» »

Windows 7, težava

Windows 7, težava

paliskic ::

Pozdravljeni,

imam sledeč problem, namestil sem Windows 7 pro na particiji C, particijo D pa pustil nedotaknjeno. Ali obstaja razlog da so se mi zbrisale slike iz D particije
ko so pa vsi programi ostali?

Hvala za odgovore,

Lp

logout ::

Kako pa veš, da so brisane? Najverjetneje gre samo za problem lastništva datotek.

L.p., Kloko

paliskic ::

Ker jih ni, se mi je zdelo da bi lahko bile zbrisane. Zagnal sem tudi različne programe za Recovery pa ne najdem datoteke. Kako naj preverim če je problem lastništva datotek?

logout ::

Za začetek je treba natančno vedeti, kje so bile slike prej. Ime mape. Na kateri particiji. Oznake C in D lahko zavedejo, ker se lahko po ponovni instalaciji Windows spremenijo. Tisto, kar je bilo prej C, je lahko sedaj D in obratno.

Lahko da si nehote namestil Windows tja, kjer so bile prej slike in ostalo.

L.p., Kloko

paliskic ::

Kloko, slike so bile 100% na D: particiji in se niso spremenile črke, saj se spomnem po veličini. C: je 50gb, D: pa 150gb. Windowsi so nameščeni 100% na C: particiji kjer so bili tudi prej, ker ponovim, na D: particiji so ostali programi še od prejšnjič.

Kaj naj?

hvala za odgovor

lp, Matej

logout ::

Ti praviš, da si imel slike na D:, a jih tam sedaj ni več. Neke druge stvari, ki so bile na D: so tam ostale. Jaz trdim, da Windows instalacija nič selektivno ne briše, kvečjemu lahko formatiraš celo particijo. Praviš, da program za odkrivanje brisanih datotek na D: nič ne najde, v redu.
Torej imaš dve možnosti:
- slike so še vedno na D:, a v kakšni skriti mapi, po možnosti z napačnim lastništvom. To lahko poskušaš rešiti s prikazom skritih datotek in nato po potrebi s prevzemom lastništva.

- morebiti pa slike vendarle niso bile na D:, tam je bil mogoče samo link do mape, ki je bila v resnici na C:. V tem primeru je težava večja.

- kaj tretjega, sam lahko buljiš v zaslon, a ne vidiš kakšne banalne napake...

L.p., Kloko

paliskic ::

Poskusil sem že z prikazom skritih datotek, željena mapa SLIKE pa se ni prikazala.
Kot jaz vem slike so bile na D:, ne verjamem da bi lahko sestra naredila linke ki peljejo v drugo mapo.

Še kakšna možnost? Poznaš kakšen dober program za recovery?

Še nekaj sem pozabil omeniti, po ponovni namestitvi win 7, ko vžgem prenosnik, imam na izbiro dva win7, je mogoče to povezano z mojo težavo?

Lp, Matej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: paliskic ()

solatko ::

Če si na novo instaliral w7, potem ti je ohranilo mapo old.Windows, kjer so vse mape, ki so bile prej, tudi mapa slike. Izgleda, da sestra ni prenesla celotne mape, oziroma sploh na D ni dala mape: slike, saj bi mapa sigurno ostala na disku D. Pri instalaciji sistema, se na drugih particijah nič ne spremeni.

Če si pa slučajno formatiral, pred instalom (če si dal qick format, ni problema), potem so slike praktično izgubljene ali pa te bo precej stalo, da jih dobiš nazaj.

Potrebno je vzet disk ven iz računalnika in na drugem pognati recovery program, po potrebi pa je potrebno particijo C še zbrisat, vendar po navadi to ni potrebno. Imeti moraš še prazen disk, kamor boš obnovljene datoteke posnel, če jih bo program našel. Če si iz LJ ali okolice, pošlji tel.št., pa bomo poizkusili kaj naredit.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: Mavrik ()

paliskic ::

Hvala solatko za odgovor, mapo slike sem z lastnimi oči videl v D: particiji. D: particije jaz nisem tikal, ker sem zbrisal C:, naredil novo particijo in zagnal namestitev.
Žal sem iz obale.

Lp, Matej

huek111 ::

Ali je particija D tudi sedaj velika 150 Gb?
Meni je nekoč naredilo particijo C normalno, particija D je bila sistemska rezerva(ali nekaj podobnega) in je bila velika le nekaj MB ter prazna, originalna particija D pa sploh ni bila prikazana v mojem računalniku in sem jo moral poiskati v skrbniških orodjih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: huek111 ()

paliskic ::

Huek111, ja D: particija je ostala ista, 110gb fraj od cca. 150gb.

Ideje?

Lp, Matej

huek111 ::

solatko ::

Delo krepa človeka

paliskic ::

Zdej pregledujem slike ki jih je našel program Recuvo, večina slik je: No preview available, slik ki potrebujem zaenkrat ni.

Lp, Matej

fosil ::

Po moje slike sploh niso zbrisane, so samo v kakšni skriti mapi.
Mimogrede za prikaz vseh skritih map moraš spremenit dve nastavitvi, eno je prikaz skritih map, druga pa je, prikaz sistemskih map.
Tako je!

paliskic ::

Fosil, program Recuvo najde vse slike, ampak 95% teh je unrecoverable.
Jaz sem spremenil samo nastavitev show hidden files, al kako je že. Katera pa je druga nastavitev?

Hvala za odgovor

Lp, Matej

solatko ::

Brez veze gledat v skritih mapah, ker tega tam ni. V sistemskih mapah pa sploh ne, saj jih lahko upravlja samo sistem. Slike si verjetno našel na disku C, ker pa je šla instalacija čez, je vsaj za Recuvo, večina neuporabnih. Poizkusi s kakšnim programom, ki obnavlja samo slike. Si dal pri instalaciji polni format ali quick. Če si dal polni format, potem boš z navadnimi metodami, rešil bolj malo, pri quick formatu, pobriše samo naslove in poti do obstoječih datotek.
Delaš to na drugem računalniku ali kar v sistemu?
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

paliskic ::

Solatko, kot sem že povedal, slike so na D: particiji, z Recuvo sem preiskal samo particijo D:.
Narjen pa ni quick format, ker sem particijo C: zbrisal, kreiral novo particijo in zagnal inštalacijo. D: particije nisem tikal. Delam pa na istem računalniku ki mi dela težave ja.

Hvala pa lp, Matej

solatko ::

Poglej, če so bile slike prenešene, so sence (original) še vedno na disku C. Lahko je bil pri prenosu kakšen feler in je mapo preneslo samo navidezno, dokler je bil original na C je delalo tudi, ko si pognal z D, ker pa si C formatiral, je izginila tudi mapa iz particije D. Če hočeš res rešiti slike, takoj nehaj laufat sistem, vzemi disk ven, ga priklopi na drug, delujoč računalnik in celega skeniraj, s programom za reševanje slik, potem pa najdeno pošlji na disk, z dovolj prostora.
Včasih pri kopiranju iz particije na particijo ne gre čisto v redu, sploh če je sistem kaj okužen ali poškodovan. Zapiše pač v nekem formatu, ki deluje, dokler je star sistem živ, po novi namestitvi pa ta navidezna datoteka, enostavno izgine, vendar je original, bolj ali manj poškodovan, še vedno na disku C.
Če si naredil po tem postopku, potem diska sploh nisi formatiral in je vse še vedno gor, razen, kar je prepisala instalacija. Takoj nehaj poganjat računalnik iz tega diska!!!!!
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

paliskic ::

Mape ni nikjer na C, niti sence. Misliš da original mapa je bla na C: particiji in na D: particiji ki se je dejansko uporbljaja in so se dodajale nove slike, je bla samo neka bljižnica? al kako?
Ker sestra pravi da so tam ble vse slike, pa še videl sem, ker je vedla da na C:-ju so samo win in programi.

lp, Matej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: paliskic ()

solatko ::

Si skeniral v drugem računalniku? Particije, ki jo uporabljaš namreč ni možno skenirat, za izgubljenimi stvarmi. Disk mora v drug računalnik ali pa na drug disk naložiti sistem in potem tega lahko skeniraš.
Lahko je bil virus, ki spremeni končnice (tudi mape), tako da jo sedanji čist sistem ne prepozna (je zanj neberljiva). Glede na to, da ne poznam zgodovine prejšnjega OS-a, ti več ne morem pomagat. Zadevo bi moral skenirat, da bi videl, kaj dobim ven, potem pa bi lahko več ugotovil. Bistvo je, kakšno nesnago si imel v sistemu, ko se je kopirala mapa. Original je še vedno na disku C.

Slike so lahko tudi sedaj na D, vendar ker ni nesnage, ki bi prevajala, so neberljive in jih tudi obnovitev ne more spravit v normalen jpg ali drug raziskovalcu, berljiv format. Reševati boš moral original, če ni ravno tako nečitljiv.
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

paliskic ::

Hvala za razlago. Ja particijo sem skeniral prav na tem prenosniku z izgubljenimi podatki. Je kakšen problem preklopit disk iz prenosnika na namizni računalnik? nisem imel nikoli potrebe tega nardit, zato ne vem.
Pa še neki, zakaj trdiš da je mapa še vedno na C:? pomoje tam mapa ni bla nikoli.

Aja pa še to, če bom disk priklopil na moj pc, ki je tudi brez nesnage, potem bojo še vedno neberljive te slike? Ker ko sem skeniral particijo, slike sem našel ampak so ble kot si rekel tudi ti neberljive oz. poškodovane.

hvala še enkrat, Lp, Matej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: paliskic ()

solatko ::

Disk vzameš ven, odviješ tisto ohišje v katerem je disk in dobiš normalen SATA disk 2,5. Pri nekaterih je dosti, da ga samo vzameš ven iz računalnika in ga lahko normalno priklopiš na sata kabel in sata napajanje.

Torej so bile slike posnete direktno na D. So bile morda po pomoti zbrisane? Če je tako, potem bi slike moralo prikazat. Vzemi en namenski program, za reševanje slik, jih imaš na netu nekaj freeware. Če to ne bo pomagalo, potem so bile zaradi kakšne nesnage, ki spremeni končnico jpg, v kakšno neberljivo obliko. Če bi vedel katera nesnaga je bila, bi z instalacijo tega, prišel do slik, potem pa bi to moral odstranit z namenskim orodjem, ki bi končnice povrnilo v pravo obliko. Verjetno pa ne veš, za katero nesnago gre.
Vseeno poizkusi s kakšnim programom za reševanje slikovnih datotek.
Delo krepa človeka

paliskic ::

Niso bile zbrisane, saj D: nisem tikal. Sej pravim, z programom Recuvo sem vse slike našel, imajo tudi končnico jpg, ali jpeg. Ampak so vse poškodovane, ampak kako če D: nisem tikal?? tega ne razumem.

Lp, Matej

solatko ::

Neka nesnaga, ki je delovala na slike na disku D, ti je povzročila, da so slike izginle, to nima veze z instalacijo. Problem pa bo to dobit nazaj. Kako pa se ti obnašajo dokumenti, filmi in glasba?
Delo krepa človeka

paliskic ::

Solatko, mislim da drugega ni blo gor, mogoče kakšen mp3 in to je to. Gre se mi samo za slike. Če z recuvo sem našel vse slike, kako je najboljše da te slike obnovim? Mislim da ni potrebno dati disk v drugi pc, ker že tako je program našel vse slike? Ali bo pomagalo pri lažji obnovitvi če skeniram disk v drugi particiji?

Pa še neki sem se spomnil, pravijo da ko se zbriše nek file, se je potrebno takoj zaustavit z deli da se file ne povozi. No jaz sem namestiv frišne win na C: partcijo, D: particije nisem tikal. Naložil sem samo nekaj programov za recovery+recuvo (tudi na C: particijo), tako da D: particija je praktično nedotaknjena. Zakaj so torej slike ki jih je najdel recuva "unrecoverable", če pa nisem niti ene stvari namestiv na D: particiji?

Lp, Matej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: paliskic ()

solatko ::

Recuva je sicer odličen program, vendar bi jaz poizkusil še z namenskim za reševanje slik. Če jih bo uspelo prebrati, boš moral slike nekam posneti ali na C, ali na ključek. Če pa so bile slike zaradi kakšnega virusa spremenjene, so pa berljive samo, če bi dobil tisti virus nazaj, ga s primernim orodjem odstranil in bi ostale slike nepoškodovane.
Morda boš imel srečo in ti bo namenski program našel faile, preden so bili spremenjeni.
http://www.pcinspector.de/default.htm
http://www.active-undelete.com/
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

paliskic ::

Ok, hvala solatko, bom poskusil še s temi dvemi. Moram vseeno dat disk v drugi pc in ga poskenirat?

Lp, Matej

solatko ::

Če je bilo na D, potem ni potrebe, samo kadar kaj iščeš na particiji, v kateri je sistem.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iskanje (izbrisanih) datotek

Oddelek: Pomoč in nasveti
84736 (4645) Duhec
»

Program za pridobitev izbrisanih datotek

Oddelek: Programska oprema
356559 (6016) T_F_7
»

Poln c-disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
143863 (3643) opeter
»

Kako narediti particije?

Oddelek: Programska oprema
195622 (4893) linuxdady
»

Kako združiti particiji na različnih diskih?

Oddelek: Pomoč in nasveti
182945 (2642) Zero001

Več podobnih tem