» »

Mnenja o Oknih 8

Mnenja o Oknih 8

««
22 / 27
»»

einstein :P ::

Auba je izjavil:

Živ!

Imam eno kratko vprašanje. Uporabljam windows 7 večinoma za surfanje po internetu in igranje iger. Se mi splača presedlati na windows 8 professional?!

Hvala za odgovore!

sem ga danes installiral in bi šel najraje na 7ko nazaj - težave z aplikacijami, slab dostop do datotek, programov, internet mi zaj***** še za ugasnit komp rabiš dve uri, da prideš do tistega gumba za izklop.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

Ganon ::

einstein :P je izjavil:

težave z aplikacijami, slab dostop do datotek, programov, internet mi zaj***** še za ugasnit komp rabiš dve uri, da prideš do tistega gumba za izklop.

Daj ti te težave malce podrobneje opiši. :))

Gumb za izklop računalnika sem našel v parih sekundah. Bilo mi je povsem logično, kje se nahaja, pa sem takrat prvič uporabljal Windows 8.

roCkY ::

Okapi je izjavil:

Ne.

Zakaj ne?
Če je (manj zahteven) igračkar ima kaj nekaj tudi zastonj "robe" v trgovini.
Sitem pa je odzivnejši kot stare verzije.
No vsak sam pa ve koliko mu 30€ pomeni.

ja, moraš iti čisto v spodnji desni kot in potem settings > power > shutdown. pri 7ki pa samo start in shutdown jao.

@rocky

pol manj odzivnejši, vsaj pri chromu. zgleda, da imam že viruse gor, ker nekatere strani kar "črne" ratajo, ko jih odprem.

ohoho :) našel sem hitrejšo pot za shutdown ----> ctrl alt delete in nato shutdown.

Zgodovina sprememb…

Meni na enem PC (namestitev prek sedmice) ni avtomatsko namestil šoferjev za grafo... Šele po ročnem iskanju posodobitev je dal pravo verzijo gor.

ja misliš, da jih je meni 8emka dala samodejno??? NE. moral sem jih sam dol vleči.

aja, opažam, da mi z osemko zašteka tudi, ko pišem odgovore na st-ju

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

našel sem hitrejšo pot za shutdown ----> ctrl alt delete in nato shutdown.
Ali pa Win+I -> Power -> Shutdown

ja misliš, da jih je meni 8emka dala samodejno??? NE. moral sem jih sam dol vleči.

aja, opažam, da mi z osemko zašteka tudi, ko pišem odgovore na st-ju

Sem misli, ker mi le na en PC od 5-ih ni samodejno tega popedenal.

no, za tiste, ki razmišljate o instalaciji osmice:

takole zgleda youtube na win.8 (vse okoli posnetka kar na enkrat rata črno. na fbju cela slika rata črna, na stju enako.)

http://postimage.org/image/n6iklduuf/fu...

takole pa zgleda precej aplikacij, ki jih hočem instalirati:

http://postimage.org/image/tkpx8s4z9/fu...

ko hočem "MICROSOFTOV" Halo game zagnati pa napiše, da rabim directx 9.0b, čeprav imam 11 že instaliranega in je na sedmici delalo brez problema.

skratka prvi dan na w 8: bullshit.

@rocky

a catalyst ti je tudi samodejno naložil?

Zgodovina sprememb…

ne vem, kdo bi sploh kupil tak windows. niti ene igrce ne moreš igrati, ker ko hočeš starejši dx naložit začne pametovat, da je že novejša verzija gor. prav omejenega se počutim pri uporabi osemke.

Ti bi lahko spisal scenarij za X-Files. :))

Ganon je izjavil:

Ti bi lahko spisal scenarij za X-Files. :))

Hvala. :))

slika v videu na youtubu mi je že drugič žačela štekat in preskakovat v windows 8. toliko o tem.

lp

niti camstudio nisem mogel instalirat, da bi to dokazal (zaradi napake - namreč windows 8)

Zgodovina sprememb…

niti remote desktop ne dela - kako uživam v tem "vrhunskem" OS-u

Bolf3nk ::

uporablja kdo xbox music?

Bolf3nk je izjavil:

uporablja kdo xbox music?

ko kliknem piše, da naj instaliram novejšo verzijo ;)

(btw mi je uspelo remote desktop zrihtat s pomočjo dobre stare sedmice)

ali je tole free? na netu nekaj gledam, pa je neka naročnina ...

ne vem

takole zgleda moj catalyst v 8ki. kot vidite ne morem nastavljat ničesar samo slikco loh občudujem - toliko o w8.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Jaz tudi.;(

O.

PS: starta se pa še dalj kot sedmica. in ne morem verjeti, celo ene 5% manj rama zavzame, če ne celo enako - odlično.

Zgodovina sprememb…

Katero verzijo pa imaš in iz kje si jo dobil?

Okapi ::

starta se pa še dalj kot sedmica.
Meni pa dela precej hitreje in tekoče od sedmice (ki je bila res že hudo zanemarjena in nasmetena).

O.

torrent geslo pa iz ene slike, se ne spomnim točno kje.

jutri bom verjetno kar sedmico spet povrnil, čeprav se mi ne da čakat, ker sem že sto OS-ov ta teden zamenjal.

Zgodovina sprememb…

Ah pol pa ni čudno

ah, tudi, če bi jo kupil, še vedno nebi mogel instalirat dx 9.0b ;)

(ker ima že privzet dx 11 instaliran za kao boljši performans v igrah, zbrisat ga pa ne moreš, da bi starejšega naložil za določene igre.)

Zgodovina sprememb…

Einstein, počasi bi lahko nehal.

@Ganon

ni problema.

samo opozarjam za vse ostale, ki mislijo, da je nevemkaj. če že ne drugega, težave za igre, ki rabijo starejši dx ziher bojo, ker starejšega NI mogoče naložiti!

lp

KTr1sk ::

čudno meni direcx starejši GRE normalno inštalirat http://www.microsoft.com/en-us/download...
ter tudi vse zgoraj našteto DELA pri meni vse brez težav, upam da tako tudi ostane, kakšen pc pa imaš potem ti "einstan"?
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q

Zgodovina sprememb…

• spremenil: KTr1sk ()

bdoxx ::

@Ganon

ni problema.

samo opozarjam za vse ostale, ki mislijo, da je nevemkaj. če že ne drugega, težave za igre, ki rabijo starejši dx ziher bojo, ker starejšega NI mogoče naložiti!

lp

daj pirat ne trolaj, pa zgini iz teme

krneki0001 ::

Za vse, ki jim je težko ugašat windows 8 imate tukaj stran, kako narest gumb shutdown v metroju, pa si ga naštimajte kot prvo ikono in boste najhitreje našli

http://www.howtogeek.com/77061/how-to-a...
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

ah, tudi, če bi jo kupil, še vedno nebi mogel instalirat dx 9.0b ;)

(ker ima že privzet dx 11 instaliran za kao boljši performans v igrah, zbrisat ga pa ne moreš, da bi starejšega naložil za določene igre.)

Hm, mi je blo že snoči tole čudno. In rožca z neznano količino neznanih alkaloidov s pašnika je bila dejansko tema...brrr.

Ne vem, kaj ste vsi nekaj pametni, če še na internetu piše, da starejšega dx ne moreš naložiti, ker je že privzeti dx 11 gor in ti preprosto ne pusti, da naložiš starejšo verzijo. @nebivedu lahko preprosto batch naredim da lahko z le tem ugasnem. Maticko, ti pa ne bodi smotan, ker ti lahko za karkoli od naštetega dokažem, da res ne dela. Kje je potem tukaj trolanje? Prej ti trolaš s smetenjem teme z brezveznimi odgovori. Ktr1sk, imam tak pc, na katerem je delovalo do sedaj popolnoma vse razen 8. (za softwerske napake ni kriv pc)

Zgodovina sprememb…

Res nimam pojma kak je z dx-i v praksi pri igrah. Ampak Google Earth vpraša enako kot v sedmici ali visti, če zažene v verziji dx9 in dela.
Torej je zadeva vkolikor je SW OK napisan nazaj združljiva.?

Spajky ::

Meni se zdi, da bo ta osmica kot WinME po 98-tki ... :|
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

bdoxx ::

PNG mi ne rabi ničesar dokazovat xD

krneki0001 ::

Če igra zahteva kak drug DX kot DX11, ga komot inštaliraš in zadeva deluje v win8. Stalker (vsi trije deli) deluje brez problemov - sprobano.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Spajky je izjavil:

Meni se zdi, da bo ta osmica kot WinME po 98-tki ... :|

U to pa ne. Tam je bil več časa ekran moder z belim tekstom kot vseh ostalih barv skupaj.

D3m ::

Ne vem, kaj ste vsi nekaj pametni, če še na internetu piše, da starejšega dx ne moreš naložiti, ker je že privzeti dx 11 gor in ti preprosto ne pusti, da naložiš starejšo verzijo. @nebivedu lahko preprosto batch naredim da lahko z le tem ugasnem. Maticko, ti pa ne bodi smotan, ker ti lahko za karkoli od naštetega dokažem, da res ne dela. Kje je potem tukaj trolanje? Prej ti trolaš s smetenjem teme z brezveznimi odgovori. Ktr1sk, imam tak pc, na katerem je delovalo do sedaj popolnoma vse razen 8. (za softwerske napake ni kriv pc)

FAIL!

@Maticko glede PNG. Ne meči vseh v isti koš.
|HP EliteBook|R5 6650U|

@maticko

Naziv png še ne pomeni, da si pametnejši od nas png-jev. Sploh si pa sam prosil za dokaze. @D3m, mi lahko prosim poveš, kje je kakšen fail?

Lp

@maticko

Naziv png še ne pomeni, da si pametnejši od nas png-jev. Sploh si pa sam prosil za dokaze. @D3m, mi lahko prosim poveš, kje je kakšen fail?

Lp

Mogoče je FAIL malo slabšalni izraz. Drugače lahko inštaliraš starejše DirectX, da ti lahko delajo starejše igre. Jaz sem to naredil igra za katero se gre je pa Final Fantasy VII za PC.

LP.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Jaz, ko hočem dx 9.0b instalirat mi pokaže, da je že novejša verzija gor in da ni potrebe po instalaciji stare verzije - ko bi mi le dal možnost, da vseeno instaliram. A mogoče lahko na nek način vsilim staro v. noter?

Lp

Aston_11 ::

Ročno prepiši fajle. 1x do konca tedna ti bo morda uspelo. Ali pa greš v naravo s peskom.

Kako jih pa prepišem? In katere moram prepisat? A bi lahko iz kompa, ki že ima dx 9 dal dol mapo na ključek in potem na w8? Kaj si pa z naravo in peskom mislil?

Lp

Itak da ja FAIL. Če imaš w8 imaš naložene vse knjižnice DX. Ni potrebe po namestitvi starih. To je že od časov VISTE in W7.

Aston_11 ::

Kako jih pa prepišem? In katere moram prepisat? A bi lahko iz kompa, ki že ima dx 9 dal dol mapo na ključek in potem na w8? Kaj si pa z naravo in peskom mislil?

Lp

Prekopiraj w7 preko.

Kako jih prepišeš - zaženi lajf usb in nato išči po disku...

Namesto, da se ukvarjaš s trivio, greš v naravo s psom. Bo več koristi.

Bolf3nk je izjavil:

Itak da ja FAIL. Če imaš w8 imaš naložene vse knjižnice DX. Ni potrebe po namestitvi starih. To je že od časov VISTE in W7.

Niso čisto vse. Jaz sem na microsoft-ovi spletni strani dol povlekel.

http://www.microsoft.com/en-us/download...
|HP EliteBook|R5 6650U|

@bolf3nk

Ni res, nekatere igre delujejo izključno z eno verzijo dx-a. (11ka ne pomaga)

------------------------------------------------------------------------------

Nimam psa.

cordoba ::

Jst sem si inštaliral 64 bitne w8 in mi delajo super, kakšen teden. Imam tud prvi del unreal tournament, tko, da nimam težav z starimi igrami, našlo mi je vse driverje, edin tipkovnico in miško sem driverje ročno inštaliral. Hitro se naložijo in čist normalno delajo. Tisti, ki jokcajo, kaj vse jim ne dela, zamenjajte verzijo al ste pa nesposobni ;)

Glede na prebrano tu in drugje mislim da z originali skorajda ni težav (OS in programje). Velik napredek v primerjavi s splavitvijo Viste in Sedmice. XP je bil pa itak nujen korak po Me katastrofi. A rabili so kar nekaj časa, da so ga dodelali in se še danes široko uporablja. S SP2 je XP postal robusten uporaben OS za zabavo in delo. Osmica pa mislim da nekih obsežnejših obližev ne bo potrebovala. Vsaj za srednje in manj zahtevne uporabnike ne.

Če je določeno programje s pašnikov brez posodobitev in posledično zabava je drugo. In tisto v tole temo ne sodi.

@bolf3nk

Ni res, nekatere igre delujejo izključno z eno verzijo dx-a. (11ka ne pomaga)

------------------------------------------------------------------------------

Nimam psa.

Zakaj na pamet? Katera igra ne dela?

Od VISTE še NISEM srečal igre, katera nebi delala. Pa igram stare od prvih AOE do BF3.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Bolf3nk ()
««
22 / 27
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

windows 7 ali 8 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
8520097 (16832) Mr Johnny
»

Bo Windows Blue dobil nazaj startni meni in namizje? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
19749085 (42058) Bistri007
»

Prava nadgradnja na Windows 8 le s Sedmice (strani: 1 2 3 )

13638720 (34563) lopov
»

Windows 8 prihaja v štirih inačicah (strani: 1 2 3 )

13940652 (35226) Lonsarg
»

Predogled Windows 8 na voljo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

421105454 (87399) techfreak :)

Več podobnih tem