» »

Kombiniran hladilnik - slabo hladi zgornji del (dvojni kompresor)

Kombiniran hladilnik - slabo hladi zgornji del (dvojni kompresor)

Runnagain ::

Imam hladilnik Gorenje, kombiniran (zgoraj hladilnik, spodaj zamrzovalni del). Hladilnik ima dva kompresorja, tako da lahko neodvidno ugasnem enega ali drugega.
Sedaj se mi je pričelo dogajati, da zgornji del ne more več pohladiti na nastavljene 4 stopinje, ampak se bolj ali manj temperatura giblje na 6 stopinjah. Včeraj sem očistil hladilna rebra zadaj, a ni razlike. Ko sem tipal zadnja lonca, sta oba vroča, kar pomeni, da dejansko nekaj deluje.
Se je kdo spopadal s podobno težavo, očitno obadva kompresorja delujeta. Je možno, da je ušel plin iz enega sistema ali pa se to pri hladilnikih ne dogaja?
Hladilnik je star 7 let.

Hvala za pomoč in LP, runnagain!!

Runnagain ::

Pri hladilniku sem odprl elektroniko, elektronika je bila ok. Do senzorjev ne moreš, oz. vsaj jaz nisem razdiral vsega, tako da to bi lahko bilo okvarjeno, a glede na to, da so to verjetno le temperaturni upori, se nima kaj dosti popravit.

Kar se je dejansko okvarilo? Poklical sem serviserja, ki je ponovno napolnil plin v sistem. Kompresor je bil dober (sicer zelo vroč od neprestanega delovanja - znak, da je plin ušel iz sistema). Polnjenje plina stane 80€ plus delo (okrog 40).
Plin je bil ponovno napolnjen, zaenkrat hladilnik hladi, kot je to potrebno.
Glede na pogovor, zakaj je do tega prišlo, je serviser rekel, da do uhajanja plina lahko pride zaradi daljšega odklopa elektrike, ker v tem času pade pritisk plina v sistemu in se v bakrenih cevkah lahko pojavijo mikropore, kjer potem plin počasi uide. Ni pa izključeno, da moj sistem pri hladilniku pušča in bo plin ponovno uhajal...takrat mi verjetno ne preostane drugega kot zamenjava hladilnika, kajti dvomim, da bi se splačalo menjat komplet plinsko napeljavo.

Upam da info pride komu prav.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Klima slabo hladi v avtu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6310864 (4401) FoxKnox
»

Toplotna Črpalka Sanitarna Voda

Oddelek: Loža
163581 (3217) fikus_
»

Pokvaril sem hladilnik. :)

Oddelek: Loža
3613604 (11840) francek1
»

LittleDevil's PhaseChange (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
27623013 (13886) LittleDevil
»

Računalnik v kuhinskem hladilniku!

Oddelek: Strojna oprema
152042 (1676) morphling1

Več podobnih tem