» »

Vaje za zapestje

Vaje za zapestje

Dajarra ::

Lp.

Imam ene težave z zapestjem in bi ga moral malo ojačat. Kakor sem slišal je najbolje kupiti tisti krog za stiskat. Pozna kdo kakšne vaje je potem dobro delat oziroma v kakšnih zaporedjih in kolikokrat na dan?

Hvala

GoodSatanist ::

Mislim, da se dobijo neke kovinske kitajske kroglice (ne japonske, tiste so za v pizdo), ki jih s prsti kotališ po dlani in potem še fino cinglajo zraven. Mogoče pomaga kaj tudi za zapestje.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

martincek1 ::

Zlom?

subby ::

Dajarra ::

@martincheq
Verjetno sem imel malo nategnjeno ali kaj..Ortoped je rekel, da ni nič hujšega ampak da moram okrepit zapestje.

PARTyZAN ::

Powerball bo še najboljša izbira.

martincek1 ::

Če finance niso problem verjetno kar skupek recimo Powerballa, gumijastega kroga in recimo nekaj sklec na pesteh. Ena stvar zna biti premalo za dobro učvrstitev. :) Pa ne pozabi druge roke!

gendale ::

seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

Invictus ::

Plavanje ...

Boš popravil še kaj drugega ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

z3ro ::

Ko sem imel zlomljeno kost v zapestju in sem hodil na terapije sem delal veliko vaj v vodi. Vendar je gospa tam vedno dala v vodo neko sredstvo, ki nevem kaj je:) Baje da vaje v vodi najbolj pomagajo. Potem pa sem na suhem stiskal kljukice za perilo, že prej omenjene obroče in podobno. Obroč sem si kasneje tudi sam kupil, sam mislim, da obroč deluje bolj na mišice nad zapestjem. Za zapestje je najbolj pomagalo, ko me je terapevtka "prijela" za roko, jaz pa sem jo moral v zapestju premikati (in premagovati njeno silo).

BlazP ::

Še en glas za Powerball.

norcuron ::

Se strinjam z vsemi, ki ste omenili Powerball.

Najlepša stvar je, da si sam prilagajaš s kakšno silo boš delal, kot bi počasi nalagal uteži proti večji kilaži.
Great are mysteries of the mind ... or not?

bajsibajsi ::

Obroc ni ravno za zapestje, saj najbolj deluje na misicno vez v pesti/roki sami. Na fitnesu imas lahko za to masino, ampak preprosto vajo lahko delas tudi doma; in to celo sede. Vsedes se na stol, roko obrnes da gleda dlan navzgor in jo od komolca do zapestja enostavno naslonis/polozis na svojo nogo. Nato enostavno premikas dlag gor in dol. Roka naj bo fiksirano na nogo miruje, premika se le od zapestja naprej. Podobno kot bi dajal in spuscal gas na motorju, le da v obrnjeni smeri. Cutil bos kako ti napenja vse od komolca do zapestja na notranji strani roke. Za vecji upor lahko v roko nekaj primes. Za zacetek ne priporocam vec kot cca. 2 kili. Kasneje pa 10, 15... pac odvisno kaksen je tvoj namen. :)

blackbfm ::

Jah glede powerballa...nevem, je taka zanimiva stvarca, ampak pri meni je bil problem v tem ker si mi malo potijo roke, pa nimam ravno ogromne dlani, tako da je zelo težko in neprijetno držat tisto plastiko na malo višjih obratih...powerball je super pripomoček na papirju, v praksi pa precej manj. Svojega sem se hitro naveličal pa sem ga zdilal kolegu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

zee ::

Jaz moj powerball uporabljam skupaj z rokavicami za fitness. Super zadeva ... edino zapestji me po uporabi malenkost bolita (vec poskodb zapestja v mlajsih letih, ena pred dvema mesecema).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Pithlit ::

blackbfm je izjavil:

Jah glede powerballa...nevem, je taka zanimiva stvarca, ampak pri meni je bil problem v tem ker si mi malo potijo roke, pa nimam ravno ogromne dlani, tako da je zelo težko in neprijetno držat tisto plastiko na malo višjih obratih.

Magnezij!
Life is as complicated as we make it...

MTB ::

Ko sem imel zlomljeno navikularko (kost v zapestju), sem delal vaje z gumijasto mrežo. Porineš prste skozi, potem pa vrtiš v levo in desno.
In pa gumijasti obroček, o katerem je zgoraj že nekaj napisanega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Powerball (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17022130 (4731) hunter01
»

Bolecina v zapestju

Oddelek: Loža
2813082 (12390) Rippy
»

Power Ball

Oddelek: Kaj kupiti
61703 (1520) KruceFix
»

Ergo podloge za miške in tipkovnice

Oddelek: Kaj kupiti
71193 (1022) Kekec
»

Powerball

Oddelek: Loža
51651 (1584) barracuda

Več podobnih tem