» »

Težave s prenosnikom HP PAVILION DV5 (ekran)

Težave s prenosnikom HP PAVILION DV5 (ekran)

Kristina_M ::

Lep pozdrav.
Imam težavo s prenosnikom znamke HP PAVILION DV5. Pred nekaj dnevi so se mi med uporabo kar naenkrat prikazale črte, podobno kot pri razlitju, ekran je zamrznil. Ko sem ga še enkrat prižgala se to ni več pojavilo ... do danes. Računalnik lahko uporabljam le 10 minut, nato se prikažejo črte in ekran zamrzne. Zanima me kaj bi lahko bilo to in če je možno popraviti brez servisa?

Hvala za odgovor.
LP Kristina

Assass1n ::

Najvrjetneje se ti pregreva, neke serije HP prenosnikov imajo to slabo porihtano in se nabere prah in umazanija pa se toplota ne odvaja dovolj dobro.
Brez servisa se da vse rešit, le koliko si vešča odpiranja prenosnika. Potem spihaš prah in za ziher še na novo namažeš z termalno pasto cpu in gpu. Nekateri modeli imajo tudi neko napako da se gpu ne dotika hladilnika in zato crkuje, vmes je najbolje dati bakreno ploščico da se naredi stik.
Raje ga ne uporabljaj brez da se spuca da ne narediš še večje skode, vsa navodila ti bo podal stric google.
Lahko je tudi kakšen kabel bolj nakonc in prekine, to lahko poskusis da priklopiš kaksen film ter narahlo zapiraš in odpiras laptop. Ali pa kaj čisto tretjega :)
PS:

Just wanted to add that, like KK1L, screen flickering issues on my DV5 originated from a worn display cable. Replacing the cable resolved the issue. It is important to note that the cable was not visibly worn initially but upon exposing the wires they were clearly severed in some parts.

I believe this will be a recurring issue that is related to the design of the laptop but would like to spread the word regarding this fault before people start paying technicians large sums of money to replace LCDs that are perfectly functional.

(Cable was purchased from EBay Hong Kong, shipped to Australia for a total of around AUD$30).
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Assass1n ()

Kristina_M ::

Najprej lepa hvala za odgovor. :) No s pregrevanjem je pa tako..ZELO se pregreva, lani so mi ga spihali pa je še zmeraj enako, čeprav se trudim, da ne bi zakrivala spodnjega dela. Najprej sem mislila, da je problem v prahu, ampak tudi brez njega je enako, tako, da bo držalo, da se nekateri modeli bolj hitro pregrevajo kot drugi. Sama se sicer ne bom lotevala tega, kar ste napisali, ker ga nočem še bolj uničiti zaradi mojega nepoznavanja tehničnih stvari, bom pa prepustila komu, ki bo to bolj vedel. Upam, da uspe. :)

Kristina_M ::

živjo, spet jaz. Glede računalnika..dala sem ga v popravilo in so ga spihali (praha ni bilo skoraj nič), namazali s kremo in probali delovanje še s hladilnikom. Računalnik je delal okoli 40 minut, računalničar pa je rekel, da se mi segreje na zelo visoko temperaturo in namesto, da bi se ugasnil, dela normalno še naprej. Prav tako je naložil program kjer se kontrolira temperatura, včeraj sem sprobala in gibala se je okoli 65 stopinj, po 40 minutah pa je ekran postal rdeč. Zanima me kaj zdaj..je sploh vredno? Naj se odpre še ekran?
Lep večer želim.

kuglvinkl ::

Hm, lahko da ti kej laufa, pa zabije procesor... In ga seveda matraš.

Račuinalniki so ob povrpečni uporabi skoraj neobremenjeni.

Kristina_M ::

Ne vem kaj bi bilo lahko..mogoče je pa to napaka nasploh pri tej seriji računalnikov, pregreva se zelo, ampak to že od nekdaj..

kuglvinkl ::

OK, hotu sem reč, da je možno, da ti kakšen proces zabije provesor na 100%, se tem se segreje in ga venti ne dohajajo. Se splača preverit v Task Managerju.

SLO_Matej ::

Kristina_M je izjavil:

Ne vem kaj bi bilo lahko..mogoče je pa to napaka nasploh pri tej seriji računalnikov, pregreva se zelo, ampak to že od nekdaj..

Tako pač je pri HP-ju, kot praviš, da se že stalno pregreva. Kaj češ. Imaš vsaj hladilno ploščo?

Kristina_M ::

Ne nimam, ker mi do tega meseca ni tako močno pregreval, enkrat sem ga imela prislonjenega na nogo in sem že opečena. Da bi ga pa sedaj kupovala se mi ne zdi smiselno, ker kakor sem napisala, kljub temu, da so ga na popravilu dali na hladilno ploščo se je še zmeraj pregreval, mogoče za par stopinj manj ampak delal je pa vseeno le 40 minut.

jukoz ::

Hej!

Mam (mogoče) podoben problem z istim modelom prenosnika (amd/ati kombinacija).
Kakorkoli: ko se je zelo segrel (ob gledanju youtube-a) je nehal delat ventilator(!). Ko se je shladil je začel spet delat. Problem je so bli ležaji v ventilatorju, saj se je težko vrtel tut če si ga na roke obrnu.
Ok, zamenjam ventilator, zdej se pa ne vžge več. Bolj specifično, včasih štarta normalno, včasih se pa po 2 do 5 sekundah ugasne.
Ma kdo kaj pojma kaj bi to blo. Nič ne piskne...
Youtube je poln tega, eni so samo mašino prešravfali še enkrat (torej nek stik nekje), eni pravjo da so zamenal bios baterijo...

Ma kdo kako idejo?

Assass1n ::

HP Pavilion DV5 temperatures

Tested with: EVEREST, HWMonitor.
Temperatures in celsius degrees: (IDLE)
CPU: 52-55 (Core 1: 60, Core 2: 61)
GPU: 46
HDD: 32.
Temperatures in celsius degrees: (LOAD)
CPU: 69-72
GPU: 50-60
HDD: 36.
Temperatures in celsius degrees: (HD Movies content)
CPU: 88
Temperatures in celsius degrees: (3D GAMING)
CPU : 80-85-88-90-... (overheats)
GPU: 68-75
HDD: 37-38

Nekaj je narobe, si ziher da ti je dobro prepucal, prvo menjaj hladilni sistem z rabljenim, ali ne dela ventilator, lahko je kaj narobe z heatpipe sistemom, komu neha delat na lepem, menjaš pa dela dobro.
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

jukoz ::

Za anale zgodovine:
Pomagalo je gretje GPU.
Predvidevam da je grafična odstopila zaradi nedelovanja ventilatorja. Ko sem mašino razdrl je nehala delat, z gretjem sem jo spravil nazaj v življenje.
Zdej mam pa naslednji problem:

Na VGA izhodu je slika ok, na prenosnikovem LCDju pa slika "bezlja": pojavljajo se vertikalne črte in občasno skače sem in tja. Glede na zapisen po internetu naj bi bil to kabel, ampak glede na testiranja ne kaže na to.

Je mel kdo že kaj podobnega?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

prenosnik za igre do 1200E

Oddelek: Kaj kupiti
337227 (6599) hojnikb
»

računalnik šteka kljub nizki porabi cpu in ram

Oddelek: Pomoč in nasveti
6951 (815) ST-777
»

Je to normalo? Problem ventilator. (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
8912792 (11322) imagodei
»

Pregrevanje grafične kartice Nvidia GeForce GTX 280

Oddelek: Pomoč in nasveti
131355 (1187) Athellion
»

Asus P5K ali ASUS P5K Deluxe

Oddelek: Kaj kupiti
111398 (1027) Tomson

Več podobnih tem