Forum » Operacijski sistemi » W7: Trenutni nimate dovoljenja za dostop do te mape
W7: Trenutni nimate dovoljenja za dostop do te mape
Enterprise ::
Živjo!
Nujno in čimprej moram rešit sledeč problem:
zadnjič sem si spravil vse dokumente, slike / privat in službene datoteke, ki jih potrebujem na zunanji trdi disk ker sem formatiral in na novo postavil W7.
vse ok, ampak sedaj ne morem dostopat do pol map, ker se mi prikaže obvestilo:
malo sem gledal za rešitve; ja desen klik, pa sprememba lastnika, pa nastavit dovoljenja vsem; samo problem je da pač stvari niso vse v eni mapi ampak da so lepo sistematično razvrščene v 50+ podmapah. za vsako posebaj se mi pa neda delat.
zadnjič sem našel en ukaz v cmdju, ki mi je spremenil lastništvo za vse (pod)mape, samo zdaj ko sem priklopil na drug računalnik spet ista zgodba, in če spremenim lastništva (spet), bo verjetno doma spet ista zgodba.
Kako se res najhitreje poenostavi vse te k* nesmiselne nastavitve, da mi odpira povsod vse? res nujno!
Nujno in čimprej moram rešit sledeč problem:
zadnjič sem si spravil vse dokumente, slike / privat in službene datoteke, ki jih potrebujem na zunanji trdi disk ker sem formatiral in na novo postavil W7.
vse ok, ampak sedaj ne morem dostopat do pol map, ker se mi prikaže obvestilo:
malo sem gledal za rešitve; ja desen klik, pa sprememba lastnika, pa nastavit dovoljenja vsem; samo problem je da pač stvari niso vse v eni mapi ampak da so lepo sistematično razvrščene v 50+ podmapah. za vsako posebaj se mi pa neda delat.
zadnjič sem našel en ukaz v cmdju, ki mi je spremenil lastništvo za vse (pod)mape, samo zdaj ko sem priklopil na drug računalnik spet ista zgodba, in če spremenim lastništva (spet), bo verjetno doma spet ista zgodba.
Kako se res najhitreje poenostavi vse te k* nesmiselne nastavitve, da mi odpira povsod vse? res nujno!
Duhec ::
Poizkusi ta "desni klik pa sprememba lastništva in nastavitev dovoljenje vsem" na črki diska ne na posamezni mapi. Načeloma ti potem naredi za vse mape in podmape naenkrat.
Cold1 ::
Ti vseskozi menjavaš dovoljenja, namesto tega jih raje dodaj, ter obdrži obstoječa (in ja, v podoknu ki se odpre, če klikneš gumb Dodatno, lahko nastaviš, da se bodo nastavitve uveljavile tudi v podmapah).
V raziskovalcu desno klikni na mapo, za katero želiš pridobiti dostop, v meniju izberi Lastnosti, v oknu Lastnosti pojdi na zavihek Varnost, klikni na gumb Dodatno, v oknu Dodatne varnostne nastavitve pojdi na zavihek Lastnik, klikni Uredi, in nato označi svoje trenutno uporabniško ime na seznamu, obkljukaj izbiro "Zamenjaj lastnika na podvsebnikih in predmetih" ter klikni "Uporabi"
Sedaj ko si prevzel lastništvo, lahko spremeniš še dovoljenja; v taistem oknu Dodatne varnostne nastavitve pojdi na zavihek Dovoljenja, klikni na gumb Spremeni dovoljenja, nato pa odstrani kljukico pri postavki "Vljuči podedovana dovoljenja od predmeta, nadrejenega temu" (če se pojavi okence ki te sprašuje po izbirah, izberi "Kopiraj"), nato pa klikni gumb Dodaj..., v oknu Izberite "Uporabnik" ali "Skupina" vpiši svoje trenutno uporabniško ime in klikni "V redu", v seznamu "Vnosi za dovoljenja" klikni na svoje uporabniško ime, ki si ga pravkar dodal, nato klikni na gumb Uredi... in v oknu Vnos za dovoljenje obkljukaj Poln nadzor (stolpec "Dovoli" in ne "Zavrni"), izbira "Uporabi za:" pa naj bo nastavljena na "To mapo, podmape in datoteke", potrdi z "V redu", obkljukaj še izbiro "Zamenjaj vsa dovoljenja za podrejene predmete s podedovanimi dovoljenji tega predmeta" in potrdi z "V redu".
Sedaj bi moral imeti poln dostop do mape, podmap in datotek.
(Opomba: tale postopek bo naredil veliko zgage, če ga uporabiš na sistemski particiji, na podatkovnem disku oz. particiji pa ne bo problema).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Cold1 ()
Enterprise ::
@cold1: res hvala za ta odgovor!
tisto kljukico, da se uveljavijo spremembe v vseh podmapah in datotekah sem čisto spregledal ...
sedaj sem postavil sebe za lastnika, izbrisal vsa dovoljenja (cca. 5-7 na glavno mapo je bilo nanizanih) in dal skupini 'Everyone' polni nadzor. sedaj mi odpira tudi tiste slike, ki so bile prej neveljavne datoteke ipd.
zaenkrat dela, kaj se bo pa zgodilo ko pridem na drug računalnik bomo pa videli :)
tisto kljukico, da se uveljavijo spremembe v vseh podmapah in datotekah sem čisto spregledal ...
sedaj sem postavil sebe za lastnika, izbrisal vsa dovoljenja (cca. 5-7 na glavno mapo je bilo nanizanih) in dal skupini 'Everyone' polni nadzor. sedaj mi odpira tudi tiste slike, ki so bile prej neveljavne datoteke ipd.
zaenkrat dela, kaj se bo pa zgodilo ko pridem na drug računalnik bomo pa videli :)
Jazzie ::
Zadnjič sem naredila dodaten račun in nastavila, da Users nimajo dostopa do diska D, prepričana, da imajo za moj račun prednost nastavitve pri Administrators. Včeraj mi je uspelo to tako, da sem spremenila dovoljenja in označila tudi uveljavljenje sprememb v podmapah. Vendar pa zdaj nekaterih datotek sploh ne more prebrati, čeprav imam dostop do njih.
EDIT: Never mind, kljukica pri "Zamenjaj vsa dovoljenja za podrejene predmete s podedovanimi dovoljenji tega predmeta" je očitno rešila ta problem. Hvala, cold1!
EDIT: Never mind, kljukica pri "Zamenjaj vsa dovoljenja za podrejene predmete s podedovanimi dovoljenji tega predmeta" je očitno rešila ta problem. Hvala, cold1!
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Jazzie ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ničesar ni..Oddelek: Pomoč in nasveti | 5414 (4673) | nina_s85 |
» | Pravice in skupna raba datotek v Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5197 (4804) | SLO_Matej |
» | Težava z miško na prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 3313 (3241) | Kla_Man |
» | Administratorske praviceOddelek: Pomoč in nasveti | 3627 (3365) | huek111 |
» | brisanje praznih mapOddelek: Programska oprema | 3475 (3084) | Cold1 |