» »

Oddaljen dostop do krmilnika

Oddaljen dostop do krmilnika

arozma ::

Imam krmilnik, ki za povezavo z računalnikom uporablja ethernet. Če vpišem IP od kmrilnika lahko dostopam do nastavitev in jih tudi spreminjam. Sedaj bi pa rad do tega krmilnika dostopal tudi od drugod. Verjetno ni dosti če ga priklopim na modem? Kaj potrebujem če želim narediti remote access?

black ice ::

Odpreš port in nastaviš pravilen routing (če imaš modem in router v isti škatli, drugače boš moral dokupiti še router).

Wisse ::

Ponavadi ima boljši modem ali router NAT, ki skriva lokalne IPje za enotnim zunanjim (google: what's my ip). Potem, ko boš pravilno nastavil routing (IP in port), kot je omenil black ice, boš lahko do krmilnika od zunaj dostopal z zunanjim IPjem (in znanim portom).

arozma ::

Bi lahko prosim dobil kakšna malo bolj natančna navodila? Router ki ga imam je Belkin.
V virtual server sem nastavil port 10, IP pa sem nastavil enak na krmilniku in v virtual serverju. Da bi dostopal do krmilnika moram vpisati zunanji IP in pa port. Kam vpišem port? Dinamični IP verjetno ne igra nobene vloge pri povezavi?

Wisse ::

Porta za virtual server se ne smeš kar izmisliti, ampak moraš uporabiti istega, kot ga uporablja krmilnik. Recimo, če imaš na krmilniku http strežnik, moraš port nastavit na 80. Lahko, da uporabljaš kakšen drug protokol in s tem tudi drug port.
Preveri nastavitve oz dokumentacijo krmilnika.

Tvoj krmilnik v navezi z routerjem lahko sedaj obravnavaš kot nekakšen strežnik. Dokler ti ni problem izvedeti IP strežnika in ga vsakič, ko se zamenja, na novo vpisati v klienta, dinamični IP ni ovira. Za stalne povezave se sicer navadno uporablja statičen IP zato, da vedno in povsod poznaš naslov strežnika. Obstajajo tudi storitve, ki dinamične IPje preslikajo na statičnega (Google: Dynamic DNS).

S pravilno konfiguracijo routerja bi se moral na krmilnik povezati točno tako, kot to počneš znotraj mreže. Razlika bo le v IP naslovu, ki bo zunanji namesto lokalnega.

arozma ::

Nerodno sem napisal. 10 je naslov, ki je napisan v krmilniku, ki pa je zgleda to drug naslov. Problm je ta, da v dokumentaciji ni napisanih portov. Če zaženem Wireshark mi pod destination port piše port 80. Sklepam, da bi moral biti to ta port. Samo mi povezava še vedno ne dela. Tudi v programu je napisan port 10.

V dokumentaciji krmilnika je glede komunikacije napisano samo da je RS 485, TCP IP optional in da ima ModBus protocol.

Wisse ::

Naslov pomeni neko IP številko (recimo 192.168.1.10). Port je lahko vpisan ločeno ali pa se drži IP številke, ponavadi za znakom ":" (recimo 192.168.1.10:6223). To kar si ti napisal je ali del naslova ali pa port, ki pa bi bil dokaj nenavaden. Ponavadi se uporablja ali standardne porte ali lastne, ki pa so praviloma v višjem območju (50000+), da ne prihaja do konfliktov. Poizkusi bolj jasno opisati vse nastavljene mrežne parametre.

Napiši malo več tudi o krmilniku. Očitno gre za nek PLC. Povej s katerim programom dostopaš nanj znotraj mreže in/ali za kater protokol gre. Če recimo dostopaš z internetnim brskalnikom je port verjetno 80, medtem ko je za dostop s kakšnim OPC najbrž uporabljen kak drug port.

arozma ::

Mi je sedaj uspelo. Doma sedaj dela. Morm sam še probat od zunaj.
Pozabil sem spremeniti Gateway ;((

Hvala za vso pomoč


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

[Router] Kako forwardirat oz. odpret porte (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Omrežja in internet
372329083 (29539) ignats
»

Galvanska ločitev internetne povezave

Oddelek: Omrežja in internet
121802 (1522) NeMeTko
»

Remote desktop

Oddelek: Omrežja in internet
272655 (1981) eprasnikar
»

Oddaljen dostop do ADSL routerja

Oddelek: Programska oprema
101924 (1760) hawky
»

Remote desktop connection

Oddelek: Programska oprema
323131 (2719) CaqKa

Več podobnih tem