
Ne ni tak. Encarwi 88A85/103 je. Nisem nič spreminjal ampak plovec je že star in je možno da se je kaj premaknilo... To bom prvo probal ju3.
a mas sploh odprto pipco na cevi? lloll
Tok neumen pa spet nisem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: klemzy113 ()
a je cilinder kej poskodovan?
ko bi morlo delat ampak ne, je pomemben vsak detajl.
ko bi morlo delat ampak ne, je pomemben vsak detajl.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
Si probal s štarter šprejem?
iskra mora bit takrat ko je bat navrhu da se mešanca takrat užge in potisne bat dol. Vendar če ni dost močna iskra motor nebo užgau. 1. moraš naštelat da bo močna iskra
Kaj pa če se je batzajla strgala?
iskra mora bit takrat ko je bat navrhu da se mešanca takrat užge in potisne bat dol. Vendar če ni dost močna iskra motor nebo užgau. 1. moraš naštelat da bo močna iskra
Kaj pa če se je batzajla strgala?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Janac ()
sam pac ne bos nic naredil ker nimas osnovnega znanja.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: klemzy113 ()
4ever ::
Pozdravljeni!
Imam motor Tomos Avtomatik a3 ML.Že več kot pol leta nisem vžgal. Ko mi je včeraj končno vžgal, je v prostem teku kar sam pospeševal skoraj do konca. Ko sem se šel vozit, mi je po cca. 700m začel zacukavati in nato ni več vžgal. Po pol ure(ko se je ohladil) je ponovno vžgal vendar se spet po cca. 700m ugasnil. Kaj bi bilo lahko narobe? Hvala.
Imam motor Tomos Avtomatik a3 ML.Že več kot pol leta nisem vžgal. Ko mi je včeraj končno vžgal, je v prostem teku kar sam pospeševal skoraj do konca. Ko sem se šel vozit, mi je po cca. 700m začel zacukavati in nato ni več vžgal. Po pol ure(ko se je ohladil) je ponovno vžgal vendar se spet po cca. 700m ugasnil. Kaj bi bilo lahko narobe? Hvala.
AC_DC ::
Uplinjač/igla v njem verjetno.
Podri in poglej.
Če se ne spoznaš, pelji nekomu, ki se.
Podri in poglej.
Če se ne spoznaš, pelji nekomu, ki se.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: AC_DC ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tomos apn 6Oddelek: Na cesti | 4209 (846) | oo7 |
» | Tomos ne vžge (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23354 (3897) | hojnikb |
» | APN 6 noče vžgati (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 17703 (8111) | koyotee |
» | Moj Tomos apn 6 s noče vžgatiOddelek: Na cesti | 4336 (2801) | BRBR |
» | Tomos m14 ne dela... prosim za pomočOddelek: Na cesti | 4022 (3746) | Hayabusa |