» »

Poplava jezikovnih šol

Poplava jezikovnih šol

harmony ::

Pozdrav.
Iščem jezikovno šolo, v kateri bi te dejansko profesorji tudi kaj naučili, kateri bi te znali motivirati, kateri ne bi bili dolgočasni ipd so moje zahteve.

Vsaka jezikovna šola pravi zase "mi smo najboljša jezikovna šola". Torej po teoriji vsaka šola nateguje, ker so vsi itak najboljši.

Skratka pred meseci sem iskal neko šolo in nisem našel nič pametnega, zato sem se vpisal na neke privatne ure, ki pa niso izpolnile mojih pričakovanj. Namreč vse skupaj je postalo dolgočasno, iz knjige dolgočasne teme, ni tistega kar jaz nucam in to je da se naučim govoriti. To pa lahko storiš tako, da profesor ugotovi kje so težave, ter da zna izbrati sam teme in da niso samo klasične teme iz knjig.

Takole: Jezik nemščina.Začel sem s stopnjo A2/2, zdaj končujem stopnjo B1/1, a jaz se ne počutim da pašem v to stopnjo. B1 nekako bi moralo pomeniti, dokaj lep govor, kar je pa daleč od tega koliko jaz znam. Znam seveda več kot na začetku, ampak glede na čas (80h) in denar bi moral def. več znati.

Naredil sem test pri različnih jezikovnih šolah in vsaka me nekako uvrsti v različno stopnjo. Ene v konec A2, druge v začetek B1, no zadnje testiranje tako ustno kot pisno sem pa opravil pri jezikovni šoli Berlitz in po njihovi lestvici sem padel v začetek 3 stopnje (pisni tečaj), ter sredina 3 stopnje (ustno). Lestvica 4 pomeni konec stopnje A2 po evropski lestvici, kar pomeni da še A2 nisem. :(

Skratka mislim, da me je Berlitz še najbolj realno ocenil, namreč tudi sam se ocenjujem tako. Da ne mečem denarja stran za naslednje ure, se odločam za nek skupinski tečaj, vendar pojma nimam kam. Kot sem napisal vsi obljubljajo da boš oh in sploh govoril. Vsaka šola ima neke svoje metode.

Zanimajo me vaše izkušnje, kje se dejansko prefosor trudi, da nekaj odneseš? Razumem, da je treba veliko doma delati, ampak za to pa so tudi šole, da te usmerjajo, da ti vedo dati taprave naloge, da znajo motivirati, vsaj takšna so moja pričakovanja. Ne pa, da jaz kot učenec moram govoriti kaj bi mi ustrezalo + da se to niti ne uresniči.

Problem pri Berlitzu je, da ni nujno, da se sploh tečaj začne. Plus tečaji se začnejo šele v sredini oktobra, kar je pa zame nesprejemljivo 3 mesece brez tečaja ni glih vredu za nekega začetnika. Individualne pri Berlitzu so za mojo denarnico popolnoma prekrute. 30h = 1320€

Mi lahko kdo svetuje o izbiri prave jez. šole. Mogoče iz lastnih izkušenj ali pa iz izkušenj vaših prijateljev, znancev, sorodnikov...

SmeskoSnezak ::

Zakaj pa ne bi šel živet v avstrijo ali nemčijo za kakšen mesec in tam šel v kakšno šolo? Verjetno bi te manj prišlo kot teh 30h pri Berlitzu.
@ Pusti soncu v srce... @

harmony ::

To ni rešitev. Namreč enega meseca počitnic si ne morem privoščiti v službi, tako da to odpade.

SmeskoSnezak ::

Je samo predlog, kako naj vem, da delaš. Saj nisi omenil nič tega. Mogoče pa bi potem predlagal malce samostojnega učenja s pomočjo kolegov iz nemčije preko skajpa in te oni popravljajo. ;-))
@ Pusti soncu v srce... @

Yugos ::

Skype učenje je cool ker plačaš sproti in n treba dat takoj 500€, problem pa ker je težko najti osebo ki bo tvoj reden tutor in da ga razumeš, sploh ker je dobro da je slovenec drugače se sporazumevaš v tujem jeziku in učiš tujega...

harmony ::

Kako mislite skype učenje? Kje pa dobiš ta folk?

Yugos ::

harmony je izjavil:

Kako mislite skype učenje? Kje pa dobiš ta folk?


http://community.skype.com/t5/Language-...

harmony ::

Hvala!

TheBlueOne ::

Moj predlog je, da najdes kratko knjigo, tam med 30 in 50 stranmi. Gres skozi njo in jo prevajas, vedno zaces brati od zacetka. Preberes jo enkrat na teden, v ca. pol leta bos imel v spomin vtisnjenih kar nekaj struktur. Te potem uporabljas, ce hoces vec znanja zamenjas knjigo in ponovis vajo.

Ko enkrat dovolj razumes zacnes gledati nemski TV, brati nemske novice itn. Vec casa vlozis boljse bo.

Je pa po moji oceni lazje znati tri programske jezike tako dalec, da od njih sluzis, kot pa jezik tako dalec da v njem kaj sluzis.

zuzelka ::

Predlagam Duolingo in download Komisarja rexa.

HotBurek ::

Za vajo branja (besede, razumevanje) v trafiki nabav Deutsch perfekt. V reviji imaš zanimive stvari (turizem, dogodki, živlkjenske izkušnje itn. int...), vse z mislijo na folk, ki se želi učit ta jezik.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Kurzweil ::

Mene bolj jezi to, da je miljarda raznih tečajev, prevajalcev,.. večina seveda šiba Nemščino, Angleščino,... kar seveda vse gre. Jaz sem večkrat iskal nekoga, ki bi imel tečaj Norveščine in Islandščine, ampak do sedaj te sreče še nisem imel. Seveda, da sem se učil preko neta, raznih strani, videov,... ampak to enostavno ni to, fino je da imaš nekoga, da se lahko potem z njim pogovarjaš in aktivno uporabljaš jezik.

Invictus ::

Nemški tečaji v Sloveniji so relativno slabi.

Pojdi na tečaj, kjer je učitelj native speaker. Drugače se 80% časa govori v slovenščini.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

aky ::

Jaz imam z Berlitzom srednje/dobre izkušnje. Tam končal nemščino. Na začetku imeli profesorico, ki se mi je tedaj zdela dobra, a v zadnjih tečajih dobil Viktorja, ki pa je svetlobna leta pred njo.

V Berlitzu v LJ zahtevaj Viktorja (Kollar) za nemščino.

A.

erkgheoruugh ::

harmony je izjavil:

Kako mislite skype učenje? Kje pa dobiš ta folk?


Še ena taka možnost je tudi Italki, ki ga precej hvalijo.

anketar ::

kaj pa fiverr

Facebook dev ::

Fnt je to vprasu ze leta 2012. Upam da sedaj ze zna nemscino za B2.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera jezikovna šola

Oddelek: Šola
151465 (1166) arnecan1
»

Test angleščine (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12220590 (9286) leiito
»

Avstrija in delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9744291 (30505) invisuu
»

Učenje tujega jezika

Oddelek: Loža
246173 (702) fosil
»

Tečaj nemškega jezika

Oddelek: Loža
93782 (715) FTad

Več podobnih tem