» »

Nakup voka

Nakup voka

«
1
2 3

echo ::

Bolj kot se začenja sezona sveže domače zelenjave, bolj si želim pravega voka, s katerim bi hitro in okusno pripravil dober obrok.
Na slovenskih straneh in trgovinah najdem samo debele težke ponve, premazane z raznimi premazi in kaj jaz vem čem še. Pa še drage so.
Ko pogledam na nemškem ebayu, hitro najdem všečne izdelke - tanke, globoke, okrogle voke iz "carbon steel" s pravokotno ročko(recimo http://www.ebay.de/itm/WOK-PFANNE-CHINA... )
Pa še drag ni.
Probleme mi dela dostava, saj nikjer nič ne piše za Slovenijo.
Kje lahko to pogledam? Morem težit preko emaila? Plačat znam.
Kako sploh poteka nakup preko ebaya? Enkrat sem že ponesreči naročil paket, ko sem hotel pogledati stroške dostave. Ni mi do tega, da bom zanjo zapravil toliko kot za izdelek, ki si ga želim...
Ima mogoče kdo kakšno idejo? Konkretne imam najraje.

Za gorilnik nameravam zaenkrat uporabit kar okrogel plinski gorilnik direktno za na plinsko bombo. Obstaja kakšen dober nastavek ali podoben prenosen gorilnik z bolj fokusiranim ognjem, ki mi ne bi grel stranic, pač pa sredino posode?
Hvala.

RejZoR ::

Vok kjer se ne grejejo stranice posode ni vok. To je vsa fora voka, da se greje cela površina, ko premikaš not hrano, da se neglede na pozicijo v posodi vedno peče. Tud vedi, da je večina stvari v voku narejena zelo hitro, s predpostavko, da je ogenj res močen. Poišči kakšne videote pravih kitajskih vok majstrov pa boš videl kaj mislim.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

echo ::

Glavnina vročine je pri voku v središču, seveda se grejejo tudi stranice, vendar manj. To se izkorišča ko mešaš več jedi z različnimi "temperaturami zahrustanja", tako da te meso počaka tisti dve minuti, ko v sredini pečeš zelenjavo.
Nisem čisto nov v tem.

Na navadnem plinskem gorilniku ti plin najprej segreje zunanji rob dna, ki potem segreva središče in stranice. Menda mi ni treba poudarjati, da sta tadva manj vroča od dela, ki je čisto nad plamenom. Plin večino svoje toplote odda neposredno s plamenom, izven plamena gre bolj malo toplote.

Pa kot da je važno - linke bi :)

bajsibajsi ::

Vok je lahko precej debel in tezak. Sam imam pravega iz Tajvana in tehta ene 2 kili (od oka).

echo ::

Pri težkih vokih je poštnina večja :D

bajsibajsi ::

Ja ampak mora biti iz litega(?) zeleza, da se lahko zge do konca. Brez kakih premazov, ki se potem z leti luscijo oz. krusijo stran. Moj ima super opcijo, da gre lahko rocaj stran. Tako bi ga lahko vrgel direkt na ogenj ali zerjavico; v kolikor bi pac imel pripravno ognjisce. Kontaktiraj firmo Emo iz Maribora. Pred nekaj leti so imeli kvaliteten vok.

Zgodovina sprememb…

echo ::

Mislim, da ravno liti ne smejo biti za te tanke hitre visokotemperaturne voke brez premazov.

Litoželezni so fajn zarad akumulacije toplote, so pa dokaj nerodni in jih je treba prvo "nafilat".

http://www.bizi.si/EMO-ADILJE-KONDELI-S...

Si tole mislu? Ne najdem emaila, spodi piše "Poslovni subjekt ne posluje"... Težka bo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: echo ()

bajsibajsi ::

En nasvet. Ne kupuj popolnoma zaobljenega voka. To vidimo na televiziji pri Azijcih. Za nase razmere pa ni primeren, ker nimamo primerno oblikovanih mrez na nasih plinskih stedilnikih. Kupi takega, ki ima cca. 1-2 cm naravnost odrezan poden. Tako da ima spodaj ravno v premeru kakih 15 cm.

edit/
Ne spomnim se tocnega imena firme, le da je iz Maribora in Emo.

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Ravno dno, a ni po vseen če kupiš obično ponev z višjim robom lol? Sej imaš vse od litih pa do stainless...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bajsibajsi ::

Ni vseeno. V ponvi ne bos nikoli tako "zgal". Tisto je se vedno pravi vok in ni podobno ponvi. Le spodaj ima malenkost kroga pobranega z ravno povrsino. Bom fotkal mojega, pa uploadal...

dolenc ::

Plehnatga, tazga kot si ga prilepil iz ebaya dobiš v eni kitajski štacuni v lj, cena je okol 15eur, maš dve varjante, z zvitim dnom, ki ga moraš skos v roki držat in metat hrano in takega z ravnim, ki ga lahk tudi odložiš. Je fejst zadeva, sam prav ga moraš pripravit na začetku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dolenc ()

echo ::

Seveda ni vseeno, razlika je blazno velika, kako tega ne veš? :D
Okroglo dno me ne moti, ker bi ga uporabljal na zunanjem plinskem gorilniku s tremi nogami kot je ta


Ok, recimo da hočem nabavit zgornji vok za 16€ z eBaya. Kakšen je protokol? Kolikšna je poštnina v slovenijo?

bajsibajsi ::

dolenc je izjavil:

ki ga moraš skos v roki držat in metat hrano in takega z ravnim, ki ga lahk tudi odložiš. Je fejst zadeva, sam prav ga moraš pripravit na začetku.


Evo, tocno to. Ne vzeti povsem zvitega resno. Ne mores ga spustiti z rok, ampak to ni glavni problem (pac buildas biceps zraven). Bolj je stvar, da ne pride zraven dovolj toplote, ker imamo krajse plamene in zascitene z mrezo ali ploscico.

btw, sem nasel, tole je firma http://www.emo-ett.si/index_slo.php

RejZoR ::

bajsibajsi je izjavil:

Ni vseeno. V ponvi ne bos nikoli tako "zgal". Tisto je se vedno pravi vok in ni podobno ponvi. Le spodaj ima malenkost kroga pobranega z ravno povrsino. Bom fotkal mojega, pa uploadal...


Vok z ravnim dnom ni nikoli pravi vok...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

bajsibajsi ::

RejZoR je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Ni vseeno. V ponvi ne bos nikoli tako "zgal". Tisto je se vedno pravi vok in ni podobno ponvi. Le spodaj ima malenkost kroga pobranega z ravno povrsino. Bom fotkal mojega, pa uploadal...


Vok z ravnim dnom ni nikoli pravi vok...


Sploh ni res. Prijateljica Filipinka/Japonka (sicer ziveca na FL) uporablja vecino same ravne, pa je solastnica tepanyaki steak house. Nikjer ne pise, da mora wok nujno imeti povsem zaobljeno dno lol. To samo prevec TV gledas. :P

Zgodovina sprememb…

dzinks63 ::

Tisti gorilec zgoraj je kar primeren za vok, drugače pa pod vok spada marsikaj, od visokih ponv do gusnatih loncev, vendar tisti pravi je edino kitajski, kuha se expresno, par minut za posamezno jed. Kot rečeno, čez prave kitajske mojstre jih ni:

echo ::

Načeloma me ne zanima ravnina dna, verjamem pa, da zaobljeni lepše razporedi snop plamena kot ravni, ki pa lepše paše na naše štedilnike. Ker ga na indukcijo ne bom priklapljal, mi bo zaobljeni popolnoma odgovarjal.

Sedaj sem našel nekaj dobrih slovenskih primerkov.
http://www.emo-ett.si/i_bio_linija.php (slika je na pdf katalogu)
http://www.kitajski-vrt.si/category_uti...

Trenutno pišem email z mojimi vprašanji kitajskemu vrtu, bom poročal odgovor.
"Tr00 w0k" me ne zanima, raje vidim "g00d f00d" za čim manj stroškov :)

RejZoR ::

bajsibajsi je izjavil:

RejZoR je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Ni vseeno. V ponvi ne bos nikoli tako "zgal". Tisto je se vedno pravi vok in ni podobno ponvi. Le spodaj ima malenkost kroga pobranega z ravno povrsino. Bom fotkal mojega, pa uploadal...


Vok z ravnim dnom ni nikoli pravi vok...


Sploh ni res. Prijateljica Filipinka/Japonka (sicer ziveca na FL) uporablja vecino same ravne, pa je solastnica tepanyaki steak house. Nikjer ne pise, da mora wok nujno imeti povsem zaobljeno dno lol. To samo prevec TV gledas. :P


Ne gledam preveč TV, ravna verzija je "skomercializirana" novodobna verzija za steklokeramiko, elektriko in indukcijo, ker okroglega pač ne moreš postavit na ravno površino. Voki v svoji originalni izvedbi so bili samo različne sferične oblike, ki so jih postavljali direktno nad ogenj, običajno s kuriščem pripravljenim prav za tako posodo (odprtina s fokusiranim ognjem, ki se od spodnjega dela zaradi sferične oblike lepo razporedi na vse strani posode). Tud dvomim, da filipinci uporabljajo isti design vokov kot kitajci. SKor vedno so bile razlike v kulturah pa čeprav je šlo običajno v osnovi za isto zadevo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

echo ::

Še enkrat - kot da je važno, kateri je pravi.
Važno je, da lepo sede na moj gorilnik in da lahko jaz kmalu jem.

bajsibajsi ::

Dejstvo je, da mi (no vsaj jaz ne) ne zgemo vse ekspresno. Meni je vok nepogresljiv del moje kuhinje, tudi kadar delam jedi, ki zahtevajo pol ure ali vec kuhanja/dusenja/blansiranja...itd. Prakticno "skoraj vse" lahko kuham v voku. Ok to zdaj malo pretiravam, ampak vseeno... da se veliko vec, kot samo tisto, kar naj bi evropejci mislili, da se pripravlja v voku.

Frisna fotkica. Kljub temu da je izredno kvaliteten, notranjosti raje ne bom fotkal, ker je spraskan. Ampak zgolj zato, ker jaz ga res pogosto uporabljam in vcasih drgnem s kovino (kar ni kul).



Om nom nom nom... veggie powah!!!



Primer uporabe voka za sestavine, ki zahtevajo precej vec, kot zgolj 2-3 minutno hitro kurjenje

dzinks63 ::

Še posnetek kako Kitajci "ulaufajo" povsem nov vok, najprej celega totalno prekurijo, nato operejo in nazadnje prepojijo z oljem.

erkgheoruugh ::

Prav tak pravi kitajski vok sem jaz pred kakim letom kupil pri enem tipu, ki jih je uvozil direkt iz kitajske. Vok je majka. Taparav kitajski iz jekla.
Prvič ga pripraviš po zgornjih navodilih, potem pa samo splahneš z vodo, obrišeš s papirnato brisačko in namažeš in že je pripravljen za naslednjo uporabo.

Sem gledal, pa stran več ne obstaja. Očitno je tip vse prodal in zaprl štacuno. Šlo pa je za trgovino www.wokit.si

echo ::

Sem na wokit.si že nekaj časa nazaj poslal email (našel kar v kodi, če se ne motim), ki mi je odpisal, da ne namerava več nabavljati vokov.
Mi je pa posredoval kontakt od ThaiPuba, ki organizira tečaje azijske kuhinje. Žal sem predaleč od prestolnice, sicer bi se ga z veseljem udeležil.

Vok vam lahko izjemoma ponudim tudi brez tečaja. Cena je 60 evrov in vsebuje: vok, pad thai pasto, green curry pasto, tom yum pasto, fish sauce, oyster sauce in soy sauce, riževe rezance in sezamovo olje.

60€ mi je pa žal preveč, ker večino teh stvari še ne pogrešam.

Od kitajskega vrta in EMOta še nobenih odgovorov ...

echo ::

Pozdravljeni,

hvala za povpraševanje. Cena voka z ukrivljenim dnom je 15€, za poštnino pa bi morali vprašati na pošto. Lahko se pozanimamo in vam potem pošljemo predračun. Bi bilo tako v redu?

Lep pozdrav,
trgovina Kitajski vrt


Mislim, da bom kar tole vzel. In se ob priliki oglasil pr njih še za kakšno omakco in pivo. Zaenkrat pa bodi dovolj :)

edit: a ma kdo kakšno dobro idejo za brener? Recimo nastavek za na plinski gorilnik, ki bi naredil steber ognja namesto "rožice"?
Ali pa samostoječi gorilnik vezan direktno na plinsko bombo s podobnim efektom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: echo ()

Okapi ::

Poglej pri Gorencu, če ima kaj primernega.
Če nima, ti bo pa sigurno znal povedati, kje se kaj takega dobi.
http://www.gorenc.eu/izdelki/plinski-go...

O.

echo ::

Zaenkrat bom probal z navadnim gorilnikom in pogledal, če imajo v Merkurju kaj primernega za moje želje, če pa ne bo pravega efekta, pa bom pogledal še drugod.
Pohvalim pa lahko kitajski vrt, ki mi gre zelo na roke s pošiljanjem po pošti in hitrim odpisovanjem. Od EMOta še ni odgovora, medtem ko tu že dajem svoj naslov za predračun in dostavo ...

echo ::

Ko gledam tega gorenca sem dobil idejo, da bi skušal sam zvariti glavo od kakšnega večjega brenerja na primerno stojalo in nanj direktno priklopiti plinsko bombo...
Nimam ravno občutka za te stvari, recimo kaj takšnega
http://www.gorenc.eu/izdelki/brenerji-i...
Mal cigansko bo, sam efekt bo pa pravi :)

Okapi ::

Samo profi gorilniki za woke niso tako točkovni. Če je stvar v jakosti, bi vzel recimo 4 brenerje in jih razporedil tako, da segrevajo srednji del woka.

O.

echo ::

Maš prav.
Vok je že na poti 8-)

mihec87 ::

Pomoje bi gorenc znal kaj zrihtat..Je sam vprašanje €€

Pyr0Beast ::

RejZoR je izjavil:

Vok kjer se ne grejejo stranice posode ni vok. To je vsa fora voka, da se greje cela površina, ko premikaš not hrano, da se neglede na pozicijo v posodi vedno peče. Tud vedi, da je večina stvari v voku narejena zelo hitro, s predpostavko, da je ogenj res močen. Poišči kakšne videote pravih kitajskih vok majstrov pa boš videl kaj mislim.


Vsa fora voka je v praženju vodene zelenjave - kalčki in podobno
Kjer boš s našo klasično ponvico vse skupaj samo ali skuhal, ali pa posušil do kraja preden boš zadevo zapekel.

Za vse ostalo je vok bolj kot ne traparija, preveč je naroden za daily use.

Za zelenjavo je skoraj najboljši žar
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

mihec87 ::

Ni ravno fora voka da je narejen iz malo bolj konkretnega materiala in ko je zagret se zlepa ne ohladi kar tako-in ko se notri vrže zelenjava jo nahitro popražiš, medtem ko v recimo kaki tanki plehnati posodi temp pade in rabi da se segreje nazaj tačas pa se zelenjava bolj kuha kot peče...

Pyr0Beast ::

Problem takega konkretnega voka je teža - neuporaben je ker si zlomiš roko.
Tako je pa vse 'tam tam'

2mm štancane pločevine, mogoče kaj več.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Bananovec ::

Pyr0Beast je izjavil:


Za vse ostalo je vok bolj kot ne traparija, preveč je naroden za daily use.

Nočem spremeniti debate v prerekanje, ampak tule te moram opozoriti, da je to navadno nakladanje.
Če si takega mnenja, potem ali nisi nikdar kaj konkretnega pripravil v voku ali pa nisi nikdar znal kaj konkretnega pripraviti v voku.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

Pyr0Beast ::

Ok. Imej ob voku na štedilniku postavljena še 2 piskra, en za krompir, drugi pa za župo. yes ? Kako ga misliš pomivati v pomivalnem stroju in kje ga misliš imeti ga pospravljenega ?

Sicer si pa zgrešil point. Če boš cvrl in kuhal v voku je čisto enako ko če cvreš v navadni ponvi ali kuhaš v piskru

Če pa dobiš tako ki nima teflonske ampak keramično prevleko si pa že zmagal.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

echo ::

Po mojem je veliko odvisno od iznajdljivosti in obvladovanja kuhinje. Že v navadnem plehnatem krožniku lahko marsikaj spacaš. Je pa res, da se prednost voka najbolj pokaže pri hitrem pečenju - zahrustanju. Lahko ga pa seveda uporabiš za številne jedi, ampak ni bistvene razlike od večje ponve.

V čem je problem naših ponev - premazi začnejo pri zelo visokih temperaturah razpadat oziroma postanejo neobstojni. Jaz sem tako skuril novo "vok" ponev za indukcijo, pri kateri se sedaj na sredini vsa hrana prijemlje.

Pyro neki komplicira s pomivanjem in spravljanjem, jaz tu ne vidim nobenega problema. Vok je prvenstveno namenjen prenašanju visokih temperatur, uporaben je pa še za marsikaj poleg tega.

Okapi ::

Poleg tega woka tako ali tako ne pomivaš v pomivalnem stroju - z detergenti ga niti ne smeš (oziroma ga vsaj ni treba in je to ena od njegovih prednosti). Druga stvar je njegova velikost - v eni posodi imaš 2-3 mesta z različno temperaturo - vrelo olje v sredi, vroče ob strani in toplo na robu. To ti omogoča, da v eni posodi sočasno pripravljaš meso, zelenjavo in recimo rezance. Seveda se da vse narediti tudi s kupom klasičnih posod, ampak je bolj komplicirano in vzame več časa. Je pa seveda wok treba znati uporabljati.>:D

O.

Pyr0Beast ::

>V čem je problem naših ponev - premazi začnejo pri zelo visokih temperaturah razpadat oziroma postanejo neobstojni. Jaz sem tako skuril novo "vok" ponev za indukcijo, pri kateri se sedaj na sredini vsa hrana prijemlje.

Sam sem pisker zbrusil z žičnato ščetko do sijaja in potem zadevo zalil s kislino in lugom ter konkretno opral. Po parih pranjih je postal črn, hrana pa se gor, če je masten, ne prijemlje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

francek1 ::

bajsibajsi je izjavil:

dolenc je izjavil:

ki ga moraš skos v roki držat in metat hrano in takega z ravnim, ki ga lahk tudi odložiš. Je fejst zadeva, sam prav ga moraš pripravit na začetku.


Evo, tocno to. Ne vzeti povsem zvitega resno. Ne mores ga spustiti z rok, ampak to ni glavni problem (pac buildas biceps zraven). Bolj je stvar, da ne pride zraven dovolj toplote, ker imamo krajse plamene in zascitene z mrezo ali ploscico.

btw, sem nasel, tole je firma http://www.emo-ett.si/index_slo.php

Kake finte imate eni. Vok MORA biti popolnoma zaobljen in iz navadnega železa. Vse ostalo so ponaredki. Gorilec pa vsaj 7 kW.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

Invictus ::

Pyr0Beast je izjavil:


Za vse ostalo je vok bolj kot ne traparija, preveč je naroden za daily use.

Povsem uporaben za dnevno rabo. Ga uporabljam že 10 let.

Pyr0Beast je izjavil:

Problem takega konkretnega voka je teža - neuporaben je ker si zlomiš roko.
Tako je pa vse 'tam tam'

2mm štancane pločevine, mogoče kaj več.

Kaj si neki bogi revež ko ne more dvignit 5 kil z eno roko? Kaj kuhaš kamenje notri da je tako težka posoda :D?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Invictus ::

Pyr0Beast je izjavil:

Ok. Imej ob voku na štedilniku postavljena še 2 piskra, en za krompir, drugi pa za župo. yes ? Kako ga misliš pomivati v pomivalnem stroju in kje ga misliš imeti ga pospravljenega ?

Sicer si pa zgrešil point. Če boš cvrl in kuhal v voku je čisto enako ko če cvreš v navadni ponvi ali kuhaš v piskru

Če pa dobiš tako ki nima teflonske ampak keramično prevleko si pa že zmagal.

Če delaš v voku, potem ne delaš slovenskega kosila z tenstanim krompirjem in župo. Tako da je štedilnik povsem dovolj velik.

Pravi vok se ne pomiva ampak samo splakne, obriše in namaže z oljem.

Point so zgrešil ti. Če bi bilo isto, ljudje ne bi kupovali voka. Vok je primerna posoda kitajski miselnosti kjer je treba varčevati z viri (beri hrana in kurivo). Zato tudi narežejo vso hrano na velikost grižljajev da je prej pečena/kuhana/ocvrta. In pa seveda zaradi palčk.

Najboljši vok je čisto navaden železen. Železo kljub vsemu najbolj prevaja toploto.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

bajsibajsi ::

Bananovec je izjavil:

Pyr0Beast je izjavil:


Za vse ostalo je vok bolj kot ne traparija, preveč je naroden za daily use.

Nočem spremeniti debate v prerekanje, ampak tule te moram opozoriti, da je to navadno nakladanje.
Če si takega mnenja, potem ali nisi nikdar kaj konkretnega pripravil v voku ali pa nisi nikdar znal kaj konkretnega pripraviti v voku.


Sem se ze sam mislil spustiti v debato, ampak se nima smisla z nekom prerekati (ki mogoce sploh nima niti pojma o kuharstvu). Vok je super za daily use. Tako kot stara mama uporablja tezko crno 5 litrsko posodo, lahko ti (no ti ocitno ne, jaz in se kdo drug pa) uporabljas vok.

Pa nekaterim ostalim - nehajte ze bluziti, da vok mora biti popolnoma zaobljen! Apple sindrom much?!?

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Ni nujno, je pa bolje, če je zaobljen, ker imaš bolj proste roke pri količini uporabljenega olja.

O.

Invictus ::

Pravi vok za zaobljen.

Imaš pa moderne variante s ploskim dnom, ker imajo ljudje steklokeramične in indukcijske plošče namesto plina.

Ampak samo na plinu lahko dosežeš veliko temperaturo da se hrana hitro skuha/speče ...

Se da pa preživeti ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

Pyr0Beast ::

Moja indukcijska plata lepo razžari pleh. Vse ostale - pač malce več je za počakat

Aja - je že kdo poizkušal da bi imel samo eno kaljeno stekleno ploščo na steklokeramiki in bi pekel izključno z IR-jem ?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

A to misliš kot da bi imel žar plato iz stekla kar direktno postavljeno na steklokeramiki? Zanimiva misel, nisem pa še slišal, da bi kdo dejansko probal... če seveda misliva isto...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pyr0Beast ::

Je tako.

Po možnosti še iz zgornje strani.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

mihec87 ::

Še ne dolgo nazaj sem v eni reklami videl takšen žar..V bistvu je bila steklokermačina plošča pa grelec po celi površini spodaj..

echo ::

Tole je blo pa ekspresno hitro.
Od mojega prvega emaila do dejanskega paketa v poštarjevem naročju je minilo - reci piši - 40 ur. In verjetno bi bilo še manj, če bi bil prvi email poslal dopoldne namesto ob sedmih zvečer.
Res pohvalno za trgovino, ki ima na spletu samo sličice svojih izdelkov.
Še nekaj slik v živo:


Gorilnik z domapacano zaščito proti vetru(tm)


Še skupaj:


Zdej pa še seasoning nardit. Verjetno bom šel kar po zgoraj nalimanem posnetku.
Po Pivu in cvetju 8-)

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: kuglvinkl ()

dolenc ::

Zgornji posnetek je za voke iz ogljikovega jekla
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posoda VOK

Oddelek: Loža
113244 (2884) Map

Nakup Štedilnika iz Italije , kako ga dobiti v Slovenijo ?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6213591 (11708) bluefish
»

Vok in stir-fry (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6716745 (14346) Brane22
»

+/- ;) BELE TEHNIKE

Oddelek: Kaj kupiti
3611386 (10363) RejZoR
»

Razpad rastlinskih maščob pri visokotemperaturnem kuhanju/praženju

Oddelek: Znanost in tehnologija
4812223 (10553) timberjack

Več podobnih tem