» »

Iskanje (izbrisanih) datotek

Iskanje (izbrisanih) datotek

Grizzly ::

Na enem računalniku sem imel shranjeno mapo, s skeniranimi (pomembnimi) slikami. Ne spomnem se točno na katerem računalniku (imam 2), in tudi se ne spomnem, kako sem poimenoval mapo. Vem približen datum nastanka (kateri mesec), poznam format slik (jpg) in del imena.
Mapa mi je nekaj časa stala nekje na disku, zdaj pa bi nujno rabil te slike in mape ne najdem na nobenem računalniku. Še se mi zdi, da sem mapo enkrat zazipal, vendar tudi zip/rar datoteke zdaj ne najdem.
Porabil sem nekaj ur in preiskal oba računalnika, vendar datotek nisem našel. Čisto možno je, da sem jih po pomoti izbrisal (tudi iz koša). Ostane mi še ena možnost: obnova trajno izbrisanih datotek.

Kolikor gledam po spletu, obstaja cel kup programov, ki znajo obnoviti izbrisane datoteke (izbrisane iz koša). Zanima me, če je kdo že preizkusil kater tak program... kako učinkovit je postopek, koliko časa traja in kakšna je verjetnost, da dobim nazaj izbrisane slike? Kater freeware program mi priporočate?

bluefish ::

Poskusi najprej z Recuva, lahko tudi GetDataBack,...

Grizzly ::

Zaenkrat sem probal program Revuca, ki sicer ni našel to kar iščem. Možno je, da datotek sploh nisem izbrisal, vendar jih tudi na disku nikjer ne najdem.
DIR *.JPG /S > DATOTEKE.TXT ---> ne zabeležni iskanih datotek na nobenem računalniku ali usb ključku, zato sklepam, da so datoteke izbrisane.

Bom probal program Revuca še na drugem računalniku in če najdem, bom sporočil.

Kaj pa če ne najdem? Datoteke so lahko bile (če so bile) izbrisane pred največ 2 meseci, ko sem na namizju delal prostor. Zato tudi sklepam, da bi jih lahko izbrisal. Vendar v zadnjih 2 mesecih sem izbrisal več datotek, nekajkrat izpraznil koš, disk defragmentiral.... skratka, veliko se je v tem času dogajalo. A je možno, da so se zapisi na disku tako zabrisali, da program sploh ne zazna izbrisanih datotek?

Grizzly ::

Pregledal sem še drugi računalnik in tudi tam ni bilo uspeha... preveril sem vse diske (čeprav imam podatke samo na eni particiji), preveril sem koš, z Recuvo sem tudi preveril, zdej pa več ne vem kam bi še pogledal.

Enostavno mi ni jasno, kako lahko mapa z vsaj 50 slikami (v skupni velikosti vsaj 10MB, vse datoteke imajo isti koren: slika****.jpg) brez sledu izgine iz računalnika. Še kak nasvet?

fosil ::

Poglej če so morda skrite, so bili neki virusi, ki so skrivali slike.
Tako je!

Duhec ::

Mogoče so se preimenovale v .EnCiPhErEd. :)
Pri Recuvi daj tisto "globoko iskanje" in najde precej več map. Če je spredaj zelen krogec imaš še šanse po obnovi.
Si mogoče prijavljen kot drug uporabnik, ker desktop z mapam potem ni isti.

Grizzly ::

Virusov se izogibam, za zaščito imam poskrbljeno in sistem redno pregledujem.... možnost, da je virus skril slike je neizmerno majhna. Sem pa tudi pomislil, da so datoteke skrite, ampak sem prikazal vse skrite datoteke in iskal na 3 načine: ročno, iskanje z windows funkcijo, iskanje preko ukazne vrstice.
Prijavljen sem zagotovo prav, saj imam na vsakem računalniku le svoj račun in ga nisem spreminjal zadnjih nekaj mesecev. Iščem tudi na pravih računalnikih, saj imam le 2 za pregledat.

Pri Recuvi sem nastavil "iskanje slik" in potem preizkal posamezna mesta (C: , D: , E:), tokrat sem nastavil še iskanje v Košu... in seveda vsakokrat nastavim "globoko iskanje". Potem sem nastavil pogled v obliki sličic in pozorno iskal, če bi opazil vsaj 1 podobno sliko.

Dogajanja se pa spomnim nekako tako:
Slike sem skeniral in shranil v neko mapo (ne vem kako sem poimenoval mapo - mogoče kar Nova mapa). Datotek nisem preimenoval, torej imajo privzeto ime, kot ga ustvari skener. Mapa je dolgo časa stala v namizju (sploh ne vem, če sem kdaj odprl kako datoteko v tem času), vendar sem potem malo počistil namizje in diske defragmentiral. Možno je tudi, da sem mapo zazipal (in originalne/nekompresirane datoteke izbrisal). Nenazadnje sem morda mapo tudi premaknil na kak usb-ključ, vendar tudi tam nisem ničesar našel. Poleg tega pa se premik mape upošteva kot kopiranje+brisanje originala, torej bi morala Recuva pokazati izbrisano.
Dozdeva se mi tudi, da sem mapo nekam zamaknil (vsaj nameraval sem to narediti, ampak ne vem če sem), da je po pomoti ne bi izbrisal. Kjerkoli bi že bila ta mapa, bi jo moral že najti.

Skratka, vse skupaj mi je čudno... slike sem zagotovo imel na enem računalniku. Če so slike iz računalnika izginile (bile premaknjene ali izbrisane), bi jih program moral najti. Ne razumem pa zakaj jih iskanje po disku ne najde, niti iskanje izbrisanih ne.

Grizzly ::

Ostane mi še ena možnost, vendar ne vem koliko je to sploh mogoče. Nekaj slik sem poslikal s telefonom, preden sem šel skenirat, vendar sem jih tudi iz telefona (notranji spomin ali spominska kartica) izbrisal. To so bile zadnje slike, ki sem jih naredil z omenjenim telefonom, saj sem kmalu potem kupil novega. Danes sem po 3 mesecih telefon spet vklopil in razmišljam če se da na telefonu obnoviti izbrisano vsebino - tako kot na računalniku.

Imam kabel, s katerim lahko povežem telefon z računalnikom - spomninska kartica je predstavljena kot pogon. Dodatnih gonilnikov za telefon pa nimam. Kaj še rabim za obnovitev podatkov, v primeru da je sploh mogoče?

Duhec ::

Poglej še po nerabljenih desktop ikonah, ki jih sistem po 60 dneh ponudi, da jih izbriše. Lahko si nevede kliknik. Navadno jih shrani v neko novo mapo podobnega imena kot je dejanje.

Za reševanje s kartic uporabi PCInspector SmartRecovery:
http://www.pcinspector.de/SmartRecovery...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali se po izbrisu računa iz programa lahko obnovi stare maile?

Oddelek: Loža
161646 (920) nokia6310
»

programi za reševanje podatkov so totalno neučinkoviti

Oddelek: Pomoč in nasveti
314608 (3801) AC_DC
»

Program za pridobitev izbrisanih datotek

Oddelek: Programska oprema
356593 (6050) T_F_7
»

Windows 7, težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
281668 (1213) solatko
»

Izgubljeni podatki v Windowa Vista

Oddelek: Operacijski sistemi
5943 (903) GeForce

Več podobnih tem